QUOTE(Rico @ 2009 04 04, 07:48)
Norejau paklausti

nepamenu ar kas buvot rase (tai nepykit jei kartojuos)...
Maciau vietinio mesininko parduotuves lange parasyta, kad turi zuikio (?) wild rabbit. Butu visai idomu pabandyti, tik neisivaizduoju kaip ji ruosti. kaip prasyt, kad mesa supjaustytu ir kaip gaminti? Ir koks skonis?
Dekui
Kaip paruošti zuikį
Ką tik nušauto zuikio mėsa valgiui netinka, nes raumenys būna kieti, tamprūs ir turi stiprų kvapą. Norint visą tai pašalint, reikia nušautą zuikį laikyti kelias dienas šaltoje vietoje. Zuikio viduriai išimami (nes nuo jų mėsa pagenda), jis pakabinamas už užpakalinių kojų ir šaltoje, vėjo perpučiamoje vietoje laikomas net iki dviejų savaičių, Jeigu oras šiltas taip laikomas tik kelias dienas. 1-2 dienas prieš vartojimą nulupamas zuikio kailis, nukertama galva ir kojos, nuimamos plėvės ir gerai išplaunamas šaltu vandeniu, kad neliktu kraujuotų vietų. Taip paruoštas zuikis apdedamas susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, stambiai tarkuota morka, keliomis kadagio uogomis, užpilamas acto marinatu, uždengiamas ir pastatomas šaltoj vietoj vienai parai. Paruoštas zuikis nusausinamas, į zuikieną prismaigstoma lašinukų, apibarstomas druska, palaistomas sviestu ir kepamas karštoje orkaitėje.
galiu pasakyt kad mes lietuvoje visada auginome triusius patys, bet velgi ar tai bus triusis/zuikis ju mesa yra labai vertinga, bet ja valgyt iskart neiimanoma , ji reikia marinuot, triusiena visada marinuodavom prieskoniais actu ir pan. analogiskai mano mama ruosia zuiki,nes brolis medzioja todel labai daznai namie buna laukinis zuikis, labai skanu jei moki ji paruost , kaip tai bebutu tai jau zveriena ir jiskepa tikrai ilgokai nes raumenys labai labai kieti