sveikos mamytes.

As netikiu prietarais, kad negalima is anksto pirkti kraitelio vaikuciui. pirmuosius drabuzelius pradejau pirkti dar net nezinodama, ar gims berniukas ar mergaite. pirkau tokiu spalvu, kad tiktu abiem. man tai buvo kone didziausias malonumas isejus i dekreta. veliau eme daugeti rozines spalvos drabuzeliu. dar negimus mazylei, esu nupirkus net keleta didesniu drabuzeliu, kuriuos devime dabar, kai mums lygiai desimt menesiu. nors to paties dydzio pakanka keliu sliauztuku, keliu maikyciu ir t.t. vaikai tais spaciai auga, gat kai ko gali nesuspeti ir apvilkti. Prisipirkau visokiu nereikalingu pudryciu, zirkluciu, tipo geresne pompa nosytei, kurios netiko. Nagucius nuo gimimo karpom su mano lenktom manikiurinem zirklutem. Vietoj pudros naudojam Bephanten tepala. liuks dalykas

kai puses metuku pasigavom sloga, gydytoja patare nusipirkti inhaliatoriu nosytei valyti. tas daiktas sumanymas tai tikrai geras. Bet... Pora kartu panaudojau. O po to, kai mazoji suprato, kas tas yra, ne is tolo neprisileido su tom zarnelem prie nosytes. muistesi, ir galva sukiojo ir rankomis krapste ir reke. taip pat nepanaudojom ir aliejaus bei losjono kunui. labai geras

yra aliejukas i vonele pvz. Linolo. Po maudymosi nereikia papildomai tepti, odyte labai svelni. Del zinduku, tai nuo pirmuju dienu buvau nupirkusi NUK firmos. jo prireikdavo tik uzmiegant. nuo puses metu nupirkau didesni ir kitoki AVENT. jo ir forma visai kitokia. todel is pradziu nenulaike burnyteje. esu girdejusi, kad vaikai pripranta prie vieno ir pakeisto netgi tokiu paciu, tik naujo, nebeima. bet maniske per kelias dienas priprato ir kaip niekur nieko. patarimas: zinduku turekit ne aziau dvieju, ir naudokit pakaitomis. vystyklus naudojau tik patiesti ant vystymo lentos, taigi, uztenka keliu vienetu. stai del vaikstyniu. mazoji lakste jose lygiai viena menesi- astunta. po to pradejo intensyviai ropot ir nesinorejo kisti i tas vaikstynes. taigi, siandien manau, kad puikiai butume apsieje ir be ju. tiesiog neislaukem to menesiuko, norejosi, kad vaikas kuo greiciau pradetu savarankiskai judeti. gerai kad buvo dovanotos... Specialu aparateli maisteliui sildyti nezinau, ar butume sumaste pirkti patys, ir kainuoja ne mazai. bet kadangi padovanojo, tai iki siol naudoju ir labai dziaugiuosi, patogus dalykas. Nors maitinau tik viena menesi, nes veliau pienuko nebeuzteko, vistiek tuo metu labai praverte liemeneles iklotai. pirkau daugkartinio naudojimo Avent. nesigailiu. ten ju yra 3 poros. Isskalbi ir vel tinkami naudoti. vienkatriniai apsieitu daug daug brangiau. netgi jei manot, kad galit netureti pieno, tas kelias savaites, kai pienelio bus, jie tikrai tikrai pravers. pientraukio neturejau. drauge dave pabandyti. Jei ilgiau buciau turejusi pieno, butu labai pravertes. o gal jei buciau turejusi ir reguliariai nusitraukineciau, ir pienuko butu ilgesni laika... Tiesa del iklotu po gimdymo. ligonineje pasijutau tokia kvaile ir ziople. prisiskaiciusi zurnaluose, kad tiks paprasti higieniniai iklotai, skirti nakciai, tokiu ir pasirupinau. ir ka jus manot, su jais tas pat kaip is vis be jokiu. Prisipirkit vaistineje specialiu po gimdymo, tik ne paciu didziausiu, o maziausio dydzio. man pirko vyras, bet nupirko labai tinkamus. man labai praverte gorsetines kelnaites. Ne tos is specializuotu parduotuviu uz gerus pinigelius, o paprastos, latviskos, pirktos Gariunuose uz 10 ar 15 Lt. tai va tiek tu patarimu. sekmes visoms besilaukiancioms ir susilaukusioms