Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

As penktadienio vakara Taco's vakrienei buvau padariusi ax.gif ,o vietoj mesytes panaudojau nuo praeitos vakarienes likusia three bean chili su kalakutienos farsu labai gerai tiko thumbup.gif Na va pasidalinau savo atradimu rolleyes.gif jei taip galima pavadinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2009 02 15, 10:34)
kaip skaniai parashei.. rolleyes.gif

Aciu 4u.gif Man noras gaminti is kazkur uzplaukes doh.gif Siandien dariau kotletukus sonines, grybu ir svogunu padaze ax.gif

O vakar torta su deliojau ir labai patenkinta gaminiu blush2.gif biggrin.gif

user posted image

Dejau du pakelius cream cheese ir 500g jogurto. Viska isplakiau (naudojau blenderi, bet kita karta darysiu su mikseriu). I sia mase dejau du pokiukus zalatino (viena pokiuka sumaisiau su puse puoduko cukraus ir pripyliau verdancio vandens, ismaisiau;kita pokiuka uzpyliau puse puoduko verdancio vandens; kai atveso, gerai imaisiau i mase).

Formos dugna uzbarsciau sausainiu trupiniais. Kai balta mase gerai apstingo, sudejau i forma, pripjausciau braskiu ir dejau atgal i saldytuva.
Po to:
Raudonai zele naudojau 4 dezutes braskines zele - viska dariau kaip raso, tik vandeni mazinau perpus: vietoj 4 verdancio ir 4 salto, pyliau tik po 2. Dejau i saldytuva, kad apstingtu.

Kai balta mase buvo pakankamai sustingusi, uzpyliau raudona, pripjausciau braskyciu ir gatava.

Atsakyti
wow bigsmile.gif

bet ASH tai tu kotletuku dabar neatsisakyciau.. tongue.gif
Atsakyti
Shiandienos vakarienes salotos:

Salotu lapai (Romaine), pomidoriukai, agurkas, melynasis svogunas, spalvotoji paprika, avokadas, shviezi pievagrybiai, virtas kiaushinis, j. pipirai, parmezano suris ir "caesar" padazas (shis, labai skanus: padazas

user posted image
Atsakyti
Uzvakar kepiau vista ant alaus skardines, tik per trumpai ja su prieskoniais palaikiau, bet skani gavos ax.gif alaus skonio nejauciau, tik kai kepe man ciobreliais kvepejo blush2.gif (bet ju ant vistos ir i alu dejau)

Bet dar jos liko... kokia misraine ar ka galima padaryti su ta mesa? be avokadu blush2.gif MB turbut nevalgytu blush2.gif

Ar kas daret spring rolls? as tu lakstu nusipirkau, saldikly guli, dar man drauge sake kopustu reikia, o kokiu dar darzoviu? svogunu... g.gif
Atsakyti
Tradiciškai į spring rolls dedamas kopūstas, morkos, shiitake arba wood ear grybai, marinuotas kiaulienos faršas, svogūnas, galima bamboo shoots dėti. Galima ir be kiaulienos.
Yra ir kitokių receptų, su celofaniniais makaronais, kiauliena ir krevetėmis.

O aš šian darysiu Key Lime Pie pirmą kartą. Kaip tik nusipirkau kondensuoto pieno ir graham crackers. Pagal šitą receptą: Key Lime Pie. Tik vietoj grietinėles darysiu morengus ant viršaus.
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 02 19, 08:25)
Uzvakar kepiau vista ant alaus skardines, tik per trumpai ja su prieskoniais palaikiau, bet skani gavos  ax.gif alaus skonio nejauciau, tik kai kepe man ciobreliais kvepejo  blush2.gif (bet ju ant vistos ir i alu dejau)

Bet dar jos liko... kokia misraine ar ka galima padaryti su ta mesa? be avokadu  blush2.gif MB turbut nevalgytu  blush2.gif

Ar kas daret spring rolls? as tu lakstu nusipirkau, saldikly guli, dar man drauge sake kopustu reikia, o kokiu dar darzoviu? svogunu...  g.gif

klausi apie mishraine su vishtiena?? yra labai skaniu..
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 02 19, 12:25)

Bet dar jos liko... kokia misraine ar ka galima padaryti su ta mesa? be avokadu  blush2.gif MB turbut nevalgytu  blush2.gif

As darau labai paprasta misraine jei vistienos lieka. Tiesiog supjaustai kubeliais vistiena, pomidora, svoguna, druskos, pipiru ir grietines. Nekomplikuota ir skanu. ax.gif
Atsakyti
Man labai patinka tokios salotos su višta:
pekino kopūstas
vištiena
pomidorai
sūdyti/ marinuoti airtieji pipirai
marinuoti pievagrybiai
feta
majonezas

Pasiilgau vokiško Hamker Remoulade majonezo... Su juo visos salotos skanios būdavo. verysad.gif Ieškojau čia vokiečių parduotuvėse- nėr.
Atsakyti
Po lietuvisko man kol kas skaniausias Hellmann's majonezas. ax.gif
Atsakyti
Dekui uz receptukus, bandysiu kazka padaryti 4u.gif

O majonezas lietuviskas man jau nebelabai, prie Hellmann's pripratau blush2.gif bet va su skirtingais skoniais tai tik pora radau...
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 02 20, 03:05)
Dekui uz receptukus, bandysiu kazka padaryti  4u.gif

O majonezas lietuviskas man jau nebelabai, prie Hellmann's pripratau  blush2.gif bet va su skirtingais skoniais tai tik pora radau...

Man lietuviškas niekad nepatiko, kaip ir visi kiti, bet jau tas vokiškas Remoulade... Toks nemajonezinis, daugiau kaip padažas, su žolelėm. Reiks prašyt, kad kas lauktuvių majonezo atvežtų blush2.gif
Atsakyti