Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka

QUOTE(amri @ 2009 03 08, 23:50)
Girgeti ir as girdejau, bet ar tai tiesa...ar tikrai braukia is sarasu vaikucius, kuriuos teveliai i kelis darzelius uzrase?

Girdėta, bet tikrai nemanau, kad tai jau taikoma, buvome užrašyti, užregistruoti į žurnalą ir pasakė, kad greičiausiai galėsime lankyti metais vėliau, nei pageidavome ;(
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2009 05 28, 16:22)
Na, o kaip tada suprast tą naują tvarką, kad rašomas bendras sąrašas savivaldybėms dėl darželio?Ar užsirašius bendranm sąraše yra tikimybė pakliūti na kad ir ne prie namų esantį, o kitą netoliese darželį, jei tame artimiausiame vietų nėra? Aš savo vaikučius užrašiau į darželį nuo 2010m rugsėjo, bet  negarantuoju, kad tikrai tada juos leisiu.Jeigu auklė galės pažiūrėti, tada neleisiu. Kadangi visko gyvenime gali atsitikti, tai dėl viso pikto užrašiau. Nors užrašant mergytę, sakė, kad jų amžiaus grupė jau suformuota, kažin ar atsirastų tos vietos vėliau. Man įdomu, gal kas galėtumėt patarti, kaip tokiu atveju geriausia elgtis, kad iš eilės neišmetinėtų ir būtų garantija, kad ,reikalui esant, būtų galima tikėtis pakliūti į kokį nrs netolimą darželį. Direktorės pavaduotoja nesugebėjo atsakyti į šį klausimą.

gal žinot kas protingą patarimą šiuo klausimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2009 07 22, 18:40)
gal žinot kas protingą patarimą šiuo klausimu g.gif

gal kreikites i svietimo ministerija 4u.gif
Atsakyti
mes susidureme su problema, kad deklaruoti pas mano mama, o gyvenam pas teva, ir salia namu priimti musu nenori verysad.gif

o tetis visiskai neturi laiko eiti i perrasineti mus pas save, neileidzia jo is darbo, net atostogu neduoda. net nezinau ka daryt. girdejau, kad galima prisiregistruoti prie seniunijos be gyvenamosios vietos, idomu ar tada duodu i eile del darzelio atsistoti, gal kas susidure?
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2009 05 28, 14:22)
Aš savo vaikučius užrašiau į darželį nuo 2010m rugsėjo, bet  negarantuoju, kad tikrai tada juos leisiu.......... Man įdomu, gal kas galėtumėt patarti, kaip tokiu atveju geriausia elgtis, kad iš eilės neišmetinėtų ir būtų garantija, kad ,reikalui esant, būtų galima tikėtis pakliūti į kokį nrs netolimą darželį. Direktorės pavaduotoja nesugebėjo atsakyti į šį klausimą.

Prašot protingo patarim? Kažin ar duos jums kas nors tokį, kuris jums patiks mirksiukas.gif Norit vietą išsaugot, jokių problemų, "atėjo" eilė, mokėkit už vietą darželyje (lyg vaikas eitų) ir veskit kada jums patogu. Tikrai, kad problemų neturėsit, nemanau, akd atsiras prieštaraujančių,nei iš darželio pusės, nei iš kur nors kitur.
O padaryt taip, kad ir vilkas sotus būtų, ir avis sveika.... Nerealu šiuo atveju.

Galų gale ir logikos kitaip nebūtų, parašiau prašymą, o vaiką atvesiu kada norėsiu, tik prašau man vietą saugokit. Jei jau būtų įmanoma tokia nesąmonė, tai tada darželiai tušti stovėtų, laukdami "norinčių" kada nors ateit, juk maža kas doh.gif Tik įdomu, kas tuos darželius išlaikytų. Suprantu, akd didžioji dalis darželio išlaikymo eina iš savivaldybių, bet tėvų įnašas taip pat sudaro nemažą dalį.

Taip kad vienintelis, pasiūlymas, mokėkit ir neveskit lotuliukas.gif Garantuoju, akd vietą išsaugosit lotuliukas.gif BEnt jau aš tikrai neprieštaraučiau, akd mano vaiko grupėj, kad ir visi lankantys būtų tokie "vaiduokliai",ir grupės nebūtų perpildytos, ir mokesčiai surenkami.

Nesistebiu, akd direktorė neatsakė į tokį klausimą, matyt, pabijojo, kad "turto prievartavimu" gali būt apšaukta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 15 rugpjūčio 2009 - 14:08
QUOTE(linytes @ 2009 05 28, 15:22)
Aš savo vaikučius užrašiau į darželį nuo 2010m rugsėjo, bet  negarantuoju, kad tikrai tada juos leisiu.Jeigu auklė galės pažiūrėti, tada neleisiu. Kadangi visko gyvenime gali atsitikti, tai dėl viso pikto užrašiau. Nors užrašant mergytę, sakė, kad jų amžiaus grupė jau suformuota, kažin ar atsirastų tos vietos vėliau. Man įdomu, gal kas galėtumėt patarti, kaip tokiu atveju geriausia elgtis, kad iš eilės neišmetinėtų ir būtų garantija, kad ,reikalui esant, būtų galima tikėtis pakliūti į kokį nrs netolimą darželį. Direktorės pavaduotoja nesugebėjo atsakyti į šį klausimą.

Tokia pati situacija buvo mūsų lankomame darželyje mirksiukas.gif Metus tėvai už vietą mokėjo, bet vaiko nevesdavo į darželį.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 08 15, 17:10)
Tokia pati situacija buvo mūsų lankomame darželyje  mirksiukas.gif Metus tėvai už vietą mokėjo, bet vaiko nevesdavo į darželį.

Vat ir atsakymas. Ir nemanau, kad kam nors kliuvo, jog vaikas nelanko darželio, ir jokių pykčių, jei "netyčia" atsiranda "naujas" vaikas ne "pagal eilę" thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 15 rugpjūčio 2009 - 19:14
QUOTE(a79 @ 2009 08 15, 20:13)
Vat ir atsakymas. Ir nemanau, kad kam nors kliuvo, jog vaikas nelanko darželio, ir jokių pykčių, jei "netyčia" atsiranda "naujas" vaikas ne "pagal eilę"  thumbup.gif

Tikrai niekas nepyko, nes ir taip daug vaikų grupėj buvo (lopšelinėj 17) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 08 15, 21:13)
Vat ir atsakymas. Ir nemanau, kad kam nors kliuvo, jog vaikas nelanko darželio, ir jokių pykčių, jei "netyčia" atsiranda "naujas" vaikas ne "pagal eilę"  thumbup.gif

turbūt panašiai ir padarysiu: šiltesniu laiku leisiu, o šaltuoju ligų metu saugosiu vietą smile.gif
Atsakyti
mums kolkas irgi problema su darzeliais,gyvenam karoliniskese,tad norejau vesti i strazdeli, mum 1m 3 men,ir kai paskambinau direktore pasirode maloni, bet pasake kad vietu nera, ir siule stot i eile,bet kol ateis eile musu vaikas gali ir uzaugti...tai issiaiskinau sis darzelis per svivaldybe.ir nesk kysius neneses vistiek ji nieko padet nagales manau...po to suzinojau kad Vilniaus savivaldybes tinklapyje skelbiamos laisvos vietos darzeliuose, taciau mum nuo namu labai nepatogu, na aisku jei niekur nerasim tikrinsim si puslapi...
Atsakyti
QUOTE(auria @ 2009 09 30, 20:01)
mums kolkas irgi problema su darzeliais,gyvenam karoliniskese,tad norejau vesti i strazdeli, mum 1m 3 men,ir kai paskambinau direktore pasirode maloni, bet pasake kad vietu nera, ir siule stot i eile,bet kol ateis eile musu vaikas gali ir uzaugti...tai issiaiskinau sis darzelis per svivaldybe.ir nesk kysius neneses vistiek ji nieko padet nagales manau...po to suzinojau kad Vilniaus savivaldybes tinklapyje skelbiamos laisvos vietos darzeliuose, taciau mum nuo namu labai nepatogu, na aisku jei niekur nerasim tikrinsim si puslapi...

Labai pagelbėjo šis jūsų postas. Radau ir Kauno puslapyje vietų sąrašą. pasirodo, kad prie mūsų esančiame darželyje laisvų vietų yra, tik išdūrinėja pavaduotoja, ir tą patį sako kitų darželinukų mamytės. Nereiks nė vietos saugot, ir kituose aplinkiniuose darželiuose vietų yra thumbup.gif
Atsakyti
vietų gal ir yra, bet ar žiūrėjote - kiek laukiančiųjų eilėje? paprastai santykis būna toks: vietų 30, laukiančiųjų 300
smile.gif
Atsakyti