Austrijoj visai gali būti kad keltuvai kelia iš miestelio centro, bent jau Soldene ir Mayrhofene tai tikrai. Ir jei gyveni netoli tai ir vaziuoti niekur nereikia. Bet šiaip ir susisiekimas su skibusais yra labai patogus. Dažnai paima nuo namo ir priveža prie pat keltuvų.
QUOTE(zujkiz_pujkiz @ 2009 11 27, 13:04)
Sveiki
reikia patarimo
Bandysim uzsisakineti Austrijoj gyvenama vieta per www.interhome.at. Kas gali paaiskinti kaip "ikirst" ta ju sistema apie atstumus iki keltuvu? pvz jei raso, kad "proximity tu skilifts 300m" ar tai reiskia, kad iki keltuvu 300m ir nereiks jokio transporto, galesi pescias nukulniuot? Bet ka tada reiskia sitas "skisport facilities 2 km"? Ir sitas "cross-country ski trail 500 m"? Ir kazkaip idomiai skamba - pvz iki keltuvu 300m, iki miestelio centro 400m..? Tai kaip ten - keltuvai paciam miestely ar kaip?
Zodziu, jei kam juokingai cia klausiu, tai labai nesijuokit, nes slidinejom tik pas slovakus, tai kol kas nieko nesuprantam apie slidinejima pas austrus. Bet tikiuos suprasim 

reikia patarimo

Bandysim uzsisakineti Austrijoj gyvenama vieta per www.interhome.at. Kas gali paaiskinti kaip "ikirst" ta ju sistema apie atstumus iki keltuvu? pvz jei raso, kad "proximity tu skilifts 300m" ar tai reiskia, kad iki keltuvu 300m ir nereiks jokio transporto, galesi pescias nukulniuot? Bet ka tada reiskia sitas "skisport facilities 2 km"? Ir sitas "cross-country ski trail 500 m"? Ir kazkaip idomiai skamba - pvz iki keltuvu 300m, iki miestelio centro 400m..? Tai kaip ten - keltuvai paciam miestely ar kaip?

pirmus metus per čia užsisakinėjom, tai buvo nurodyta, kad 100 m iki ski lift ... bet nuvažiavę pamatėm, kad toks vietinis keltuviukas

Saron, Tere > dekui uz info
Dar tikslinuos - bet jei parasyta, kad ski bus stopas uz kokiu 2km, tai cia reikia suprast, kad nuo namu nieks taves nepaims ir neparves, taip?
Tere> o per kur dabar uzsisakinejat? ir siaip - ar nera rizikinga per ta interhome uzsisakinet? nebuna ten kazki kokiu baiku su jais..?

Dar tikslinuos - bet jei parasyta, kad ski bus stopas uz kokiu 2km, tai cia reikia suprast, kad nuo namu nieks taves nepaims ir neparves, taip?
Tere> o per kur dabar uzsisakinejat? ir siaip - ar nera rizikinga per ta interhome uzsisakinet? nebuna ten kazki kokiu baiku su jais..?
QUOTE(zujkiz_pujkiz @ 2009 11 27, 15:59)
Saron, Tere > dekui uz info
1.Dar tikslinuos - bet jei parasyta, kad ski bus stopas uz kokiu 2km, tai cia reikia suprast, kad nuo namu nieks taves nepaims ir neparves, taip?
2.Tere> o per kur dabar uzsisakinejat? ir siaip - ar nera rizikinga per ta interhome uzsisakinet? nebuna ten kazki kokiu baiku su jais..?

1.Dar tikslinuos - bet jei parasyta, kad ski bus stopas uz kokiu 2km, tai cia reikia suprast, kad nuo namu nieks taves nepaims ir neparves, taip?
2.Tere> o per kur dabar uzsisakinejat? ir siaip - ar nera rizikinga per ta interhome uzsisakinet? nebuna ten kazki kokiu baiku su jais..?
1. manau, kad taip, nepaveš, turėsi kulniuot iki stotelės

2. ir pernai ir šiemet per čia užsakinėjom. pirmą įmoką jau nusirašė

Per interhome kai užsakinėjom neturėjom jokių problemų

QUOTE(zujkiz_pujkiz @ 2009 11 27, 17:04)
Sveiki
reikia patarimo
Zodziu, jei kam juokingai cia klausiu, tai labai nesijuokit, nes slidinejom tik pas slovakus, tai kol kas nieko nesuprantam apie slidinejima pas austrus. Bet tikiuos suprasim 

reikia patarimo

Na jeigu dar aktualu, tai pasidalinsiu savo patirtimi, nes visada patys uzsakinejam:
Proximity to ski lifts- nieko nereiskia, nes kaip kazkas minejo, gali buti atstumas iki varlinyko, o ne pagrindinio keltuvo. Reikia bandyt pasiaiskinti atstuma iki pagrindinio keltuvo.
Skisport facilities- ? cia sunku pasakyti ar tai trasos, ar kokia nors sporto baze. Reikia konkreciai ziureti, bet gali buti nebutinai turistinis objektas

Cross country ski trail- tai lygumu slidziu trasa- kalnu slidininku sitos nedomina

Siaip turi rupeti 2 dalykai- atstumas iki pagrindinio keltuvo, kuris priklausomai nuo kurorto gali buti miestelyje arba salia jo- reikia ziureti slidinejimo trasu zemelapi is bandyti pagal tai atsirinkti vieta. Kitas variantas- atstumas iki Ski bus stoteles is kur jus nuves i keltuva. Jeigu daugiau negu 500m, tai kulniuoti su slidinejimo batais yra ziauru.
Na o konkreciai butu galima patarti zinant i koki kurorta norite vaziuoti.
Ankstesnėj slidinejimo temoj buvo toks Rolandas66, kuris pernai atakavo ir bandė visus sugundyti su slidinėjimu Ukrainoje. Paskaitykit jo zinutes, kazkur cia http://www.supermama...?...93290&st=40
QUOTE(vaidas147 @ 2009 12 01, 20:36)
Gal kam teko slidinet ukrainoje
kaip ten keliaujan su vaikais nekyla problemu muitineje ???
kaip ten keliaujan su vaikais nekyla problemu muitineje ???

Siemet vaziuosite u Ukraina , Bukoveli
http://bukovel.com/
trasos:
http://bukovel.com/ru/map
Vaziuosime per Lenkija, bet vaziavome i Ukraina ir per Baltarusija, tai nebuvo jokiu problemu niekad

Pries trejus metus buvome Slavske, tai dabar pagalvojus, liudna ten, trasos prastos, neislygintos, jokio sudetingumo, bet tada atrode viskas labai gerai

QUOTE(murzius @ 2009 11 19, 14:23)
Aš ir nesakau, kad aš viską žinau
, nors mane mokė instruktoriai Ukrainoje Jasinioj ir buvusioj Čekoslovakijoj, aš visvien nesu profesionalas kaip ir dauguma. Savamoksliai mes ir patart naujokams galim, nes jie tris dienas paslidinėję su instruktorium dar dauk ko nemoka. Nebijokit patarimų. Aš iki šiol dar mokausi slidinėti 

Murziau, paskaičiau aš tavo ankstesnius postus apie slidinėjimo pradžiamokslį ir dūšioj visiškai su tavim sutinku

Palyginumui, aš plaukiu tik varlyte, bet dėl to visiškai nesinervuoju ir nesiruošiu pradėti lankyti baseino, kad išmokčiau teisingu Krauliu skrosti ežero bangas

Oi, kaip neramu darosi skaitant apie slidinejimo planus 
Nezinau, kaip cia sulaukti to sausio galo kada ir as pajudesiu link savo Super Vieteles- St. Anton. Veiksmas nuo sausio 23d.- laukiu nesulaukiu.
Kiek esu kur jau pabuvojes- ten labiausiai patiko, niekada nevaziuodavau i ta pacia vieta antrakart, bet matau kad gali tekti pradeti taip daryti:)

Nezinau, kaip cia sulaukti to sausio galo kada ir as pajudesiu link savo Super Vieteles- St. Anton. Veiksmas nuo sausio 23d.- laukiu nesulaukiu.
Kiek esu kur jau pabuvojes- ten labiausiai patiko, niekada nevaziuodavau i ta pacia vieta antrakart, bet matau kad gali tekti pradeti taip daryti:)
o mes pirmą kartą bandysim važiuot per kalėdas... pergyvenu dėl masės žmonių
kitu laiku tiesiog nesigauna važiuot..

QUOTE(Snowpass @ 2009 12 02, 17:29)
Labai idomu kai zmogus gali lyginti ivairius kurortus. Gal gali sudaryti savo TOP 5 ar bent 3 ?