Aš šiandien pribaigsiu prancūzišką svogūnų sriubą. Man patinka...
Instrukcijos:
Gerą maišą saldžių svogūnų supjaustyti plonomis skiltelėmis, kepti svieste ar alyvuogių aliejuje (tik ne tefloninėje keptuvėje, kokioj špižinėj ar paprastam puode), kol jie taps minkšti ir labai saldūs, apie valandą ar daugiau, priklausomai nuo kiekio. Kepimo gale įpilti porą šaukštų balzaminio acto.
Svogūnus suversti į puodą, užpilti jautienos sultiniu, raudonu vynu (man labiau patinka raudonas, nei tradicinis baltas), druskos, jei reikia, šviežių ar džiovintų čiobrelių, maltų pipirų. Viską pavirti apie pusę valandos neuždengus.
Kol sriuba verda, pasiruošti skrebučius:
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis, padžiovinti orkaitėje, kol visiškai išdžius ir apskrus. Sriubai išvirus į lėkštę (aš naudoju sriubos puodelius, bet nebūtinai) dėti skrebutį, apibarstyti viršų parmezanu arba tradiciškai, gruyere sūriu ir kišti į orkaitę, kad sūris apskrustų, pradėtų burbuliuoti.
Aš tokią sriubą valgau su kokiom salotom (pvz, Nicos).
Šitą sriubą skanu kitą dieną pasišildyti- įkiši į orkaitę su skrebučiu ir sūriu- ir gatava.