Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN 8 dalis

QUOTE(*Laiminga* @ 2009 01 31, 16:47)
sveikutės, ne už kalnų ir mūsų pasimatymas su mažiuke wub.gif gal kuri galėtumėt įmesti į AZ sąrašiuką daiktų, reikalingų GN, būčiau labai dėkinga 4u.gif  blush2.gif
sėkmės visoms besiruošiančioms pasimatymui su mažyliais ir kantrybės bei striprybės jau auginančioms pupkius smile.gif

Labas, imeciau kraiteli i AZ
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2009 01 31, 15:30)
1.Matai, iki pirmagimio aš reikalų su kūdikiais visiškai nebuvau turėjusi....

2.O dėl "sulipusių" gimtadienių, tai jie pas mus trys supuolė: dukrytė per patį mano gimtadienį gimė.  ax.gif

1. Na aš irgi neturėjau reikalų su kūdikėliais iki savo pirmagimio, bet gal aš kažką paskaičiau knygose, kažką nugirdau kažkur, o kažką dariau remdamasi savo bendru išprusimu ar nuojauta. Betkuriuo atveju, kievienai atrodo kitaip ir kiekviena savaip teisi smile.gif
2. Nu čia tai išvis.... blink.gif Dovanėlę sau biggrin.gif Tokiu atveju, bent bus galima pateisinti gimtadienių "suilipinimą", nes tokia kompanija... smile.gif Aukit stiprios 4u.gif

QUOTE(Natalija1 @ 2009 01 31, 15:40)
Del tu klausimu manau kad nera kvailu klausimu.... Juk norisi kad savam mazyliui nieko netruktu, o jei neturi jokios patirties su kudikeliais tai tikrai naturalu kad kyla begales klausimu ir mano nuomone tai sveikintina, nes jei nekiltu klausimu tai vadinasi leliukas nerupi g.gif  visiskai sutinku su Baltike  mirksiukas.gif

Nenoriu grubiai, bet kai jau turėsit vaiką, tada ir pakalbėsim, ar tikrai rūpestis vaiku gali būti matuojamas klausimų kiekiu. Šitoje situacijoje atsakydama galėčiau pasakyti, kad nerūpi vaikas, jei nėščioji nėštumo metu nesidomi tuo kas gali, negali ar privalo būti vaikui, jo elgesiui, sveikatai, higienai ir pan. Tada nėščioji neatsakinga, kad visus šiuos klausimus ima uždavinėti tik vaikui gimus. Ar aš teisi taip teigdama? Tikrai - NE. Lygiai taip pat, kaip JŪS.
Patikėkit, gimus vaikui ir jam augant, nuomonė laaabai pasikeis dėl daugelio dalykų. Dėl vaiko migdymo, maitinimo, rengimo, auklėjimo ir pan. Kai turi savo vaiką, supranti, kad nėra bendros taisyklės galiojančios visiems. Vienas užmiega lovoje nesupamas, kitas tik tėvų lovoje žindomas, o trečią migdyt gali tik ant rankų. Lygiai taip pat, ne su kiekvienu vaiku susitarsi gražiuoju (kaip dažnai atrodo toms, kurios neturi vaikų. aš taip pat maniau, kad visada manęs klausys vos tik aš paprašysiu), vieną norint paveikti reikia gudrumo, kitą - švelnumo, o trečiam ir griežto žodžio. Niekada nereikia būti kategoriškos nuomonės, jei dar nėra patirties. Sėkmės gimdant ir auginant 4u.gif
Atsakyti
cia galima paskaityti apie butiniausius daiktus nestukems i ligonine: http://www.supermama...?...6230&st=408
Atsakyti
QUOTE(Murzilka23 @ 2009 01 30, 22:24)
Sweikos mamytes,esamos ir busimos  4u.gif  norejau jusu paprasyti,gal kuri galetu atsiusti ta sarasiuka,kur susakyta ka reiketu i GN weztis? esu jau wiska susidejus,bet foruma paskaiciusi supratau,kad gal ir ne wiskuom pasirupinti spejau,o apie kai ka net ir nezinojau  blush2.gif   ir dar paklausti norejau ar normalu kad leliukas dabar labai mazai juda? wis stebiu juo judesiukus,o paciai taip neramu  verysad.gif   ax.gif

Ka rekomenduojama pasiimti i GN yra ir cia http://www.tavovaika...cles/155/3.html

Del judesiuku, tai reikia pasiteirauti savo ginekologe.
Mano drauge, pries pora metu pagimde maziuka, tai jai gine dave toki lapa, kur reikia fiksuoti pilvinuko judesius (labai aktyvus, aktyvus, pasyvus ir pan.) Na, man dar tokio nedave g.gif
Jeigu pilvinukas budavo dazniausiai aktyvus, o dabar reti bumsiukai arba atvirksciai, reikia pasikonsultuoti su ginekologe.

QUOTE(Baltike @ 2009 01 31, 15:30)
Matai, iki pirmagimio aš reikalų su kūdikiais visiškai nebuvau turėjusi, tad net neįsivaizdavau.
Juokinga dabar, bet GN klausiau ir apie čiulptuką, ir apie tai, kaip dažnai sauskelnes keisti, ir po kokiu vandeniu vaiko užpakaliuką prausti... Man visa tai neatrodė savaime suprantama... Ir dėkui nuostabioms pogimdyvinio skyriaus akušerėms, kurios per nepilnas dvi paras mane labai daug ko išmokė.

Man taip pat kyla begale klausimu, ka, kaip, kada ir pan. daryti ax.gif
Zinoma daug kas issispres gimus stebukleliui, nes kai laukiamas pirmasis kudykelis, manau kiekvienai mama iskyla visokiausiu klausimu, kurie kitiems gali atrodyti ir juokingi ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mafiene: 01 vasario 2009 - 17:38
Aciukas uz patarimus mirksiukas.gif Lyg ir juda mano maziukas dazniau,gal tada biski aprimes buwo,aptinges...bet turbut ir tai itakos turi kad wietos jam pilwiuke mazai,wis juk paskutines sawaiteles liko blush2.gif pas gine rytoj pat eiciau,bet kad man su ja ir taip pasimatymas 4dieni nusimato...tai galwoju gal pakentet wertetu...siaip mano akusere siek tiek bjauroka,tai del to nesinori ten nosies per daznai kisti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(knatalja @ 2009 01 17, 19:48)
Sveikutės!
Mes tik neseniai grįžome iš ligoninės. karsta.gif Po visų vargų toks mokestis juokingas, ypač kai mano rinkinio tikrai neužteko, irnesakyk.gif kitus nuskausminamuosius ir kitus vaistus man ir vaikeliui suvarė jau nemokamai - patikėkit atsipirko mokesčiai. Kai ilgiau pasiliksit kaip aš, tai jums tikrai prireiks bephanten'o, reanimacijoj nieks neplauna, o po antibiotikų užpakaliukui tikrai būna rėsta. verysad.gif Sudocream'as tik profilaktikai ir tai, jei taupote sauskelnes ar nevartojat antibiotikų ir pieno mišinukų. Iš anksto pirkti nebūtina - vėliau nupirksite ligoninės vaistinėje, jei prireiks.
O dėl "dovanėlių", tai jas gavo, kas ilgėliau "pasiliko" ligoninėje. Dovanėlės - reklamos lankstinukai, kremukų, sauskelnių mėginukai bei sveikinimo atvirukas gimdymo skyriaus vedėjo ir už tai  aciuks.gif Svarbiausia vaikelio sveikata, taigi nepatariu ilgiau užsibūti čia.  biggrin.gif
Dėl personalo rūpesčio patarčiau labiau visko ir mandagiai duomėtis. Jei vaikelis reanimacijoje dažniau aplankykite mažylį! Tada pavargęs personalas įgauna antrą kvėpavimą, tampa malonesni ir rūpestingesni mažyliui!  gun_smilie.gif

ot dabar idomiai pasidare biggrin.gif ir mes panašiu laiku gime,ir reanimacijoj gulejom dešimt dienu,tai dabar galvoju,ar nesusikirto musu keliai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(hereja @ 2009 01 30, 00:38)
Na na...neisnesiotuku skyriuje su vaikais praleidau 3 savaites. Ruke beveik visos doh.gif  blink.gif Ir tas ju bjaurus iprotis visoms kartu parukyt iseit, skyrius tuscias likdavo doh.gif O paskui ateina i palata...ir taip stiklinis namukas mazytis, truksta ora, o jos prisirukiusios su svarmele savo doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

nu bet rimtai,žiuriu ne vienai man reanimacijos personalas tragiškas pasirode.grubios,naglos.Prie mano akiu taip iš vienos jaunos mamytes išsityčiojo,kad jau net aš norejau savo trigraši kišt ir ja apgint.Ale kažkaip susilaikiau.O neišnešiotuku skyriuje visos fainos.
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2009 02 02, 23:32)
ot dabar idomiai pasidare biggrin.gif ir mes panašiu laiku gime,ir reanimacijoj gulejom dešimt dienu,tai dabar galvoju,ar nesusikirto musu keliai ax.gif
Papildyta:

nu bet rimtai,žiuriu ne vienai man reanimacijos personalas tragiškas pasirode.grubios,naglos.Prie mano akiu taip iš vienos jaunos mamytes išsityčiojo,kad jau net aš norejau savo trigraši kišt ir ja apgint.Ale kažkaip susilaikiau.O neišnešiotuku skyriuje visos fainos.

visiskai pritariu, reanimacijoj mano mergaite tik 3 dieneles gulejo, bet personalas - TRAGISKAS, uzpakaliukas buvo susutes visas nes ne karto jo neplove, didziojo pakio puse serrveteliu sunaudojo, grubiai uzpakaliukus visiem vale ir kai moke kaip maitinti krutimi tai taip suspaude, kad liepiau atsokt, ziauru. o neisnesiotuku skyriuj visai kitaip, ne visos, bet dauguma malonios ir padedancios buvo.
gera grizt namo.. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes smile.gif
Isivaizduojate, siandien buvau pas savo gine,norejau del nejautros ir epiduro paklausyneti, tai ji man mazdaug taip pasake, kad reikejo nestukiu paskaitas lankyti,kazkodel anksciau negirdejau, kad jos privalomos schmoll.gif
Nors mazdaug suprantu kame ten reikalas, reikia juk kai kuriems is to bizni reikia daryt (bet vistiek manau, kad ji privalejo papasakoti) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Murzilka23 @ 2009 02 05, 18:51)
Sveikutes mamytes  smile.gif 
Isivaizduojate, siandien buvau pas savo gine,norejau del nejautros ir epiduro paklausyneti, tai ji man mazdaug taip pasake, kad reikejo nestukiu paskaitas lankyti,kazkodel anksciau negirdejau, kad jos privalomos  schmoll.gif 
Nors mazdaug suprantu kame ten reikalas, reikia juk kai kuriems is to bizni reikia daryt (bet vistiek manau, kad ji privalejo papasakoti)  rolleyes.gif

Iš kur žinoti, jei niekas nepasako? blink.gif Nežinau kaip kitur, bet 3-oje poliklinikoje ginekologas duoda lapelį su užrašytu paslaugos kodu ir liepia už paskaitą susimokėti kasoje. Seniau paskaita kainavo 20 Lt, o nuo rugsėjo 1 d. - 80 Lt. blink.gif blink.gif , bent tokį įsakymą mačiau pakabintą Moterų konsultacijos koridoriuje..
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 02 05, 21:16)
Iš kur žinoti, jei niekas nepasako?  blink.gif Nežinau kaip kitur, bet 3-oje poliklinikoje ginekologas duoda lapelį su užrašytu paslaugos kodu ir liepia už paskaitą susimokėti kasoje. Seniau paskaita kainavo 20 Lt, o nuo rugsėjo 1 d. - 80 Lt. blink.gif  blink.gif , bent tokį įsakymą mačiau pakabintą Moterų konsultacijos koridoriuje..

Tai man irgi tokia mintis kilo, is kur mano zinoti viska, jeigu niekas nepapasakoja?? blink.gif Juolab, kad pacios sako , jog reikia maziau internetuose skaityti, draugiu,anytu ir mamu klausytis...Absurdas kazkoks doh.gif
Bet uztat buvau nuejusi pas savo seimos gydytoja, tai jinai man daug apie tuos visus nuskausminamuosius papasakojo, padrasino blush2.gif
P.S. gal ka patarti galetumete vaistuku atzvilgiu (kokiais Jus gydetes, kai lauketes)? Matote sloga susirgau, kosteju biskuti...Klinikoje israse prospana, neo-angina, bet nuo ju kol pagysi, tai visa savaite praeis verysad.gif Turiu namuose meducio, zoleliu arbateliu, vyliuosi kad pades bent kiek rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Murzilka23 @ 2009 02 05, 20:40)
P.S. gal ka patarti galetumete vaistuku atzvilgiu (kokiais Jus gydetes, kai lauketes)? Matote sloga susirgau, kosteju biskuti...Klinikoje israse prospana, neo-angina, bet nuo ju kol pagysi, tai visa savaite praeis  verysad.gif Turiu namuose meducio, zoleliu arbateliu, vyliuosi kad pades bent kiek  rolleyes.gif

Čia saviveiklos nelabai galima smile.gif Jei gydytojai paskyrė vaistus, reiškia tokių reikia ir tokius galima. Šiaip, man vietoje Neoangin labiau patinka Tantum Verde (nėščioms jį galima), bet Tantum Verde, o ne Tantum Lemon. Pirmasis yra mėtų skonio ir greit nuima skausmą, atrodo lyg "užmarina" gerklę, o Tantum Lemon nupirkau, kad sūnus sučiulptų, bandžiau pati, bet kažkaip ne taip... schmoll.gif
Šiaip, esant tokiai savijautai, daugiau pagulinėt ir gert daug šiltų arbatų smile.gif
Linkiu greičiau pasveikt ir sėkmingai pagimdyt 4u.gif
Atsakyti
Rytoj reikes nusipirkti Tantum verde (aisku pries tai su vaistininke pasikonsultuosiu), nes man tas neo-angin nelabai ir tepadeda.O del medaus ir tu zoleliu arbatu tai buvau gines atsiklausius, leido ax.gif
Aciukas uz patarimus ir palinkejimus, is tiesu labai malonu kai kazkas gali patarti.
Sekmes ir jums mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti