Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose, ar Lietuvoje tai saugu?

QUOTE(Natuke @ 2012 06 23, 18:34)

o man svarbu - ką daryti mamoms dabar Lietuvoj - toms, kurios vis gi nori gimdyti natūraliai?

Vaziuot nestuke.gif i Anglija turbut, arba Belgija kokia... Pora menesiu ir grizti su vaiku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2012 06 24, 00:47)
Vaziuot  nestuke.gif  i Anglija turbut, arba Belgija kokia... Pora menesiu ir grizti su vaiku  lotuliukas.gif

Galima ir arčiau pvz., į Latviją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 06 24, 08:22)
Galima ir arčiau pvz., į Latviją  4u.gif

aha, man su mano gimdymo greiciu bele iki Kauno suspet doh.gif

aisku, cia juokaut ir belieka arba su vaikais isvaziuot savaitei-dviems i Latvija atostogaut ir ten sulaukti, skaiciau apie ta Rygos gimdymo centriuka.. bet siaip tai aisku cia juokai..

o apie UK ar Belgija isvis pasvajot doh.gif

Atsakyti
Norejau paklausti, o kaip yra gimdant namie su popieriais, na juk duoda ligoninej ten tas uzpildytas korteles- atsakymus dakatams saviems, apei vaika, gimdyve ri pan. Namuose gimdanat tokiu nereikai, nepraso paskui dakates ar kaip cia yra?
Atsakyti
cia tas pats filmas kur pries tai minejau ir kur pingviniukas linka idejo rusu. sitas anglu kalba su lenkiskais subtitrais. tikrai verta paziureti. suprantu, kad cia apie sistema amerikoje. bet pagal mane lietuvoje labai panasu. ir kaip akuseres budavo juodinamos del gimimo priemimo namie, kaip buvo skleidziamos erezijos apie tai, kad gimdymas namie yra nesaugus, nesvarus, o ligonine parodoma kaip sterili vieta. po tokiu smegenu plovimu ir susistovejo poziuris visuomenej apie gimdymus namuose ir gimdymus ligonineje..
http://www.documenta...being-born.html

beje, nebutina i belgija ar uk vaziuoti gimdyti smile.gif latvija aisku arciausiai smile.gif bet gi yra nemazai kliniku ir prancuzijoj. kad ir to pacio garsaus Miselio Odeno klinikos smile.gif

Atsakyti
Ne namie ,bet į temą smile.gif

http://gimimas.lt/?p=883
Atsakyti
Straipsnis Lietuvai-gresia-bylos-strasbure-del-draudimo-gimdyti-namuose
Atsakyti
Skaitant gimdymo namuose priešininkių komentarus, susidaro įspūdis, kad praktiškai neįmanoma pagimdyti be komplikacijų... Kad kone kas antram gimstančiam kūdikiui ir/ar mamai reikia reanimacijos (šiek tiek šaržuoju).

Prieš skaitydama šią temą, paskaičiau šią:
http://www.supermama...?...&hl=elgesys

ir šią:
http://www.supermama...?...c=207&st=72

Man nesuvokiama, kaip medikai taip gali elgtis (nesuabsoliutinu, kad visi tokie). Po tokio elgesio su manimi man tikrai prasidėtų komplikacijos. O sakyti, kad nesvarbu, kaip su manimi elgiasi, svarbu, kad kūdikis gimtų sveikas, tai yra toks barbarizmas ir neišprūsimas, nors... gal ne tai. Gal tiesiog meilės trūkumas ir jos nepatyrimas... (retorika).

Yra tekę labai daug girdėti/skaityti atvejų, kai gydytojams patogu taikyti tam tikras dirbtines intervencijas... kurių net nereikia.

Ir dar, galbūt svarbiausia, ką norėjau parašyti gimdymo namuose priešininkėms: kad kai LT bus legalizuota gimdyti namie, nesijaudinkite, jums bus palikta teisė gimdyti ligoninėje. Kodėl tai akcentuoju? Todėl, kad moterys norinčios gimdyti namuose nenori jūsų neleisti/perkalbėti gimdyti namuose, o nori pačios gauti tokią teisę. Norima, kad tai būtų asmeninė pasirinkimo laisvė. Ir tada, kai bus legalizuota, kiekviena moteris/būsima mama PATI priims sprendimą, grįstą savo intuicija (čia kai kam ir moteriška/motiniška intuicija gali būti palaikoma sektavimu ar ezoterika smile.gif ), savo savijauta ir pačia dideliausia meile savo kūdikiui - kur gimdyti: legaliai namie, ar legaliai ligoninėje.

Rašykite, galvokite ką norite, bet naujos gyvybės pradėjimas, laukimasis ir gimdymas MAN (neperšu jums) yra nors ir aprašytas moksliškai fiziniame lygmenyje iki smulkmenų, bet dvasiškai tai ir toliau lieka stebuklinga, sakralu, intymų, netgi dieviška... smile.gif

Tai moteriai ar moterims, kurios prilygino gimdymą apendicito išpjovimui, norėčiau palinkėti blaivaus proto:D

Ačiū už dėmesį.
Atsakyti
Dievuliau, iš kur dar tokių atsiranda, kurios nori gimdyti namuose? blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivos juosta: 29 liepos 2012 - 14:16
QUOTE(Vidurvasaris @ 2012 07 29, 12:53)
... kai LT bus legalizuota gimdyti namie, nesijaudinkite, jums bus palikta teisė gimdyti ligoninėje. Kodėl tai akcentuoju? Todėl, kad moterys norinčios gimdyti namuose nenori jūsų neleisti/perkalbėti gimdyti namuose, o nori pačios gauti tokią teisę. Norima, kad tai būtų asmeninė pasirinkimo laisvė.

labai teisingai pasakyta 4u.gif

QUOTE(Ginestra @ 2012 07 29, 13:10)
Dievuliau, iš kur dar tokių  atsiranda, kurios nori gimdyti namuose? blink.gif

doh.gif gal bent argumentuotumet savo pasisakyma?
Atsakyti
QUOTE(AgnessBelle @ 2012 07 29, 15:19)
doh.gif gal bent argumentuotumet savo pasisakyma?

Niekuom neargumentuosiu.Tiesiog apie tai turiu savo neigiamą, priešišką nuomonę ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Ginestra @ 2012 07 29, 15:33)
Niekuom neargumentuosiu.Tiesiog apie tai turiu savo neigiamą, priešišką nuomonę ir viskas.

Tai kam tada isvis pasisakyti cia? g.gif g.gif
Atsakyti