Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Nerytė @ 2009 01 13, 14:53)
jam tikrai buvo vietos kur apsisukti, o jei ir nenorejo sukinetis, tai lai nelekia kaip akis isdeges, kai nemato gerai, kad uz nugaros dedasi... leke kaip isprotejes ir dar mano pusej unsure.gif po to dar man rodo sypsodamasis, kad durna boba uz vairo... butu jis kaltas, nes nesilaike saugaus greicio ir vaziavo atbulas...
visad kaltas kas ivaziuoja i subine, nes nesilaike saugaus atstumo cool.gif

Dazniausiai, bet tikrai ne visada. Buna tokiu cirku ant pasaulio, kad visko net apsneket neimanoma.
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 01 13, 14:11)
Dazniausiai, bet tikrai ne visada. Buna tokiu cirku ant pasaulio, kad visko net apsneket neimanoma.

sutinku, kad buna isimciu, bet DAZNIAUSIAI kaltas tas ,aks ikale atbula vsaziuodamas arba i subine cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 13, 14:19)
sutinku, kad buna isimciu, bet DAZNIAUSIAI kaltas tas ,aks ikale atbula vsaziuodamas arba i subine cool.gif

Sunku būtų įrodyti, kad jis važiavo atbulas. Todėl geriau išvengti tokių situacijų, nes gali likti kalta be kaltės.
Atsakyti
QUOTE(Signa... @ 2009 01 13, 13:18)
pusnys?  bigsmile.gif  kur cia gtaip? pas mus pavasaris ko nkretus jau, tik ne taip silta  biggrin.gif
a man vakar galan vos neileke kazkas  doh.gif  sustojau sau prie sviesaforo ir girdziu kaip kazkas cypdamas pareina  blink.gif  net pertirpau visa..... bet sustoti spejo ir nesiputojo, mat saule labai sviete tiesiai i akis, tai gal "apzlibino" zmogu  biggrin.gif

tai kad ir vilniuje dar totali ziema....aplink balta,o ir salta... ax.gif
as tai sian vos senuko su vaiku nenumusiau ohmy.gif mega_shok.gif vaziuoju ryte i paskaitas,metas dar tamsus....na pries perejas visuomet ir taip priletinu ir labai idemiai ziuriu ar nieks nestovi prie perejos/ar neieina i pereja...priesingoj pusej dali perejos uzstojo troleibusas,tai priletinau dar labiau,tas tik pasitrauke,ziuriu- skuodzia senukas su vaiku per pereja ne nesidairydami doh.gif tai gerai kad nevaziavau greit bo nezinau kaip but pasibaige....bet taip isgasdino,kad likusia kelio dali sedejau ir drebejau....
o ir namo vaziuodama pakeliui sutikau pora savizudziu vyriskiu,beje irgi pagyvenusiu (ko tais jie sian labai aktyvus)...zalia sviesa masinoms dega tai tos ir vaziuoja....matau toki vaizda: masinos vaziuoja o vienas vyriskis, nutaikes momenta kai tarp masinu didesnis tarpas, begte per gatve tiesiai masinoms po ratais doh.gif na analogiska situacija nutiko ir man tik as jau to tikejaus tai is tolo stabdziau...prie kito sviesoforo vel tas pats doh.gif ...
Atsakyti
ax.gif vakar ir as vos kokio tai dieduko nenukaliau...buvo ryte dar labai tamsu...keliai neapsviesti, o jis ant kelio atsistojes stabdo masinas...tai pamaciau tik tada kai jis jau sone mano masinos buvo, visas tamsiai apsirenges...
visa laime kad as megeja vaziuot kelio viduriu kai nera masinu (cia aisku rajoniniuose keliuose rolleyes.gif
unsure.gif bet nelabai malonu
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 01 13, 09:58)
Bet juk ne visada gali pamatyti už tavęs sustojusį automobilį, nes važiuojant atbuliniu matomumas ribotas. Kad ir vakar, sustojo taip, kad normaliai nematau mašinos nei per vieną veidrodėlį. Vakaras, tamsu, sunku įvertinti atstumą, šviesų mašinos nesimato, matau tik siluetą mašinoj. Kita situacija: aš iš aikštelės galiu išvažiuoti TIK atbuliniu, o už manęs sustoja ir nepraleidžia, tipo važiuok į priekį ir išvažiuok kaip nori. Kalba eina ne apie eismą gatvėje, o aikštelėje. Kuomet tikrai yra lengviau pastebėti atbuliniu važiuojančią mašiną, įsukančiam, nei tam kuris važiuoja atbuliniu. Situacija situacijai nelygu. Tik nepatinka kai žmonės sako: ai galėjau nestabdyti, vis tiek ne aš kaltas ir pan. Tipo, jei matau, kad galiu išvengti avarijos, bet ne aš kaltas būčiau tai ir nebandysiu išvengt.

Gryna tiesa. Va užtai visada jei tik tai įmanoma (o dažniausiai įmanoma) mašiną statau galu, kad paskui galėčiau priekiu ramiai ir saugiai išvažiuoti nerizikuodama kišti užpakalį per pusę mašinos į nežinią, kol pradėsiu matyti kas dedas už nugaros. Porą kar labai seniai pabandžiau ... Brrr... unsure.gif Išvengti to man nepavyksta tik ką nors įvežus ir išlaipinus siauram kieme, kai išvažiuot tenka užpakalį kišant į gatvę, fe, kaip nepatinka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 01 13, 14:42)
Sunku būtų įrodyti, kad jis važiavo atbulas. Todėl geriau išvengti tokių situacijų, nes gali likti kalta be kaltės.

manau, kad nesunku... mano priekis, tiksliau sonine lempa butu suvaryta, o jo butu uzpakalisnis sonas... manau akivaizdu, kad jis vaziavo atbulas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 14, 18:27)
manau, kad nesunku... mano priekis, tiksliau sonine lempa butu suvaryta, o jo butu uzpakalisnis sonas... manau akivaizdu, kad jis vaziavo atbulas g.gif

Ir kas? Tai gal tu su priekiniu sparnu jam neprasukai pro tą užpakalinį šoną, gal tu dižiuliu greičiu parmovei jo link, o ne jis, gal bandei prisiparkuot šalia ir nepataikei, užkliuvai priekiu ... situacijų daug gali būti. Daug paskui gali priklausyt nuo abiejų dalyvių sąžinės ar naglumo, arba nuo surastų liudininkų. Manau, kad tikrai gali būti sunkoka įrodyti, jog kažkas įvažiavo atbuliniu (aišku, nuo situacijos priklauso). Vienas iš lengvesnių variantų būtų, jei tau galu įvažiuotų į šoną (dureles, pvz) - tada akivaizdu- šonais mašinos į priekį nejuda, vadinasi, ne tu, o į tave. lotuliukas.gif

Man ir priekiu aikštelėje išvažinėjant iš parkavimo vietos vos neteko bakstelėt į pro šalį iš už posūkio atlekiantį doh.gif Gerai, kad tikrai labai jau lėtai išvažinėjau. Bet vistiek nesitikėjau, kad žmonės po aikštelę ant 40 lėks. O va, už 15 metrų posūkis, užstojamas sustatytų mašinų, dunduko greitis apie 40 (kaip tik įsibėgėjant išėjus į tiesiją doh.gif ) ir būčiau net ne jokiu ne galu kalus jam į duris, o gryn priekiu, kur puikiausias matomumas. O tai kas būtų, jei būt reikėje išvažiuot galu doh.gif . Todėl priekiu aikštelėse nesiparkuočju gyvenime schmoll.gif . Juk kai pravažiuoji tuščią vietą, į kurią parkuosies galu, matai, kad ten tikrai nieko nėra (nei kokio vaiko, nei prekių vežimėlio ir pnš.), ir išvažiuot paskui beveik viską matydamas ramiai gali, nereikia pergyvent, kad koks nematomas žmogus ar mašina ,,iš niekur" po galu atsidurs rolleyes.gif

Atsakyti
Kai pradejau vazineti,labai daug avariniu situaciju matau unsure.gif .Du kartus vos man neidauze blink.gif ,nepraleido pagrindiniu keliu.As stengiuos nevirsit greicio,bet aplinkiniai blink.gif .
Atsakyti
paskutiniu metu ir as labai daug avariju matau, gal del to kad slidus keliai, o gal pilnatis veikia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 15, 19:15)
paskutiniu metu ir as labai daug avariju matau, gal del to kad slidus keliai, o gal pilnatis veikia  unsure.gif

Veikia sita pilnatis unsure.gif Vakar jau antra karta toje pacioje vietoje teko staigiai kirst ant stabdziu nes is salutinio isleke butent raudona mazda efke (323f).. Arba cia kazkoks dejavu arba rimtai keisti kerai.. blink.gif
Atsakyti
mane žinokit tikrai paveikė. mašinot pastatyt nebemoku normaliai ir biški nejaučiu atstumų doh.gif tai taip atsargiai atsargiai pirma juosta važiuoju, lenkia visi biggrin.gif nors gal čia ir dėl ligos g.gif
Atsakyti