Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

QUOTE(sigita @ 2006 03 16, 20:37)
speneliams tepti labai gerai bepanteno tepaliukas thumbup.gif  jis taip pat tinka vaiko šiknytei tepti ir jo kaina ne tokia atbaidanti kažkas apie 14lt.  g.gif

nei man, nei mažiui bepanten netiko sad.gif aš tepiausi Garmastan, o mažiui naudojau Dermilon (kai parasudavo), arba šiek tiek aliejuko 4u.gif
Atsakyti
na bepantenas mum labai pravertė pradžioje.
kai dar buvau nestuke.gif buvo labai didelis noras pirkt viską naujagymiui,bet sakė visi neskubėk,gims tada ko truks nusipirksi,nes kikvienai skirtingai ko pritrūksta. biggrin.gif
va bodikai tai yra geriausi,nei marškinukai,nes susimala kol vaika paėmi,o pirštinyčių tai beveik nereikėjo,tik pirmom dienom,nes rankutės tokios pabrinkusios pasidarė. liemenėlei įklotai labai reikalingi. vonelė tai pirkom spicialę ir pervystymo čiužinį (nors neapsimoka pirkti,už plastmasės gabala 70lt mokėt ) g.gif bet neturėjau kur vaiko vonioj padėt,tai labai šeip geras dalykėlis. per daug nereik mažų šliauštinukų prisipirkt,nes vaikai gretai auga,kas mėnesi nepirksi po daug. visur rašot kad avant firmos perkat prekes,bet man geriau chicco patinka,nors brangiau bet geriau thumbup.gif lovytę atidavė draugai,taip pat ir drabužėlių daug,bet dar reik užaugt iki jų biggrin.gif
manau nereik prisipirk visko iškarto. thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2005 08 02, 12:07)
uzuolaideliu lovytei ir laikiklio nepirkciau - tik dulkes renka.

leliuko dar nėra, bet jau lovytė jam pastatyta ir užuolaidėlės nupirktos thumbup.gif jos tikrai nėra dėl grožio schmoll.gif pas mane tiesiai į lovytę šviečia saulutė ir jos apsaugos nuo saulės spinduliukų ax.gif o kas deda lovytę prie durų, truputį apsaugo ir nuo skersvėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei dabar vaikucio laukciau, butinai supermamoj susizinociau, ko reikia nusipirkti mirksiukas.gif O budama nestuke.gif nuvaziavau i Kotryna ir pardaveju klausiau, tai ipripirkau visokios kosmetikos iki siol nepanaudotos, ciulptuku, irgi nepanaudotu, ir pirmuju drabuzeliu aiskiai per daug doh.gif
Is drabuzeliu man pirmai pradziai labiausiai praverte marskinukai su pirstinytem, nes gimusio vaikucio naguciai gan ilgi ir gali veiduka apsidraskyti. O atskirai pirstinyciu irgi prisipirkau gal 5-6 poras, tai is ju jokios naudos-nukrenta ir tiek. Ir sliauztu keleta turejau, kur nugaroj susisega ar siaip nepatogu rengti. Geriausi man sliauztai buvo, kur per visa prieki nuo kakliuko iki kojyciu atsisega biggrin.gif
Man dar ligoninej labai pientraukis praverte, maniau jau papai sprogs verysad.gif
Ir dar dregnu serveteliu reikia turet ligoninej, as ju net visa pakeli sunaudojau, nes pati is pradziu bijojau vaikuti kriauklej apiprausti smile.gif

Siaip manau, kad geriau per daug nusipirkti, negu paskui ko nors pritrukti, nera juk laiko po parduotuves lakstyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 03 03, 11:40)
o aš, matyt, iš kitokio molio drėbtas žmogus. Man viskas turėjo būti suruošta mažylio atėjimui. Negalėjau įsivaizduoti tokio dalyko kaip lovytės, vežimėlio ir kitų daiktų pirkimas jau gimus vaikui. NOrėjau būti tikra, kad viską turėsiu ir viskas bus suruošta. Man asmeniškai taip buvo geriau, jaučiausi ramesnė ir pasiruošusi mažulio atėjimui  tongue.gif

Pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mes grįžom į namus,kur viskas jau buvo paruošta, nesinorėjo po gimdymo siuntinėt vyro ir aiškint, kas kaip kur. Pati tikrai nebūčiau galėjusi po parduotuves maltis, nes mes iš kaimo, o sūnus buvo labai neramus.
Lovytę parsivežėm savaitę prieš gimdymą, vežimėlis stovėjo palėpėj nuo 8mėn nes gavom l. gerą pasiūlymą.
Prireikė ir spec. žirklučių, nes su aštriom manikiūrinėm, bijojau kirpt blush2.gif , pirmom dienom rengiau tik bodžiukus susisegančiuas priekyje, nes buvo baisu per galvytę rengt blush2.gif Eina sau, kokia aš bailė doh.gif
Apsiėjom ir be vystymo lentos, krūvos vaikiškos kosmetikos. Turėjom tik prausiklį, šampūniuką, aliejuko ir "bepanten" tepaliuką.
Nepanaudojom ir spec. vokelio(tik parsivežėm jame vaikį iš ligoninės), galėjau tam pleduką paprastą panaudot.
Iš tiesų kiekvienai mamai prireikia vis kitokių daiktų, ko aš nenaudojau, kitai gali būti būtiniausias dalykas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperDuper @ 2006 03 20, 17:21)
O budama  nestuke.gif nuvaziavau i Kotryna ir pardaveju klausiau, tai ipripirkau visokios kosmetikos iki siol nepanaudotos, ciulptuku, irgi nepanaudotu, ir pirmuju drabuzeliu aiskiai per daug doh.gif

Siaip manau, kad geriau per daug nusipirkti, negu paskui ko nors pritrukti, nera juk laiko po parduotuves lakstyti mirksiukas.gif

Aš taip pat ten visko daug prisipirkau ir nespėjau panaudoti (pvz. buteliukų, soskių, kurių mums niekad neprireikė), labiausiai tai nereikalingas daiktas buvo nupirkti drabužėliai parsivežimui, nusipirkau pačius brangiausius, ir mergytes apvilkau tik tą vieną kartą, nors parsivežti iš ligoninės galima ir su paprastais šliaužtukais.

O aš manau, kad neverta daug prisipirkti, paskui ko reikės galės vyras nupirkti.

Papildyta:
QUOTE(saulelyte @ 2006 03 21, 09:30)
pirmom dienom rengiau tik bodžiukus susisegančiuas priekyje, nes buvo baisu per galvytę rengt  blush2.gif  Eina sau, kokia aš bailė  doh.gif

Mano mergytėms jau 1.4 metai ir aš dar ir dabar naudoju tik bodžiukus susegamus,nes pakėlus vaiką niekad nebūna pilvas nuogas.
Atsakyti
QUOTE(Levanderblu @ 2006 03 19, 13:55)
leliuko dar nėra, bet jau lovytė jam pastatyta ir užuolaidėlės nupirktos  thumbup.gif  jos tikrai nėra dėl grožio  schmoll.gif  pas mane tiesiai į lovytę šviečia saulutė ir jos apsaugos nuo saulės spinduliukų  ax.gif  o kas deda lovytę prie durų, truputį apsaugo ir nuo skersvėjo  mirksiukas.gif

As irgi kai laukiausi dar nusipirkau patalyne su uzuolaidomis, bet taip ju per puse metu ir neuzdejau. Uzuolaidos gal aktualu tik siltu metu laiku gimusiems vaikuciams, nes kai vaikas auga ziema, ir taip truksta saules, tai reikia ja isnaudoti rolleyes.gif . Visokiu tepaliuku nepirkau pries vaikui gimstant, o juos bent jau Klaipedos ligonineje duoda dovanu:). Tai daug kas tiko, neprisipirkau nereikalingu... thumbup.gif As irgi uz body, ir ilgomis rankovemis! thumbup.gif O siaip patarimas - nepirkti per daug - ne karo metas, - spesit! wink.gif
Papildyta:
Pamirsau parasyt busimoms mamytems, kad del saules trukumo atsiranda rachitas vaikams verysad.gif Taip kad g.gif
Atsakyti
As irgi, kai laukiausi savo mažulytės, visų draugių pasiklausinėjau, kam ko reikėjo, po to pasidariau sąrašiuką ir viską susipirkau, kad po gimdymo man arba vyrui nereikėtų rūpintis bent jau kūdikio daiktais. Dėl sutrūkėjusių spenelių- man labai labai tiko ir padėjo Multimam kompresiukai , nes jokie kremai nepadėjo. Po to, tik kai susigydžiau kompresiukais, ir speneliai bent jau nebebuvo sutrūkinėję, tepiau ir bepanthen, ir Avent.
Rūbelių aišku, gerokai padauginau, kai kurių taip ir nebuvau aprengusi, nes kol neišbandžiau, nežinojau, kad susegami per nugara leliuku ir aprengti nepatogu, ir jam miegoti ju jais ko gero nelabai, tai visi tokie ir liko blush2.gif, visokių ten įdėklų į liemenėlę irgi prisipirkau be reikalo, nes kokį kartą gal ir buvau juos įsidėjusi, bet daugiau ir neprireikė, nes pieno gaminasi tiek, kiek dukrytei reikia
Lovytę ir patalėlį su užuolaidom nusipirkom, likus gal savaitei iki gimimo, bet vyras viską sudėjo ir paklojo tik jau gimus dukrytei, tad grįžę iš ligoninės palikusi tik mūsų miegamąjį, radau jau mūsų trijų kambarį wub.gif
o Vaiko kunelio priežiūros priemonių irgi prisipirkau biškį be proto - iki šiol pusė ar net daugiau taip ir nepradėta naudoti doh.gif, mažiukui pirmus mėnesius nereikia nieko, išskyrus kremuką užpakaliui, ir muiliuką maudymui, ar šampūną, taip kad patariu neskubėti su visokiom pudrom, talkais ir aliejais -jei jų prisireiks, be problemų nusipirksite ir pačios, kai atgausite jėgas rolleyes.gif
Atsakyti
Pritariu, kad vaikiškos kosmetikos nereikėtų padauginti, aš iki šiol turiu pudrą, aliejuką visiškai nenaudotus, o sūnui jau septyni mėnesiai. Rūbelius geriau pirkti iškart didesnius 62 ar net 68 dydžio nes 52-58 labai greit išauga. Mums patogiausi buvo marškinukai ir šliaužtinukai ilgomis rankovėmis, o bodžiukus tik paaugę pradėjom nešioti, bet čia labai individualu, kaip kam labiau patinka ir patogiau. Lovytėje miegoti pradėjo tik sulaukęs pusės metų, iki tol miegojo pintam lopšyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taide: 30 kovo 2006 - 17:21
Gyvenu ne Lietuvoje ir gydytojai bei akuseriai cia uzdraudzia:
- kirpti nagucius kudikiui iki 6 sav. Vietoj zirkluciu naudoti popierine dilde.
- naudoti pukine ar kita stora antklode, nes yra didele tikimybe, kad vaikas uzdus. Labiausiai rekomenduojami specialus miegmaisiai, kuriuose vaikas gali iskisti rankutes (be rankoviu ar ilgomis ranovemis). Svarbu, kad angos rankutems nebutu per dideles, nes tokiu atveju vaikas gali ilisti i miegmaisi. Taipogi galima naudoti vilnones ar medvilnines antklodes.
- naudoti talko, pudros, nes vaikas gali ikvepti i plaucius. Be to, padideja vezio rizika.

Yra privaloma:
- vaziuojant masina, vaika paguldyti ir prisegti auto-keduteje del saugumo sumetimu.
Atsakyti
Na mum visiškai neprireikė draugės atiduotų visai mažučių rūbelių,nes Nagliukas gimė tikrai didelis biggrin.gif O šiaip pritrūkt lyg ir nieko nepritrūkom,bent kol kas.Kosmetikos beveik nenaudojam, tik kasdien tepam veiduką su kremuku,o po maudynių visą ištepliojam paprastu virintu saulėgrąžų aliejum ax.gif
Atsakyti
QUOTE(menade @ 2006 04 02, 21:43)
Kosmetikos beveik nenaudojam, tik kasdien tepam veiduką su kremuku,o po maudynių visą ištepliojam paprastu virintu saulėgrąžų aliejum  ax.gif

blink.gif o kam to reikia?
Atsakyti