[quote=starbee,2006 12 10, 21:21]
Tai A-A-AČIŪ!!!
labux mergytės, oi kiek šaunių receptukų čia pas jus
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 17, 15:04)
Kadangi visiems labai patiko Citrininis tortas, tai padariau dar kartą Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis... Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį
dariau tokį tortą. Laaabai skanu. Tik želė neatrodo taip gražiai kaip nuotraukoj
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 17, 16:04)
Kadangi visiems labai patiko Citrininis tortas, tai padariau dar kartą Tik šįkart su šokoladiniais sausainiais, į kuriuos įpyliau šaukštą romo, ir su braškėmis... Vietoje varškės dėjau "Mūsų" tepamą varškės sūrelį
dariau ir as toki torciuka... labai labai skanus, toks lengvas visai seimai patiko tik pas mane krastai sio torto kazkokie negarazus, ta prasme kad kaip isemiau is formos jie vistiek nelabai gerai atlipo... gal kokiu aliejum pries tai reikejo patepti...
O aš net šonus buvau išklojus su maistiniu popierium ir gražiai gavosi. O kaip tu žele užpylei? O gal netinka paprasta, gal reik spec torto papuošimui?
na va dar karta dariau toki torciuka, visi buvo suzaveti - si karta viskas isejo puikiai, formos krastus patepiau aliejumi, o poto kai tortas buvo jau susales, tai kad graziai galeciau isimti is formos idejau i orkaite ir palaikiau kelias sekundes kol krastai atlipo nuo formos... po to krastu aptepiau plakta krietinele ir apibarsciau baltomis kokosu drozlemis, atrode super
QUOTE(Povila$ @ 2006 12 27, 22:19)
na va dar karta dariau toki torciuka, visi buvo suzaveti - si karta viskas isejo puikiai, formos krastus patepiau aliejumi, o poto kai tortas buvo jau susales, tai kad graziai galeciau isimti is formos idejau i orkaite ir palaikiau kelias sekundes kol krastai atlipo nuo formos... po to krastu aptepiau plakta krietinele ir apibarsciau baltomis kokosu drozlemis, atrode super
Aš taip pat naudoju kokoso drožles. O kaip su žele? Žadu daryt tortą Naujiems metams
QUOTE(vai2 @ 2006 12 28, 19:01)
Aš taip pat naudoju kokoso drožles. O kaip su žele? Žadu daryt tortą Naujiems metams
as uzpyliau Dr.Oetker zele ir visakas labai gerai sustingo as taip pat naujiems metams darysiu toki torta...
Papildyta:
na tik kaip ten raso kad reikia 0.5l vandens pilti, tai as gal koki 0.3-0.4l pyliau...
Sveikos kulinarės ,
Norėjau paklausti, gal kas nors žinote Kreminio sūrio pyrago receptėlį?
Dažnai valgau tokį Čili picerijoje, bet labai norėčiau tokį ir namuose pasigaminti .
Norėjau paklausti, gal kas nors žinote Kreminio sūrio pyrago receptėlį?
Dažnai valgau tokį Čili picerijoje, bet labai norėčiau tokį ir namuose pasigaminti .
QUOTE(afyte @ 2004 04 22, 12:45)
Turiu problema-neturiu orkaites O saldaus norisi.. Buvo cia keletas tu receptu,bet jie po visas temas ismetyti, pablust galima beieskant. Gal galima i viena sudet? Be to,gal dar kokiu receptu pasiulysit?
Nežinau, gal jau buvo kur nors toks receptukas, bet vis tiek parašysiu. Mes kepam, t.y verdam tokį pyragą. Jį kažkodėl vadinam Trupintuku (kiti medaus tortu ir pan.)
Reikės:
Tešlai:
6 kiaušinių
6 šaukštų pieno (gal ir truputį daugiau)
2,5 (+-) stikl. miltų
Užpilui ("glajui")
1 stikl. (+-) medaus
1 stikl. (+-) cukraus
1 šaukštelį sviesto arba margarino
pagardinimui galima muskato trupiniuką, vanilinio cukraus ir t.t.
Tešlą pasidarai paprastai - į kiaušinius pieną, tada miltus ir viską išminkai gerai. Po to kočioji, tada susipjaustai juostytėm plonom ir ir jas kubeliais supjaustai. Trupiniukus (kubelius) verdi aliejuje.
Kai trupiniukai išvirti verdam vadinamąjį "glajų". Supilam medų, sviestą, tada cukrų ir prieskonius. Viską verdam, kol sutirštėja, nes tas užpilas turi sukibdyti trupiniukus. Galima patikrinti, ar stingsta, įlašinus jo į stiklinę šalto vandens.
Kai užpilas paruoštas, greitai jį karštą pilam ant trupiniukų į atsidarančiančia formą (mes tai ir šiaip į lėkštę diiidelę dedam ir suformuojam kalną, tik reikia būti atsargioms, nes galima nusideginti!) ir gerai maišom, maišom, maišom Tada paspaudžiam ir palaukiam, kol atauš ir sustings
Skanaus
Cia kazkas klause kaip gaminamos tikrosios bulvytes. Cia mano mociutes receptukas
Bulvytes
200 g sviesto
200 g cukraus
kvapu esencijos
truputis kondensuoto pieno
biskvito
kakavos
zemes riesutu puosimui
Biskvito trupinius pradziovinti, susmulkinti rankomis. Sviesta, cukru, kondensuota piena, kvapus issukti. tada ideti trupinius ir isminkyti. padaryti bulvytes, apvolioti cukraus pudra su kakava. GAlima papuosti "daigais"-zemes riesutus susmaigstyti.
skanaus!
Papildyta:
Pries sventes ieskojau varskinio torto recepto. Perverciau zurnalus, paskaiciau si skyreli, viska "suvirskinau", pritaikiau sau ir gavosi labai skanus
Varskes tortas su zele gabaliukais
Man reikejo:
1 pakelio sausainiu
75 g sviesto
2 pakeliu varskes
1 pakelio plakamos grietineles (200 ml)
125 ml jogurto (emiau vysnini)
75 ml pieno
pakelis (18 g) zelatinos
2 pakeliai skirtingu spalvu zele
100 g cukraus
vanilinio cukraus
Puosimui:
apelsino
1 pakelio apelsinines zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu, krastus patepiau aliejumi. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
Puosimui padariau apelsinine zele (ant pakuotes raso 500 ml vandens, dejau gal 300), supjausciau apelsina. Po kokios val sudeliojau ant torto apelsinus ir uzpyliau zele. Palikau per nakti saldytuve, kad geriau sustingtu.
Skaniai gavosi
skanaus!
Bulvytes
200 g sviesto
200 g cukraus
kvapu esencijos
truputis kondensuoto pieno
biskvito
kakavos
zemes riesutu puosimui
Biskvito trupinius pradziovinti, susmulkinti rankomis. Sviesta, cukru, kondensuota piena, kvapus issukti. tada ideti trupinius ir isminkyti. padaryti bulvytes, apvolioti cukraus pudra su kakava. GAlima papuosti "daigais"-zemes riesutus susmaigstyti.
skanaus!
Papildyta:
Pries sventes ieskojau varskinio torto recepto. Perverciau zurnalus, paskaiciau si skyreli, viska "suvirskinau", pritaikiau sau ir gavosi labai skanus
Varskes tortas su zele gabaliukais
Man reikejo:
1 pakelio sausainiu
75 g sviesto
2 pakeliu varskes
1 pakelio plakamos grietineles (200 ml)
125 ml jogurto (emiau vysnini)
75 ml pieno
pakelis (18 g) zelatinos
2 pakeliai skirtingu spalvu zele
100 g cukraus
vanilinio cukraus
Puosimui:
apelsino
1 pakelio apelsinines zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu, krastus patepiau aliejumi. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
Puosimui padariau apelsinine zele (ant pakuotes raso 500 ml vandens, dejau gal 300), supjausciau apelsina. Po kokios val sudeliojau ant torto apelsinus ir uzpyliau zele. Palikau per nakti saldytuve, kad geriau sustingtu.
Skaniai gavosi
skanaus!