Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(maya @ 2009 01 17, 01:29)
Jokiu rice cookeriu nepripazystu. Per daug vieos uzima visokie prichindalai, be kuriu ir taip galima apseiti  rolleyes.gif


as irgi nepripazinciau, tuo labiau, kad tuos ryzius koki karta per menesi jei ne reciau tik verdam, tai nera jis mums reikalingas, bet kadangi diedas ji nusipirko kazkada kol dar vienas gyveno tai ir turim, kai nusibaigs kito tikrai nepirksiu.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 17, 06:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.

Bent jau puode verdant tai ryžiams reikia bent jau dvigubai vandens, o kai jie parboiled, tai dar truputį daugiau. Aliejaus šlakelis taip pat padeda jiems nesulipti. O kai kurios ryžių rūšys limpa natūraliai, na jasmine neturėtų labai lipnūs būti, bet japoniški suši ryžiai tai labai glitūs.

Beje dėl rice cooker - gali būti, kad jis būtent ir suprogramuotas ryžius virti lipniai, nes rytuose būtent tokie ir yra tikri ryžiai, juos galima valgyti lazdelėmis (skirtingai nei birius).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Schroedingers Cat: 17 sausio 2009 - 11:56
QUOTE(danguolet @ 2009 01 17, 06:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.


per mazai vandens.
as be rice cooker dabar neapsieiciau (o labai nenorejau jo) thumbup.gif
vandens dvigubai pilu ir gaunasi superiniai ryziai thumbup.gif jokiu sviestuku, aliejuku, drusku nededu. o ryzius perku naturaliu prekiu parduotuvese sveriamus.
Atsakyti
Sveikutes, prie visu ryziu virimo gudrybiu pasakysiu savaja. ax.gif

1. Gerai nuplauni ryzius
2. Puode ikaitini alieju arba istirpini sviesto gabaliuka
3. Sudedi ryzius ir apkepini juos kelias minutes su druska arba prieskoniais
4. Tada uzpili vandens (1 puodeliui ryziu, 1.5 puodelio vandens)
5. Verdi nemaisydamas uzdengtam puode ant labai mazos ugnies.

Visas vanduo isverda, o ryziu puodas atrodo kaip gelyte su keliomis naturaliai susidarusiomis skylutemis iseiti garams. Ryziai birus ir labai skanus.

Kaip Hip minejo, galima apkepinti juos ir su darzovemis, labai skanu pirmiausia pakepinti svoguna, tada sudeti ir pakepinti ryzius. Skanumelis, galima ir vienus valgyti, nes svogunas priduoda saldumo. bigsmile.gif

Jei gaminu kitka orkaiteje, tai taip pat ir orkaiteje ryzius kepu.
Atsakyti
Freja, bigsmile.gif labas ax.gif
nesusilaikiau neužoftopinus blush2.gif

prisiskaičiau pas jus čia apie ryžius, ir taaaaaaaaaaip užsimaniau, išėjau į parduotuvę, visko parsinešiau, o ryžių pamiršau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 17, 11:58)
Freja,  bigsmile.gif labas  ax.gif
nesusilaikiau neužoftopinus  blush2.gif

prisiskaičiau pas jus čia apie ryžius, ir taaaaaaaaaaip užsimaniau, išėjau į parduotuvę, visko parsinešiau, o ryžių pamiršau  lotuliukas.gif


Sveika Jaskolka. As neprisimenu tavo niko, gal tu seniau kuo kitu buvai? blush2.gif
As irgi dabar sedziu ir apie ryzius svajoju, bet iki vakarienes dar toli. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 01 17, 15:08)
Sveika Jaskolka. As neprisimenu tavo niko, gal tu seniau kuo kitu buvai?  blush2.gif
As irgi dabar sedziu ir apie ryzius svajoju, bet iki vakarienes dar toli.  lotuliukas.gif



buvau kitu ax.gif ir prisiminiau tik parašius doh.gif Brūkštelsiu AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
skaniu ryziu virimo budu prisiskaiciau, bet shiaip niekas nepaminejo lyg ir, kad jei paparasciausiai verdi ir nori,kad butu birus, reikia PIRMIAUSIA UZVIRTI vandeni, o tada suberti ryzius, sumazinti ugni, uzdengti ir virti..
Bus super birus ryziai..

o su tais pakepinimais ir ash pazaidziu daznai..niam.. rolleyes.gif
Atsakyti
AND THE WINNER IS.....juokauju, labai didelis aciu visoms.
Michgirl butent tokiu paciu budu verdu as juo kaip ir tu, isskyrus ta dali kur pirstu matuoji. Ir man jie visada gaunasi kaip kose, maniskiui patinka, bet man kaip ir Doviliushkaipatinka birus.Na, bet po sitiek patarimu manau , kad turi pavykt. Aciu, aciu, aciu, ir dar sykeli aciu.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 17, 18:27)
AND THE WINNER IS.....juokauju, labai didelis aciu visoms.
Michgirl butent tokiu paciu budu verdu as juo kaip ir tu, isskyrus ta dali kur pirstu matuoji. Ir man jie visada gaunasi kaip kose, maniskiui patinka, bet man kaip ir Doviliushkaipatinka birus.Na, bet po sitiek patarimu manau , kad turi pavykt. Aciu, aciu, aciu, ir dar sykeli aciu.


na pas tave skirtumas tas, kad tu vandens gerokai per mazai pili, bent jau pagal tavo pirmaji posta ryziu tema, tai ryziu dedi daugiau nei vandens smile.gif
Atsakyti
Vakar MB mane pamalonino wub.gif , tai ir as ji - iskepiau crab cakes (nesivadina krabu kotletai, nes iskart asociajuojasi su liet. kotletais, kurie man schmoll.gif ) ir padariau key lime pie smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
ar galima pyrago recepto? smile.gif

panos, nu paaiškinkit man durnai, kas yra sour cream? mastau.gif žinau, kad ne grietinė, ir ne grietinėlė unsure.gif
Atsakyti