Prašom

Va, ką šiandien vakarienei ruošiu, jau užmarinavau:
Tipo, "graikiška" kiauliena (dažniausiai naudoju pork loin)
Kiaulieną supjaustau nemažais kubeliais. Panašiais gabalais supjaustau ir porą raudonų svogūnų bei didelį raudoną saldųjį pipirą. Užmarinuoju viską citrinų (arba laimo) sultimis ir alyvuogių aliejumi, palaikau apie valandą, galima daugiau. Kartais pridedu dar šviežiai maltų pipirų, raudonėlio arba baziliko, bet ir be jų skanu. Prieš kepant pabarstau druska.
Tada kepu su visu marinato skysčiu ant "high broil" pačiam orkaitės viršuj apie 15-20 min., kas 5 min. ištraukdama ir sumaišydama, kad nesudegtų. Kai kurių daržovių ar mėsos kraštai labai stipriai apskrunda, bet taip ir turi būti, nuo to atsiranda skonis, kažkiek panašus į šašlykų.
Pateikiu su laukiniais ir ilgagrūdžiais ryžiais, užpildama išsiskyrusių sulčių.
Man skaniausios tos daržovės išeina, mėsos ten galėtų ir nebūti, tad stengiuos jų prikrauti kuo daugiau. Paprasta, bet tikrai skanu.