NEKEPTAS VARSKES TORTAS
2 pakeliai varskes
1 pakelis sviesto
citrina
marmeladiniai saldainiai
riesutai, razinos
3 pakeliai sausainiu
Varske issukti su sviestu, itarkuoti citrina su visa zieve, sudeti riesutus, razinas, saldainius (susmulkintus) ir sutrupintus sausainius ir viska ismaisyti. deti i forma ir i saldytuva. Skanaus!!!
Tiramisu
(netikras, bet skonis panašus )
500 gr. Mascarpone sūrio (puikiausiai tinka ir pertrinta riebi varškė)
4 tryniai
artipilnė stiklinė cukraus
1-2 pakeliai sausainių
puodelis stiprios kavos
šiek tiek likerio arba brendžio
konservuotų vyšnių (gali būti iš uogienės ar kompoto išgraibytos)
kakavos miltelių
Trynius suplakame su cukrumi iki baltos masės, įpilame brendžio arba likerio, sumaišome su varške. Sausainius sulaužome kaip tinginiui. Į didelio indo dugną dedame pusę sausainių, apipilame kava, apdedame vyšniomis. Tada dedame pusę varškės masės. Sudedame likusius sausainius, vėl apipilame kava, vyšniomis ir sudedame likusią varškės masę. Apibarstome kakavos milteliais ir dedame į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus
(netikras, bet skonis panašus )
500 gr. Mascarpone sūrio (puikiausiai tinka ir pertrinta riebi varškė)
4 tryniai
artipilnė stiklinė cukraus
1-2 pakeliai sausainių
puodelis stiprios kavos
šiek tiek likerio arba brendžio
konservuotų vyšnių (gali būti iš uogienės ar kompoto išgraibytos)
kakavos miltelių
Trynius suplakame su cukrumi iki baltos masės, įpilame brendžio arba likerio, sumaišome su varške. Sausainius sulaužome kaip tinginiui. Į didelio indo dugną dedame pusę sausainių, apipilame kava, apdedame vyšniomis. Tada dedame pusę varškės masės. Sudedame likusius sausainius, vėl apipilame kava, vyšniomis ir sudedame likusią varškės masę. Apibarstome kakavos milteliais ir dedame į šaldytuvą porai valandų.
Skanaus
Mamos, gal žinot tikslų recepčiuką tokio pyrago: jogurtas, želė, vaisiai ir kekso gabaliukai? Kokiom proporcijom reikia maišyti želė ir jogurtą? Būč dėkinga
QUOTE(Christa @ 2006 02 16, 17:25)
Mamos, gal žinot tikslų recepčiuką tokio pyrago: jogurtas, želė, vaisiai ir kekso gabaliukai? Kokiom proporcijom reikia maišyti želė ir jogurtą? Būč dėkinga
Darau tokį želė-jogurto pertepimą biskvitui. Gamindama želė vandens pilu dvigubai mažiau, nei nurodyta, o su jogurtu apyligėmis dalimis maišau jau apstingusią.
"Paukščių pienas"
4a.š. želatinos,
1st.cukraus
5 kiaušinių baltymai,
1a.š. rūgščios druskelės,
ant šaukštelio galo vanilinio cukraus,
dažų (jei nori),
patarkuoto šokolado papuošimui.
Želatiną išbrinkinti, baltymus išplakti su mikseriu, kol sukietes. Tada supilti cukrų, druskelę, vaniliną, dažus ir gerai išplakti. Želatiną ištirpinti šilto vandens dubenėlyje ir supilti į masę. Vėl gerai išplakti ir supilti į formą pabarstytą šokoladu. Ant viršaus taip pat apibarstyti šokolado. Padėti šaltai, kad sustingtų. Sustingusį supjaustyti norimos formos gabaliukais.
Skanaus
[attachmentid=49263]
4a.š. želatinos,
1st.cukraus
5 kiaušinių baltymai,
1a.š. rūgščios druskelės,
ant šaukštelio galo vanilinio cukraus,
dažų (jei nori),
patarkuoto šokolado papuošimui.
Želatiną išbrinkinti, baltymus išplakti su mikseriu, kol sukietes. Tada supilti cukrų, druskelę, vaniliną, dažus ir gerai išplakti. Želatiną ištirpinti šilto vandens dubenėlyje ir supilti į masę. Vėl gerai išplakti ir supilti į formą pabarstytą šokoladu. Ant viršaus taip pat apibarstyti šokolado. Padėti šaltai, kad sustingtų. Sustingusį supjaustyti norimos formos gabaliukais.
Skanaus
[attachmentid=49263]
Letta, o gal ta rugsti druskele tai citrinos rugstis? Ar visgi druska? Ar tai visai kazkas naujo?
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 02 24, 11:36)
Letta, o gal ta rugsti druskele tai citrinos rugstis? Ar visgi druska? Ar tai visai kazkas naujo?
Tas pats Tiesiog tą receptą atsikasiau iš savo seno mokyklinių laikų konditerinio sąsiuvinio, tai ir nurašiau kaip jį vadinam, net nepagalvojus pataisyti pavadinimo
Vafliu tortukas su dziovintais vaisiais.
Reikia:
Pakelio apvaliu vafliu
300g kokosu drozliu
200g razinu
200g.dziovintu abrikosu
200g.dziovintu slyvu.
Kremui:
200g.sviesto,1l.pieno,200g.cukraus,4 tryniu,4s.miltu,1/1sutarkuoto apelsino zieveles.
trynius issukti su cukrumi ,miltais ir 100ml.pieno.likusi piena uzvirti.i ji nuolat maisant supilti tryniu mase.nukelti nuo ugnies ir masei praausus imaisyti apelsino zievele bei sviesta.vaflius pertepti kremu,kas trecia sluoksni pabarstyti dziovintais vaisiais.torto virsu ir sonus aptepti kremu ir pabarstyti kokosu drozlemis.
Reikia:
Pakelio apvaliu vafliu
300g kokosu drozliu
200g razinu
200g.dziovintu abrikosu
200g.dziovintu slyvu.
Kremui:
200g.sviesto,1l.pieno,200g.cukraus,4 tryniu,4s.miltu,1/1sutarkuoto apelsino zieveles.
trynius issukti su cukrumi ,miltais ir 100ml.pieno.likusi piena uzvirti.i ji nuolat maisant supilti tryniu mase.nukelti nuo ugnies ir masei praausus imaisyti apelsino zievele bei sviesta.vaflius pertepti kremu,kas trecia sluoksni pabarstyti dziovintais vaisiais.torto virsu ir sonus aptepti kremu ir pabarstyti kokosu drozlemis.
Kovo 11-ai dienai padariau tokį paprastą saldumyną:
Susluoksinavau žele, o ant paskutinio sluoksnio pridėjau konservuotų persikų.
Susluoksinavau žele, o ant paskutinio sluoksnio pridėjau konservuotų persikų.
QUOTE(Kozete @ 2006 03 11, 21:49)
Kovo 11-ai dienai padariau tokį paprastą saldumyną:
Susluoksinavau žele, o ant paskutinio sluoksnio pridėjau konservuotų persikų.
Susluoksinavau žele, o ant paskutinio sluoksnio pridėjau konservuotų persikų.
Na tiesiog laaabai atitinkanti šventės dvasią, tokiomis tautinėmis spalvomis....
PERSIKU TORTAS SU MASKARPONE
200g sviestiniu sausainiu
350g jogurto su persikais
80g sviesto
70g cukraus
350g maskarpones surio
saukstelis vanilinio cukraus
5 saukstai citrinos sulciu
30g zelatinos
4 persikai(gali buti konservuoti)
10 dideliu avieciu
sausainiu sutrupinti ir ismaisyti su tirpintu sviestu,torto formoje(atsidaranti) is mases tos padaryti pada.jogurta sumaisyti su suriu,suberti cukru,vanilini cukru, supilti citrinos sultis.zelatina paruosti pagal istrukcijas ant pakelio ir istirpinta ja sumaisyti su dviem saukstais kremo ir supilti i visa krema.visa ta mase kresti ant sausainiu mases ir puosti vaisiais.
as dariau be avieciu irgi labai skanu.siaip gana lengvai paruosiamas,nes man tokiai desertu specialistei jis buvo gana lengvai paruosiamas.ir labai skanus
200g sviestiniu sausainiu
350g jogurto su persikais
80g sviesto
70g cukraus
350g maskarpones surio
saukstelis vanilinio cukraus
5 saukstai citrinos sulciu
30g zelatinos
4 persikai(gali buti konservuoti)
10 dideliu avieciu
sausainiu sutrupinti ir ismaisyti su tirpintu sviestu,torto formoje(atsidaranti) is mases tos padaryti pada.jogurta sumaisyti su suriu,suberti cukru,vanilini cukru, supilti citrinos sultis.zelatina paruosti pagal istrukcijas ant pakelio ir istirpinta ja sumaisyti su dviem saukstais kremo ir supilti i visa krema.visa ta mase kresti ant sausainiu mases ir puosti vaisiais.
as dariau be avieciu irgi labai skanu.siaip gana lengvai paruosiamas,nes man tokiai desertu specialistei jis buvo gana lengvai paruosiamas.ir labai skanus
as ryt bandysiu daryt torta is sausainiu ir varkses tik nezinau kaip gausis, mat pirma karta toki sedevra darysiu