Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(p Raganyte @ 2009 04 02, 08:36)
Vaflines tarybines ir as noriu!!!  4u.gif
Tiksliau - tu skaniuju vafliu noreciau!  cool.gif

O del tos vistos... Kur jus, supermamos perkat? Niu geda net pries brangiausiaji jau daros - gamini, stengies, o vistiek smirdi.. Ne pirmi metai ja Anglijos supermarketuose perkam, bet vistiek ji mums specifini kvapa turi - smirdi net ir iskepta...  doh.gif


Va va, tu skaniuju vafliu as galiu pas rusus parduotuveje nusipirkti, bet ju kaina pagerinta. doh.gif
O del vistos, tai nepirk jos supermarketuose, arba pirk ne maiseliuose smile.gif
Atsakyti
Valfiniu (plonu, ne pusrytiniu) maciau kaip tik pirkti william-sonoma - jie pritaikyti ledu vafliams gaminti. kaip as neisranki siuo atzvilgiu, man sueitu biggrin.gif

o mesmale tai man atrodo nereikalingas daiktas, nes procesorius per 10 sekundziu sumala apkepta jau mesa lygiai taip paciai. rolleyes.gif
Atsakyti
Maya mesmale kos geris siandien gavau super, virta mesa graziai mala ir ne toks agregatas kaip kad tie visi kombainai doh.gif super thumbup.gif nereik smurkst i spintele imeciau ir vietos neuzima thumbup.gif jei nori cirviniu prasom i svecius jau irgi prikepiau begale ax.gif biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Norejau paklausti ax.gif nepamenu ar kas buvot rase (tai nepykit jei kartojuos)...

Maciau vietinio mesininko parduotuves lange parasyta, kad turi zuikio (?) wild rabbit. Butu visai idomu pabandyti, tik neisivaizduoju kaip ji ruosti. kaip prasyt, kad mesa supjaustytu ir kaip gaminti? Ir koks skonis?
Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 04, 07:48)
Norejau paklausti  ax.gif nepamenu ar kas buvot rase (tai nepykit jei kartojuos)...

Maciau vietinio mesininko parduotuves lange parasyta, kad turi zuikio (?) wild rabbit. Butu visai idomu pabandyti, tik neisivaizduoju kaip ji ruosti. kaip prasyt, kad mesa supjaustytu ir kaip gaminti? Ir koks skonis?
Dekui  4u.gif


Kaip paruošti zuikį

Ką tik nušauto zuikio mėsa valgiui netinka, nes raumenys būna kieti, tamprūs ir turi stiprų kvapą. Norint visą tai pašalint, reikia nušautą zuikį laikyti kelias dienas šaltoje vietoje. Zuikio viduriai išimami (nes nuo jų mėsa pagenda), jis pakabinamas už užpakalinių kojų ir šaltoje, vėjo perpučiamoje vietoje laikomas net iki dviejų savaičių, Jeigu oras šiltas taip laikomas tik kelias dienas. 1-2 dienas prieš vartojimą nulupamas zuikio kailis, nukertama galva ir kojos, nuimamos plėvės ir gerai išplaunamas šaltu vandeniu, kad neliktu kraujuotų vietų. Taip paruoštas zuikis apdedamas susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, stambiai tarkuota morka, keliomis kadagio uogomis, užpilamas acto marinatu, uždengiamas ir pastatomas šaltoj vietoj vienai parai. Paruoštas zuikis nusausinamas, į zuikieną prismaigstoma lašinukų, apibarstomas druska, palaistomas sviestu ir kepamas karštoje orkaitėje.



galiu pasakyt kad mes lietuvoje visada auginome triusius patys, bet velgi ar tai bus triusis/zuikis ju mesa yra labai vertinga, bet ja valgyt iskart neiimanoma , ji reikia marinuot, triusiena visada marinuodavom prieskoniais actu ir pan. analogiskai mano mama ruosia zuiki,nes brolis medzioja todel labai daznai namie buna laukinis zuikis, labai skanu jei moki ji paruost , kaip tai bebutu tai jau zveriena ir jiskepa tikrai ilgokai nes raumenys labai labai kieti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 04, 09:48)
Norejau paklausti  ax.gif nepamenu ar kas buvot rase (tai nepykit jei kartojuos)...

Maciau vietinio mesininko parduotuves lange parasyta, kad turi zuikio (?) wild rabbit. Butu visai idomu pabandyti, tik neisivaizduoju kaip ji ruosti. kaip prasyt, kad mesa supjaustytu ir kaip gaminti? Ir koks skonis?
Dekui  4u.gif

Na, manau, kad iš mėsininko perkant mėsa jau bus apdorota, tad laikyti niekur nereiks papildomai, kad suminkštėtų, tik pamarinuoti. Man triušiena labai skani, panaši į vištieną. Skanu daryti visokius troškinius, ar su garstyčiom ir čiobreliu patroškinti, kad mėsa būtų minkšta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 04 balandžio 2009 - 18:42
Dekui labai, ir as galvoju, kad jis jau bus nemazai apdorotas, dar mesininko paklaust reiks kaip kas, na, sugundet, skaniai skamba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*PM* @ 2009 04 04, 17:36)
Kaip paruošti zuikį

Ką tik nušauto zuikio mėsa valgiui netinka, nes raumenys būna kieti, tamprūs ir turi stiprų kvapą. Norint visą tai pašalint, reikia nušautą zuikį laikyti kelias dienas šaltoje vietoje. Zuikio viduriai išimami (nes nuo jų mėsa pagenda), jis pakabinamas už užpakalinių kojų ir šaltoje, vėjo perpučiamoje vietoje laikomas net iki dviejų savaičių, Jeigu  oras šiltas taip laikomas tik kelias dienas. 1-2 dienas prieš vartojimą nulupamas zuikio kailis, nukertama galva ir kojos, nuimamos plėvės ir gerai išplaunamas šaltu vandeniu, kad neliktu kraujuotų vietų. Taip paruoštas zuikis apdedamas susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, stambiai tarkuota morka, keliomis kadagio uogomis, užpilamas acto marinatu, uždengiamas ir pastatomas šaltoj vietoj vienai parai. Paruoštas zuikis nusausinamas, į zuikieną prismaigstoma lašinukų, apibarstomas druska, palaistomas sviestu ir kepamas karštoje orkaitėje.
galiu pasakyt kad mes lietuvoje visada auginome triusius patys, bet velgi ar tai bus triusis/zuikis ju mesa yra labai vertinga, bet ja valgyt iskart neiimanoma , ji reikia marinuot, triusiena visada marinuodavom prieskoniais actu ir pan. analogiskai mano mama ruosia zuiki,nes brolis medzioja todel labai daznai namie buna laukinis zuikis, labai skanu jei moki ji paruost , kaip tai bebutu tai jau zveriena ir jiskepa tikrai ilgokai nes raumenys labai labai kieti 4u.gif



o as girdejau, kad mesa dar para turi mirkyti piene, kad suminkstetu, o veliau jau ruosti taip, kaip bet kuria mesa, pagal skoni ax.gif bet ka as zinau, negaminus as g.gif , o ir kai ragavau nelabai man patiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DiD @ 2009 04 04, 14:18)
o as girdejau, kad mesa dar para turi mirkyti piene, kad suminkstetu, o veliau jau ruosti taip, kaip bet kuria mesa, pagal skoni ax.gif  bet ka as zinau, negaminus as g.gif , o ir kai ragavau nelabai man patiko blush2.gif

na kad piene mirkyt tikrai neteko, nes pirmiausia tai reik nuiimt ta zuikio/ triusio myzalo kvapa, tai actas tam super tinkamas biggrin.gif bet istusinus ji tai mesyte byra nuo kaulu ir tikraiii yra labai skanu, as cia jav daznai perku triusiena, tik kad ten mesos kaip is karvelio biggrin.gif o siaip kaip augindavom patys tai ir mesos buvo nemazai, bet cia tai kazkokios susnos parsiduoda, net mano seimyna nepavalgo tik perkanda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *PM*: 05 balandžio 2009 - 00:06
Merginos, half and half tai butu grietinele ? O kas yra heavy whipping cream ?
koks skirtumas tarp grietineles ir plakimo grietineles ?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 04 05, 05:24)
Merginos, half and half tai butu grietinele ? O kas yra heavy whipping cream ?
koks skirtumas tarp grietineles ir plakimo grietineles ?
Aciu  4u.gif


half and half tikrai ne grietinele - kaip pavadinimas sako, tai yra puse pieno, puse grietineles.
skirtumas tarp light cream ir heavy whipping cream yra tas, kad ta light neissiplaka, nes ten nebera riebalu tiek, kiek reikia isplakti. heavy cream tai cream, kuria galima plakti desertams.
Atsakyti
Sveikos, ka planuojat gaminti velykom? bigsmile.gif
Atsakyti