Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(Agniska @ 2005 11 04, 19:38)
Siaip karpi gyva nusipirkus niekada gyvam nepjaunu galvos,ir neskrodziu.Idedu gausiai i ziaunas druskos ir valandziukei palieku.Veliau jau tvarkausi,tada nebuna taip gaila  smile.gif


Cia ne i tema bet tokiu budu jis dar labiau kankinasi cry.gif
jau geriau i saldikli idet valandziukei, susalt i leda nespes o be to bus neskausmingai numarintas
Atsakyti
Įdarytas karpis


1 karpis (1-2kg),
250g žuvų filė,
2 bandeles,
100g sviesto,
čiobrelių,
laurų lapelių,
petražolių,
1 svogūnas,
druskos, pipirų.


Žuvų filė sumalti kartu su karpio kepenimis, pieniais arba ikrais, dviem vandenyje išmirkytomis bandelėmis bei svogūnu ir sumaišyti su prieskoniais. Išdarinėtą karpį prikimšti šio įdaro ir susiūti. Ugniai atspariame keptuve išlydyti 100g sviesto ir su teptuku iš visų pusių aptepkite karpį. Jį orkaitėje kepti 15 minučių, tada apverskite ir dar kepti 15-20 min. esant vidutinei temperatūrai. Iš žvilgančios rudos odelės ir baltų, kietų akių galima suprasti, kad žuvis iškepė. Patiekite su virtomis daržovėmis.

Atsakyti
ALUJE TROŠKINTA ŽUVIS
1 kg žuvies,
2 svogūnai,
1 morka,
1 petražolių šaknis,
1 šaukštas razinų,
1 šaukštelis medaus,
0,5 citrinos,
druskos, pipirų.


Žuvies filė supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, pipirais ir laikome 30 min. Prieskonines daržoves supjaustome griežinėliais ir kepiname iki rusvos spalvos, į keptuvę dedame žuvų gabalėlius bei pakepintas daržoves, įpilame 1 šaukštą alaus, supilame aliejų, įspaudžiame citrinų sulčių, suberiame razinas, troškiname, kol daržovės suminkštės.

Atsakyti
ANGLIŠKAI PARUOŠTA LYDEKA


1-1,5 kg žuvies
60 g sviesto
2 svogūnai
2 lauro lapai
gvazdikėlis
5 kartieji ir 5 kvapieji pipirai
3 šaukštai tarkuotų krienų
pagal skonį 9 % acto
vandens
druskos



Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svogūnais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karčiaisiais pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto ir trupučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipilkite pakaitintu sviestu. Galite įpilti ir žuvies sultinio.

Atsakyti
APKEPTA LAŠIŠA SU SŪRIU


150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių



Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į porcijinę keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje porcijinėje keptuvėlėje ant užkandinės lekštės, valgyti užkandine šakute.

Atsakyti
BOHEMIŠKAS KARPIS


2 kg žuvies
150 g grietinės
svogūnas
šaukštas pomidorų pastos arba 3 pomidorai
druskos


Supjaustytą žuvį įtrinkite druska. Svogūno griežinukus truputį pakepinkite svieste. Įdėkite pomidorų pastos, užpilkite grietinės, sudėkite žuvį ir troškinkite, kol žuvis išvirs
Atsakyti
BULVĖS SU LAŠIŠA


500 g bulvių,
200 g rūkytos lašišos,
2 svogūnai,
1 citrina,
salotų lapelių,
druskos, pipirų,
kmynų, petražolių,
aliejaus.


Bulves nuskusti ir supjaustyti 1/2 cm storio griežinėliais. Kepimo skardą patepti aliejumi ir sudėti ten bulves, pašlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol pagels. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepti keptuvėje ant aliejaus.
Į lėkštę dėti po salotų lapą, ant jų sluoksnį karštų bulvių, po to sluoksnį karštų svogūnų, ant viršaus plonai supjaustytos lašišos gabaliukų, tada vėl svogūnų, lašišos, svogūnų ir bulvių. Pabarstyti kmynais ir pipirais. Papuošti citrinos griežinėliais ir pertažolėmis
Atsakyti
Sveikos, gal kas žinot, kur parduodami sterkai?
Atsakyti
penktadieni maciau iki
Atsakyti
sveikutes smile.gif
oi prisiskaiciau as cia visokiu recepteliu, tai rekes vyra per sventes palepinti ax.gif
dar norejau paklausti, ar kuri nors gamina zuvi garintuve? gal koki padaziuka skanu zino prie garintos zuvytes, ar kaip ja pamarinuot pries garinant?
aciukas 4u.gif
Atsakyti
Na, garintos zuvytes dar nemeginau daryti, bet prie vandeny/vyne troskintos dievinu toki padaziuka, manau ir prie garintos jis tikrai tiktu:

Saldziarugztis apelsinu padazas

2 apelsinu sultys (~100 ml, galima naudot ir is pakelio, tik svieziai spaustos skaniau)
100 ml zuvies sultinio arba vandens
1 svogunas, supjaustytas kubeliais
0,5 paprikos, supjaustytos siaudeliais
1 saukstas medaus
1 saukstas obuoliu/vyno/ryziu acto
1 saukstas soju padazo
1 arb.saukstelis garstyciu (nebutinai), as megstu Dijon
1 saukstas kukuruzu krakmolo (sueitu ir kitoks krakmolas ar net miltai)

I puoda supilti apelsinu sultis ir sultini, acta, medu, soju padaza, garstycias, suberti pakepinta svoguna, ismaisyti. Viska pavirti ant silpnos ugnies 5-10 minuciu. Sudeti paprika ir pavirti dar 5 minutes. Krakmola isleisti truputyje salto vandens ir supilti i padaza. Siek tiek pakaitinti kol padazas sutirstes ir pilti ant zuvytes. Niu man tei jis niam niam rolleyes.gif Skanaus! thumbup.gif

QUOTE(rimulka @ 2005 11 29, 22:50)
sveikutes  smile.gif
oi prisiskaiciau as cia visokiu recepteliu, tai rekes vyra per sventes palepinti  ax.gif
dar norejau paklausti, ar kuri nors gamina zuvi garintuve? gal koki padaziuka skanu zino prie garintos zuvytes, ar kaip ja pamarinuot pries garinant?
aciukas  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veo: 30 lapkričio 2005 - 00:36
QUOTE(veo @ 2005 11 30, 00:30)
Na, garintos zuvytes dar nemeginau daryti, bet prie vandeny/vyne troskintos dievinu toki padaziuka, manau ir prie garintos jis tikrai tiktu:

Saldziarugztis apelsinu padazas



didelis aciu, reikes isbandyt niam niam ax.gif
Atsakyti