Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas svetur IV

As manyciau, kad Italija, Austrija, Sveicarija tai daugiau mokantiems... O mums, kaip pradedantiems, ir Lenkijoj bei Latvijoj gerai. Nes kiek teko atotstogauti vasara siose salyse, siaip tas jkelimasis funikulieriais nera pugus, o jei nemoki + instruktoriu samdai, keliones islaidos dideja, nors siaip realiai malonumo jau maziau patiri. Ten reikia vaziuoti bent jau truputi mokant. Siais metais su vyrus pasiryzom pasimokinti daugiau slidineti kazkur Lenkijoje ar Latvijoje, ir jei viskas ok, ir mes jungsimes i slidinetoju gretas 4u.gif
Atsakyti
mane tai nuvežė iškart i kalnus ir turėjau išmokt,o kur dingsi biggrin.gif kažkaip viskas paprasta man buvo, gal begalinis noras čiuožt, pora kart nusiverčiau varlynuke ir kilau i trasas jau po pirmo pusvalandžio
Atsakyti
QUOTE(raiboji peleda @ 2009 10 04, 17:43)
As manyciau, kad Italija, Austrija, Sveicarija tai daugiau mokantiems... O mums, kaip pradedantiems, ir Lenkijoj bei Latvijoj gerai. Nes kiek teko atotstogauti vasara siose salyse, siaip tas jkelimasis funikulieriais nera pugus, o jei nemoki + instruktoriu samdai, keliones islaidos dideja, nors siaip realiai malonumo jau maziau patiri. Ten reikia vaziuoti bent jau truputi mokant. Siais metais su vyrus pasiryzom pasimokinti daugiau slidineti kazkur Lenkijoje ar Latvijoje, ir jei viskas ok, ir mes jungsimes i slidinetoju gretas 4u.gif

o mes kaip tik važiavom į Austriją nors ir pradedantieji buvom rolleyes.gif pora valandų varlynuke pasitrynėm, o paskui jau kilom aukščiau tongue.gif
Atsakyti
Aš irgi pirmai pradžiai išdūmiau į Austriją. Ir be jokių instruktorių. Aišku prieš 17 metų jau buvau padariusi pradžią Karpatuose.
Ir dabar tai tvirtai nusistačiau, jei važiuoti tai į normalius kalnus. Na nebent dukrytę pamokyti važiuosim į Latviją.
Atsakyti
panašiai ir MB mąsto biggrin.gif ... niekaip aš jo neįkalbinau nei į Anykščius, nei Latviją, nei į Lenkiją važiuot... sakė tik susinervuosiu, tai visai nenori tongue.gif pasak jo reik atsislidinėt per savaitę visiems metams normaliuose kalnuose biggrin.gif
o dėl vaikų tai tikrai labai gerai išbandyti artimiausiai esančias trasas. reikės ir mums vežt saviškį (jei bus žinoma sniego šią žiemą) į Birštoną, kad prisimintų ką pernai išmoko rolleyes.gif
Atsakyti
Jo, pigiausia išmokti slidinėti yra kokioj nors Latvijoj ar gal Lietuvoj. Bet išmokus slidinėti neverta į tas kalveles ir kojos kelti. Pinigai, laikas paleidžiami vėjais, o malonumas tiesiogai proporcingas latviškų "kalnų"aukščiui- erzinantis savo mažumu schmoll.gif
Atsakyti
ech kokia nostalige paskaicius jusu pokalbius rolleyes.gif ir as jau labai kalnu pasiilgau. Labai tikiuosi, kad ir si sezona pavyks paslidinet. Ir vis svarstom ar nenulekt papildomai i kokia lenkija , bet kiek matau nelabai teigiami atsiliepimai g.gif
Atsakyti
Mygy, dėkui 4u.gif
Kaži ar važiuosim, bet žinoti gerai smile.gif
Kas turit patirties su vaikais kalnuose papasakokit - ar čia poilsis? Jau kai pagalvoju, kad juos kažkus į tūliką reikia nutempti, nurengti, aprengti, o kur dar persišaldymai, jei ką doh.gif Ot šiltuose kraštuose, tai suprantu. Ryte triusikus uždėjai ir pirmyn iki vakaro biggrin.gif
Atsakyti
mano galva važiuojant su vaikais tai labai nusiteikt reikia smile.gif . man pvz ar šiltuose, ar šaltuose kraštuose, ar LT, ar užsieny vienodai tam vaiku reikia dėmesio rolleyes.gif pvz kalnuose jei vaikas priduotas mokyklėlėj tai būna pertrauka pietų tada visus reikalus ir sutvarkydavom. Dienotvarkė tokia: 2 val slidinėja, 1,5 val ilsisi ir vėl 2 val slidinėja. o į WC ir patiems reik ne tik vaikams tongue.gif
Pernai prieš kelionę peršalimų ir aš labai bijojau, bet viskas mums buvo gerai. kalnuose truputį kitoks tas šaltis - jis taip nesijaučia rolleyes.gif prisiėmiau visą tūntą vaistų, bet taip ir nereikėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terė: 05 spalio 2009 - 13:44
QUOTE(Terė @ 2009 10 05, 12:08)
žinau  mirksiukas.gif  tas pats ir su alytaus trasa  doh.gif  bet sūnų gal nuvešim, kad prisimintų, o jei ir nenuvešim  austrijoj labai greit viską prisimins  tongue.gif

reiks pamėgint ten prie Suvalkų nulėkt, sakė bent jau geriau nei lietuvoj. Su kalnais aišku negalima net lyginti, bet jei rinktis savaitgaly nieko neveikt ar prasiblaškyt tai....., galėsim kada susikoperuot iki suvalkų mirksiukas.gif
tik mažytė smulkmena- dar sniego gerai kad iškristų biggrin.gif
Papildyta:
kas dėl vaikų tai labai džiaugiuosi kad mano 10 metų mergina pareiškė kad visai nenori slidinėt biggrin.gif , mazgis dar permažas, tai ta pramoga kolkas naudojamės dviese wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Terė @ 2009 10 05, 15:24)
drinks_cheers.gif galėsim  mirksiukas.gif
** gal ir gerai... ir dar susitaupo nemažai  tongue.gif

tai susitaupo tai tik ski pasas g.gif , nes kaip dabar pagalvojau užsisakėm trivietį nors vykstam dviese, mašinoj vietos yra tai ne tokie čia ir pinigai, bet va poilsis tai jau kitoks, man baisu kai MB kažkur nulenda vienas čiuožinėt kad kas neatsitiktų, o čia dar galvok kad ant vaiko koks neužlėktų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 10 06, 08:48)
tai susitaupo tai tik ski pasas  g.gif , nes kaip dabar pagalvojau užsisakėm trivietį nors vykstam dviese, mašinoj vietos yra tai ne tokie čia ir pinigai, bet va poilsis tai jau kitoks, man baisu kai MB kažkur nulenda vienas čiuožinėt kad kas neatsitiktų, o čia dar galvok kad ant vaiko koks neužlėktų  doh.gif

jo ski pasas (nors kur pernai slidinėjom buvo vaikams iki 8 m nemokamai), tada mokyklėlė (čia irgi ne visiems gali reikėti), slidžių, batų nuoma, maistas ir t.t... kai viską sudedi padidėja bendra suma smile.gif
Atsakyti