Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

O kodel negalima naudoti Teflon?? g.gif Pas mane dvi ir puodas vienas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hip @ 2009 01 16, 12:43)
O kodel negalima naudoti Teflon?? g.gif Pas mane dvi ir puodas vienas verysad.gif

Tefloninės keptuvės - kada jos tampa nuodu?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 01 15, 22:06)
Priklauso nuo vistos kiekio. Jei dvi krutineles as apytiksliai 3/4 puodelio vandens +1sauktas medaus+1saukstas sojos. Bet palaizyk ir jei tau per saldu dapilk sojos, per suru dadek medaus.
Pas mane kai saldumo receptoriai islavinti iki begalybes, tai as iki siol prisimenu ta rududu skoni ir man  jis kai diena nuo nakties skiriasi nuo virto pervirto neaisku kiek valandu kondensuoto.... as kazkie visada baime turejau, kad kokio diabeto neisivaryciau, nes saldumo jausmas pas mane atbukes taip, kad pas astraus maisto myletojus astrumo jausmas.... o man bet koks mild astrumas jau per astru, jau ugnim spajudausi, skonio nejauciu ir t.t. o kondensuoto visa skarbonke suvalgau ir nepersaldu  doh.gif


Pas mane buvo cukrinis diabetas, tas nestuminis, tai jis ne tik nuo saldumynu, bet bendrai nuo viso maisto priklauso. Prisiminus net negera apsidaro, kai gali suvalgyti puse apelsino, trecdali bagel ir tt doh.gif doh.gif

Aciu uz proporcijas 4u.gif
Atsakyti
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 16, 21:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.


aš rice cooker neturiu... verdu paprastame puode.... ir naudoju tik Uncle Ben's ryžius..... nu arba bet kokius kitus, kurie yra 'parboiled', nes būtent jie ir išlieka nesulipę.... thumbup.gif tačiau pirmenybė visada išlieka Uncle Ben's firmai... net jei tai ir nėra sveikiausia, ką galima rasti.... cool.gif
ir dar vienas patarimas - įpilti šiek tiek aliejaus i vandenį, verdant.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2009 01 17, 03:16)
aš rice cooker neturiu... verdu paprastame puode.... ir naudoju tik Uncle Ben's ryžius..... nu arba bet kokius kitus, kurie yra 'parboiled', nes būtent jie ir išlieka nesulipę.... thumbup.gif tačiau pirmenybė visada išlieka Uncle Ben's firmai... net jei tai ir nėra sveikiausia, ką galima rasti.... cool.gif
ir dar vienas patarimas - įpilti šiek tiek aliejaus i vandenį, verdant.... mirksiukas.gif


Ne, as megstu tiktais jasmine ryzius, reiks pabandyt kada virt juos puode.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 16, 21:26)
Ne, as megstu tiktais jasmine ryzius, reiks pabandyt kada virt juos puode.


tai kažin ar bus skirtumas, kokiame puode juos virti.... g.gif pabandyk aliejaus šiek tiek įpilti ir tiek.... gal padės... g.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2009 01 17, 03:33)
tai kažin ar bus skirtumas, kokiame puode juos virti.... g.gif pabandyk aliejaus šiek tiek įpilti ir tiek.... gal padės... g.gif

Aciu, reiks ir si varianta isbandyt.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 16, 23:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.


tai vandens mazai turbut... as irgi rice cookeryje verdu tai tiksliai nematuoju, bet visad i cooker pilu tiek vandens, kad virs ryziu vandens dar apie colis butu. Na kaip pirstas is triju daliu sudarytas, tai iki vidurines dalies vidurio (jezus nu ir paaiskinimas, bet cia mano diedas taip matuoja tai ir as, nes iki tol nemokejau ryziu isvirt.). Visad gaunasi labai birus, svarbiausia nelysti ir nemaisyti, jei teisingai vandens ipilsi, tai nepervirs, dazniausiai naudojam ilgagrudzius, Basmati.

Ir tiesa, butina ryzius perplauti pries verdant, nes tai irgi sulipimo priezastis. reikia bent per tris vandenis ar daugiau perplauti, kad nebebutu jau toks baltas vanduo nuo ju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 16, 21:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.



as naudoju Basmati ryzius. pusei stiklines ryziu, pilu stikline vandens arba sultinio, dedu sviesto (stiklinei ryziu - 2 stiklines vandens arba sultinio. zodziu, skysciu dvigubai daugiau nei ryziu). uzverdu, sumazinu ugni iki minimumo ir verdu uzdengta neatidengiant apie 12-13 minuciu. ryziai visada gaunas birus. Man labai patinka birus, o vat MB labiau megsta tokius kaip kad kose 4u.gif
Atsakyti
Idomiai cia su tomis keptuvemis g.gif nu bet keptuviu as del to nemesiu schmoll.gif cia is operos: nerukyk, negerk ir mirsi sveikas...

Ryzius verdu taip (irgi vyras ismokino, nes ryziai vienas pagrindiniu jo salies maistu): Ikaitinu puode aliejaus (kad dengtu dugna), dedu truputi saldytu darzoviu (kukuruzai, morkytes, pupos), maisau, dedu truputuka prieskoniu kokiu nors, tada du puodukus ryziu (bus didelis puodas), gerai ismaisau viska ir pilu 3 puodukus vandens. Dedu druskos, leidu uzvirti, ugni darau min, uzdengiu sandariai folija, tada dangciu ir palieku tusintis. Po 15min patikrinti kaip ten reikaliukai - jei per mazai vandenuko, galima dapilti truputuka.
Jei norite be darzoviu, dekite tik ryzius i alieju. Esme - gerai apkamsyti folija, kad vanduo pro niekur neisgaruotu.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2009 01 16, 20:01)
Paaiskinkit man kaip galima issivyrt byrius ryziius, as juos verdu rice cookeryje tai jie man gaunas kaip kose...jei imu 3 puodelius ryziu pilu 2.5 puodelio vandens.



QUOTE(doviliushka @ 2009 01 16, 21:05)
as naudoju Basmati ryzius.  pusei stiklines ryziu, pilu stikline vandens arba sultinio, dedu sviesto (stiklinei ryziu - 2 stiklines vandens arba sultinio.  zodziu, skysciu dvigubai daugiau nei ryziu).  uzverdu, sumazinu ugni iki minimumo ir verdu uzdengta neatidengiant apie 12-13 minuciu.  ryziai visada gaunas birus.  Man labai patinka birus, o vat MB labiau megsta tokius kaip kad kose  4u.gif


As irgi taip verdu. Dazniausiai imu 2 stiklines ryziu 3 stiklines vandens arba sultinio, dazniausiai maisau per puse, pora saukstu alyvu aliejaus, arba sauksta sviesto. Druskos. Kai uzverda, nustatau ant pacios maziuasios ugnies ir jie isbrinksta per 15 minuciu. Paskui su sakute ispurenu ax.gif . Niekada nelimpa naudoju arba Jasmine arba Basmati ryzius. Jokiu rice cookeriu nepripazystu. Per daug vieos uzima visokie prichindalai, be kuriu ir taip galima apseiti rolleyes.gif
Atsakyti