Šiandien pamėginau padaryti nekeptą tortą
CITRININIS TORTAS
150 g sausainių
75 g sviesto (galima vietoje sviesto naudoti džemą)
400 ml grietinėlės
200 ml varškės ar sūrio
200 ml citrininio ar natūralaus jogurto
4 lapeliai želatinos (8 gramai)
4 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. vanilinio cukraus
100 ml cukraus
Vienos citrinos tarkuota žievelė
Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu (arba džemu).
Išardomą apvalią 20 cm skersmens formą iškloti plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberti sausainius ir suspausti. Padėti į šaldytuvą.
Varškę išplakti su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti citrinos žievelę.
Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse. Plona srovele supilti į varškės masę nuolat maišant. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Sudėti masę ant sausainių, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4 val.
Viršų papuošti uogomis ar vaisiais.
P. S. jeigu naudosite ne želatinos lapelius, ją išbrinkinkite 75 ml pieno (tuomet jogurto dėkite tik 125 ml). Citrinos sulčių nekaitinkite, o įmaišykite į varškės masę po to, kai supilsite želatiną. Aš iškart ant viršaus išdėliojau vaisius ir užpyliau želatina, skirta tortams puošti
norvegai ji vadina surio tortu.labai skanus tortas.o ir paruosemas nelabai sudetingai