Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 18, 18:31)
ar galima pyrago recepto?  smile.gif

panos, nu paaiškinkit man durnai, kas yra sour cream? mastau.gif žinau, kad ne grietinė, ir ne grietinėlė  unsure.gif

grietinė wink.gif Bent jau Airijoj wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 01 18, 19:43)
grietinė wink.gif Bent jau Airijoj wink.gif


man teigia, kad grietinė yra creme fraiche ir skonis stipriai skiriasi nuo sour cream unsure.gif jau antrą dieną aiškinamės lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 18, 12:31)
panos, nu paaiškinkit man durnai, kas yra sour cream? mastau.gif žinau, kad ne grietinė, ir ne grietinėlė  unsure.gif


JAV tai tikrai grietinė.... mirksiukas.gif
Atsakyti
grietine grietine biggrin.gif

Galima 4u.gif

As pada pirkau - graham cracker crust, bet galima padaryti is tu paciu trupiniu ir lydyto sviesto arba to shortening (recepte visai kitokia crust - is riesutu ir ginger, jei yra noro, galesiu parasyti ir ju varianta).

masei padaryti:
suplakti 4 kiausinio baltymus kartu su
2 baltymais ir
1.4 puodelio/ 30 g krakmolo ir
1/2 puodelio / 125 g cukraus ir
indeliu kondensuoto pieno iki purumo.
Tada ipilti 1/2 puodelio / 125 ml lime sulciu (as supyliau dvieju lime sultis, bet man atrodo truputi per daug buvo, bet po nakties saldytuve viskas gerai gavosi).
Ir suberti 2 sauksus tarkuotu lime zieveliu (as nutarkavau tuos 2 lime).

Isplakti 2 kiaus. baltymus iki putu. Sumaisyti viska su ana mase. uzpilti ant pado ir i orkaite 350 20 min, man buvo per daug - matosi kaip parudavo, bet MB taip buvo labai skanu.
Atsakyti
štai ką radau apie Crème fraîche wikipedijoje.... mirksiukas.gif

Crème fraîche (IPA: [kʁɛm fʁɛʃ], French for "fresh cream"), of French origin, is the continental European counterpart to the soured cream more traditional to Western Europe and Anglophone cultures. Originally a French product, today it is available in many countries.
Crème fraîche is a soured cream containing about 28% milk fat. It is slightly soured with bacterial culture, but is less sour, and thicker, than sour cream. French supermarkets also stock "light" variants, containing about half the standard percentage of fat.

Atsakyti
tyn, keturis baltymus su dviem baltymais? mastau.gif hihihi.gif ir kas yra shortening? unsure.gif
wicked, ir aš ten žiūrėjau, aiškiau nepasidarė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 18, 12:55)
wicked, ir aš ten žiūrėjau, aiškiau nepasidarė  unsure.gif


kiek aš supratau... tai ta pati grietinė, tik tirštesnė ir ne tokia rūgšti (sour tai ir reiškia rūgšti ar kaip..).... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 18 sausio 2009 - 21:06
ups, sumaisiau - 4 kiausiniu trynius ir 2 baltymus, kitus 2 baltymus isplakti iki putu ir sudeti i gala jau blush2.gif

shortening tai balti riebalai/taukai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 18, 14:46)
man teigia, kad grietinė yra creme fraiche ir skonis stipriai skiriasi nuo sour cream  unsure.gif jau antrą dieną aiškinamės  lotuliukas.gif  doh.gif



as creme fraiche valgius tik viena kart'a air france skrydyje, nieko panasaus i grietine ten nebuvo, daugiau kaip tirstas jogurtas naturalus pasirode savo skoniu, nera tokios rugsteles kaip grietinej
Atsakyti
michgirl, nebesigilink irnesakyk.gif
Atsakyti
Ko tik zmones is pieno nepridaro..man rodos visos senosios kulturos turi spec variacijas ir tai tas pats daiktas, tik kitoj saujoj ax.gif Angliskai viskas "cream" tik priesais zodi turi, kuris apibudina ta mase: Ice cream, heavy cream, sour cream
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream viskas taip gerai aprasyta thumbup.gif Net "smetana" pamineta...

Noriu kepti banana bread...gal kas koki receptuka patikrinta turit? bigsmile.gif

Apie key lime pie. Kai tik pradejau dirbti restorane, apie toki vaisiu key lime nieko nezinojau doh.gif taigi turejom ta pyraga desertui viena vakara, aisku man skirtumo tarp key lime ir key lemon nera, tai nuejus prie staliuko ir uzvarciau: tonight special - key lemon pie lotuliukas.gif sako svecias: o tu tikra, kad ne key lime,,,sakau nu pala, pasitikrinsiu doh.gif va tep susimoviau,,,


Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 01 18, 21:46)
man teigia, kad grietinė yra creme fraiche ir skonis stipriai skiriasi nuo sour cream  unsure.gif jau antrą dieną aiškinamės  lotuliukas.gif  doh.gif


tiesiog iš skirtingų kraštų atėjęs pavadinimas. Danijoje giretinė yra creme fraiche. Ji šiek tiek mažiau rūgšti nei lietuviška, bet principas tas pats. Visiems patiekalams ją galima naudoti ir gausis viskas kuo puikiausiai.
Atsakyti