Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas svetur IV

QUOTE(sauliejus @ 2009 09 24, 13:00)
Na, mane labiausia domintu biudzetas, kiek kainavo visa kelione (jei dar pavrdinti atskirai apgyvendinima, skipasus ir nuvaziavima, tai visia super)
Beje, skridote, ar vaziavote savo transportu ar dar kazkaip?

Kainų jau nepamenu, be to tai buvo prieš keletą metų, gali būti stipriai pasikeitę. reikėtų pasiieškoti internete geras puslapis www.skistar.com Pasirinkti viršuje Åre kurortą ir ten tikrai daug info, galima rezervuoti apartamentus.
Mes važiavom dviem mašinom, kėlėmės keltu iš Talino, po to iš Stoholmo dar beveik dienos kelias, bet nereikia jokios tarpinės nakvynės (naktis kelte).
Atsakyti
Sveiki, pirma karta gyvenime atsisakau atostogu prie juros ir norisi pirma karta stoti ant slidziu... nezinau net nuo ko pradeti. kokia sali geriausia rinktis? koki kurorta? I ka reiketu atkreipti demesi? Esu visiskai zalia sitame reikale. Gyvenu Dubline ir atostogas planuoju sausio vidury. acu visoms uz atsakymus ir pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murzius @ 2009 09 21, 09:04)
Domina Trys slėniai, Les-Menuires. Gal kas buvot, pasidalykit info. Kiek laiko važiuot autobusu, kokios kainos sausio mėn., gyvenimo sąlygos ?

mes buve keleta kartu, ir tikesimes siais metasi vel pavyks. bet mes vaziuojam koki kova.
nezinau kaip su auto, bet su masina vaziuojam apie para (non stop keiciasi vairuotojai)
o kainos / salygos... tai tikrai pagal poreikius ir galimybes smile.gif
mes dabar dairinejames butuku kurie kovo menesi (atitinkamai ir sausi, pries vasario pika) galetu kainuot apie 300 eur 2 zmonems savaitei.
yra zinoma ir brangiau smile.gif

geriausia yra panarsyti cia arba parasyti jiems uzklausa, kad atsiustu variantus
http://www.agencedes..._front_page.htm
Atsakyti
QUOTE(idile @ 2009 09 27, 23:44)
Sveiki, pirma karta gyvenime atsisakau atostogu prie juros ir norisi pirma karta stoti ant slidziu... nezinau net nuo ko pradeti. kokia sali geriausia rinktis? koki kurorta? I ka reiketu atkreipti demesi? Esu visiskai zalia sitame reikale. Gyvenu Dubline ir atostogas planuoju sausio vidury. acu visoms uz atsakymus ir pagalba  4u.gif

Jei jau iš Dublino vyksi i kalnus, tai autobusinės kelionės iš Lietuvos, kuri tinkamiausia naujokams, nesiūlysiu. Mano manymu, geriausia rinktis didelį kurorta, kuriame daug trasų,kur nėra milžiniškų eilių prie keltuvu (jos gali būti tik Slovakijoj) ir kur tikrai daug istruktorių ir tinkamiausia Italijoj būtų Val Gardena, o Austrijoj- aš buvau Zillertalyje, konkrečiai- Fugen Kaltenbach. Ten du is mano kompanijos išmoko stovėti ant slidžių, nes sąlygos buvo idelios. O as pasitobulinau pasisamdziusi asmenini trenerį. Jokių Slovakijų ir Čekijų nerekomenduoju. Eilės prie keltuvų gali užmušti bet kokį norą slidinet cool.gif Linkiu sėkmės ir sveikinu jungiantis prie slidinėtojų būrio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 09 25, 08:02)
turiu tokį klausimėlį, pervedėm pinigus už apartamentus, išsiuntėm atspausdintą pervedimą nes jie taip norėjo, o dabar galutinį patvirtinimą kada atsiust turi jau dabar ar kai įkris pinigai i jų saskaitą? pirmą kart taip rezervuojamės tai kažkoks nerimas jama  smile.gif

kiek užsakinėjom, tai neteko tokiu būdu užsakinėti, bet man atrodo kai visi pinigai įkris į jų sąskaitą tada jums atsiųs galutinį patvirtinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2009 09 28, 07:02)
mes buve keleta kartu, ir tikesimes siais metasi vel pavyks. bet mes vaziuojam koki kova.

mes važiuosime sausio gale į Les Menuires ax.gif apartamentus jau užsisakėm per šį puslapį ax.gif nors dar taip toooooli, bet jau laukiam nesulaukiam doh.gif biggrin.gif papasakokite bendrai įspūdžius, kas ten patiko, kas ne? kurioje maždaug miestelio vietoje gyvenote? ar pirkote ski pasus visiems trims slėniams? g.gif
Atsakyti
ir mes jau užsisakėm gyvenamą plotą rolleyes.gif važiuosim į Austriją į Serfaus-Fiss-Ladis 10.02.06-13 d. ax.gif Kiek teko skaityti, tai tiems kas buvo patiko šiame kurorte... tikėsimės ir mes gerų įspūdžių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2009 09 28, 11:58)
mes važiuosime sausio gale į Les Menuires ax.gif apartamentus jau užsisakėm per šį puslapį ax.gif nors dar taip toooooli, bet jau laukiam nesulaukiam doh.gif  biggrin.gif papasakokite bendrai įspūdžius, kas ten patiko, kas ne? kurioje maždaug miestelio vietoje gyvenote? ar pirkote ski pasus visiems trims slėniams? g.gif

mes gyvenom Menuiruose pakankamai arti centriuko, bet ne visai jame smile.gif ties roberty 1850 (ju planiuky butu K3 biggrin.gif
emem visiems sleniams, bet as dar tokia ne kokia slidininke tai per viena apsilankyma daug spejom aplekt, bet ne viska (per antra vizita jau spragas visas iveikiau smile.gif (nors gal ka ir praleidau smile.gif
Labai fainos melynos trasos paciuose Menuiruose . Labai faina Val thorens.
Visai nieko Meribelije, maziausiai patiko Cursevely, nes jis zemiausiai.. tai kovo menesi ten ir lietaus gali gaut smile.gif
siaip viskas ten gerai thumbup.gif
(tik kovo men beda - kad jau musu 1850 auksty budavo +10 diena, tad visu pagrindiniu - tranzitiniu trasu (t.y kuriomis vieni grizta is kitu sleniu, kiti grizta prie keltuvu kelianciu i kitus slenius) apacioj jau budavo ismalti kalneliai, pasidares serbetas, ir ne visada ten diena pravalydavo..
bet sausio men to neturetu but smile.gif

Labai fainas dalykas ten is pramogu - sniego motociklais pasivazinejimas vakare (mes uzsisakinejom Valthorens, nors yra ir menuiruose)
Yra baseinu kompleksas Menuiruose - bet ispudzio nepaliko
kas dar... Menuiru sleny ant kalno 'priesais' yra kavinuke (tiksliai ant kurio kalno ir ties kuria trasa nepasakysiu, bet toj Menuiru slenio pusej kur DammeBlanche yra) - buuuutina paragaut svogunu sriubos thumbup.gif nestuke.gif

o gal kas esate buve Cermoje (prie Materhorno)?
kiek mazdaug ten kas kainuoja, kaip apgyvendinimas? ir pan?

kazkada verslo ziniose maciau straipsneli, internete nelabai sekas rast info anglu k. blush2.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif
gal galit vaziuojantys i Austrija prainformuot - o duju ten yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2009 09 28, 23:08)
o gal kas esate buve Cermoje  (prie Materhorno)?
kiek mazdaug ten kas kainuoja, kaip apgyvendinimas? ir pan?

kazkada verslo ziniose maciau straipsneli, internete nelabai sekas rast info anglu k.  blush2.gif

Slidinėjau Materhorne. Gyvenom Cervinijoj (italija). Yra galimybė nulėkt slidinėt į Zermatą (Šveicarija), o gyvent Cervinijoj. Pigiau. Apie Cerma negirdėjau.
Atsakyti
Jau kaip apsidžiaugiau, kai tokią temą radau thumbup.gif Dievinu slidinėjimą. Tik šiais metais, matyt, nepavyks cray.gif bankas galutinai užsmaugė gun_bandana.gif Tai bent temą paskaitysiu - apsimesiu, kad slidinėju biggrin.gif

Nespėjau visos temos peržvelgti, bet kiek spėjau, tai žiūriu, kad prabangiai visi slidinėja:Austija, Italija. Šiaip aš ir tik už šitas šalis, bet kai galimybės susiaurėja iki minimumo, tai gal sakau ir Slovakija visai nieko (joje slidinėjau labai seniai) gal kas šviežiai apsilankėt - pasidalinkit biggrin.gif
Atsakyti
Na nezinau, pasiziurekit Latvijos kainas ir tada sakykit... Pernai ziurejau to ju kieciausio kalno, kur net su kedutemis kelia kainas, tai "ski paso" kaina dienai savaitgali buvo praktiskai tokia pati kaip Austrijoje ar Italijoje....
Mano asmenine nuomone, tai Latvija, Lenkija, Anyksciai yra tik apgailetini pakaitalai normaliu kalnu, vienintelis ju privalumas, kad sumastei ir per pora valandu gali atsirasti ant kalno ir apmalsinti nenumaldoma nora nulekt su slidemis...
Bet kai pernai suskaiciavau, kad is Kauno 4 asmenu seimai su nuvaziavimu (benzinas) slidziu nuoma ir keltuvais Anyksciuose gavosi apie 400 litu, tai ir susimasciau, gal tada geriau 7000-8000 litu savaites atostogos Austrijoje ar Italijoje.... (musu seimai tiek isejo uzpernai Zillertal slenyje su vaiku mokyklelem, slidziu nuoma ir visu kuo kitu)
Aisku rinktis jums... Cia tik mano pasvarstymai, nepretenduojantys i absoliucia tiesa mirksiukas.gif .
Atsakyti