Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Vakar gaminau Chicken coconut soup. Niam smile.gif

Į vištienos sultinį sumečiau tarkuotus: imbierą, česnaką, lemongrass, laimo žievelę. Dar sumečiau skersai pjaustytus čili pipiriukus, cielą lemongrass, įpyliau fish sauce, chili paste. Sumečiau gabaliukais pjaustytą vištos krūtinėlę, skardinę nesaldinto kokosų pieno, laimo sulčių.
Atskirai išviriau celofaninių makaronų. Makaronus į lėkštę, užpilam sriuba, pabarstom šviežiais čili ir ryjam smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, kaip gaminti tokius sparagus? Apvirti turbut pirmiausiai reikia? Restorane praeita savaitgali man prie anties patieke, taip skanu buvo, bet atrode kaip apkepti su prieskoniais.... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 02 20, 10:26)
Vakar gaminau Chicken coconut soup. Niam smile.gif

Į vištienos sultinį sumečiau tarkuotus: imbierą, česnaką, lemongrass, laimo žievelę. Dar sumečiau skersai pjaustytus čili pipiriukus, cielą lemongrass, įpyliau fish sauce, chili paste. Sumečiau gabaliukais pjaustytą vištos krūtinėlę, skardinę nesaldinto kokosų pieno, laimo sulčių.
Atskirai išviriau celofaninių makaronų. Makaronus į lėkštę, užpilam sriuba, pabarstom šviežiais čili ir ryjam smile.gif

blem, kaip skaniai nuskambejo..
dievinu sriubas.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 02 21, 12:50)
[color=blue]Sveikutes, kaip gaminti tokius sparagus? Apvirti turbut pirmiausiai reikia? Restorane praeita savaitgali man prie anties patieke, taip skanu buvo, bet atrode kaip apkepti su prieskoniais.... rolleyes.gif


as kartais juos steam'inu, o kartais tiesiog lengvai pakepinu alyvuogiu aliejuje arba svieste.

gal kas esat gamine naminius makaronus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 21 vasario 2009 - 21:33
Gal kam obuoliu pyrago su ledais, karamele ir apibarstytu baltu sokoladu smile.gif
user posted image

As sparagus garuose verdu, arba vandenyje verdu, arba i kiausini ir dziuveselius i pakepinu. Bet man jie tokie stringy gaunasi, ne tokie traskus kaip restorane, kodel ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 21 vasario 2009 - 23:52
Freja, asparagus dazniausiai imetu i verdanti vandeni 1-2 min., nupilu vandeni ir apvolioju sviestuke and silpnos ugnies. kartais siek tiek balsamic vinegar apslaikstau smile.gif
Atsakyti
zalieji sparagai verdami pasudytame vandenyje apie 15min. ideti truputi cukraus ir sviesto 4u.gif pries verdant reikia nuskusti,zaliuju sparagu tik apacia,baltuosius skutame visus,nes ju zievele duoda kartoka skoni...man asmeniskai baltieji sparagai daug skanesni...dazniausiai patiekiama su olandisku padazu mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui visoms uz patarimus mielosios. 4u.gif Gaila, kad jau po vakarienes.

Kita vertus, pasakysiu kaip pati nusprendziau daryti. Gavosi nepaprastai skanus ir traskus.

Juos tik nuploviau, nieko nevaliau. 1min. svieste pakepinau isspausta cesnaka ir sudejau sparagus bei supjaustytas storokai morkas. Ir kepiau apie 10 min. ant gan silpnos ugnies. Svieziai uzmaliau juoduju pipiru ir druskytes. Gavosi super. thumbup.gif

Valgeme su svieste kepta zuvimi. Lengva vakariene. thumbup.gif
Bet pavasarejant atsiras baltuju sparagu. Sakot juos reikia skusti, ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2009 02 21, 14:33)
as kartais juos steam'inu, o kartais tiesiog lengvai pakepinu alyvuogiu aliejuje arba svieste.

gal kas esat gamine naminius makaronus?


Turiu knygą vien apie itališkus makaronus, galiu procesą plačiau parašyti, jei nori. Tai receptas susideda tik iš 2 ir 1/3 puodelio miltų ir 3 xl kiaušinių + 1/2 puodelio miltų pabarstymui.
O tu makaronus kaip ruošiesi pjaustyti? Turi tą aparačiuką ar peiliu pjaustysi?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 02 21, 16:48)
As sparagus garuose verdu, arba vandenyje verdu, arba i kiausini ir dziuveselius i pakepinu. Bet man jie tokie stringy gaunasi, ne tokie traskus kaip restorane, kodel ?

gal jie perauge, kad stringy gaunasi? ar kiekviena karta taip?

QUOTE(himalaia @ 2009 02 21, 17:46)
Turiu knygą vien apie itališkus makaronus, galiu procesą plačiau parašyti, jei nori. Tai receptas susideda tik iš 2 ir 1/3 puodelio miltų ir 3 xl kiaušinių + 1/2 puodelio miltų pabarstymui.
O tu makaronus kaip ruošiesi pjaustyti? Turi tą aparačiuką ar peiliu pjaustysi?

oi, jei gali, idek, aciu labai 4u.gif
tai va, kad neturiu makaronu aparato, tai tektu rankytem viska kociot ir pjaustyt. bet gal jei nedideli kieki, nebutu taip jau ir sunku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 02 21, 11:50)
Sveikutes, kaip gaminti tokius sparagus?


aš tai darau taip - šparagus sudedu kartu su supjaustytu svogūnu.... įdedu sviesto... ir į orkaitę.... vasarą ant griliaus..... skanumėlis..... thumbup.gif
Atsakyti
Antradieni uzgavenes biggrin.gif , gal kokius blynus idomesnius mirksiukas.gif kepsite?
Atsakyti