[quote=egliuke,2009 11 12, 18:14]
Mes patys esam pradedantys slidinėtojai, slidinėję tik 3 dienas per visą gyvenimą, tai vaiko tikrai nemokysim Man tik neramu, kad dukrai išvis
nepatiks slidinėti,
Tik važiuokit samdykit instruktorius ir slidinėkit tikrai patiks. Tiknepervarginkit vaiko ir viskas busgerai. Mano dukra nuo 6 metukų slidinėja dabarjai jau 13 patikėkit nebandyk jos nesivežti . Šia žiemą važiuosim i livinjo.
Pritariu visiems, kas ragina samdyti instruktorių ir išmokti slidinėti su profesionalo pagalba. Kalnų slidinėjimas yra padidinto rizikingumo užsiėmimas, net jeigu tuo užsiimi tik atostogų metu ir tik savo malonumui. Tuo labiau kai kalbama apie savus vaikus. Dar prieš kokius 7-8 metus tarp lietuvių vyrų buvo populiarus toks posakis: "pastatyti ant slidžių". Tai ir "statė" ir žmonas, ir drauges, ir vaikus. Patys kaip bepročiai slidinėdavo ir kitus taip pat mokė. Ačiū dievui, praėjo tas laikas, mąstymas pasikeitė. Juk nė vienam jau nešauna į galvą važiuoti į kalnus be draudimo (aš nuoširdžiai tikiu, kad kiekvienas tuo pasirūpina). Mane irgi "statė": prisimenu kaip patį didžiausią košmarą savo gyvenime. Kitais metais važiavau į kalnus tik su sąlyga (aišku ne tik, nes žiauriai patiko slidinėti kalnuose), kad bus pasamdytas profesionalus instruktorius. Aišku, tai ženkliai padidina išlaidas, bet visada reikia žinoti, kad kalnų slidinėjimas yra brangus malonumas. Žmonės, būkit protingi, samdykit instruktorius, turėkit draudimus, tai yra kalnai, ne juokas.
O kur važiuojat? Mes šiemet planuojam į Slovakiją arba Čekiją (tipo bus arčiau važiuoti) Nežinau ar nenusivilsim. Dar net neįsivaizduoju į kurį kurortą. Jei bus sniego, tai staigiai suksimės, ieškosim nakvynės ir lėksim. Dabar dar tik zonduojam vietas, kainas. Nors širdis taip linksta į Austriją ar Italiją
Sveiki reikia patarimo Bandysim uzsisakineti Austrijoj gyvenama vieta per www.interhome.at. Kas gali paaiskinti kaip "ikirst" ta ju sistema apie atstumus iki keltuvu? pvz jei raso, kad "proximity tu skilifts 300m" ar tai reiskia, kad iki keltuvu 300m ir nereiks jokio transporto, galesi pescias nukulniuot? Bet ka tada reiskia sitas "skisport facilities 2 km"? Ir sitas "cross-country ski trail 500 m"? Ir kazkaip idomiai skamba - pvz iki keltuvu 300m, iki miestelio centro 400m..? Tai kaip ten - keltuvai paciam miestely ar kaip? Zodziu, jei kam juokingai cia klausiu, tai labai nesijuokit, nes slidinejom tik pas slovakus, tai kol kas nieko nesuprantam apie slidinejima pas austrus. Bet tikiuos suprasim