QUOTE(SVETA K. @ 2009 01 10, 14:08)
Man greztai gydytuoja pasake - jokiu vitaminu,papildu,riesutu,zaliu darzoviu, vaisiu ir dziovintu (kai kraujas nukrites),tada ir kepto negalima,juros gerybiu,produktu su pelesiais ir jokio termiskai neapdoroto maisto..Net klausiau del biciu duoneles,pasake,kad nereikia.Bet gal cia tik kas serga kraujo ligomis

Negalima skatinti imuniteto.O zelmenu sultys man kategoriskai uzdraude.
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 01 10, 17:19)
Nebesuprantu kas galima?
Esu skaičiusi, kad maistas nepagrindinis vėžio sukėlėjas.
Aš nevalgau, bet priešpiečių , leidžiantis chemo atneša sūrį, sviestą , batoną, jogurtą, šlapią dešrą.Tai kaip čia suprasti?
SVETA K. labai gerai viską surašė ir išdėstė. Kraujo navikinėmis ligomis sergantys gauna labai stiprią chemiją, kuri veikia kraują. Nukritus kraujui, krizinėmis dienomis leukocitų, neutrofilų gali būti ypatingai mažai. Išsivysto vadinamoji neutropenija t. y. neutrofilų mažiau nei 500 mm (0,5). Neutrofilai yra svarbiausioji organizmo gynyba prieš infekciją sukeliančias bakterijas. Kai jų kraujyje yra nykstamai mažai, atsiveria galimybė bet kokiai infekcijai, kurią gali įsinešti su žaliu termiškai neapdorotu maistu, (čia ir jogurtai (nes turi visokių bifido bakterijų, na tai kas, kad jos geros, bet viena kita gali būi ir pakitusi), žali vaisiai ir daržovės, pelėsinsi sūris, (tai iš vis - juk pelėsis, tai kas kad maistinis), ir riešutai, džiovinti vaisiai, (kaip jie laikomi, kaip transportuojami

-grynas bakterijų ir pelėsių šaltinis. Jei naudoti tai tik termiškai apdorojus, apvirus, nuplikius. Aš riešutus (magnio šaltinis) ir razinas (kalis) nuplaudavau, nuplikydavau su verdančiu vandeniu ir dar orkaitėje pakaitindavau iki 10 min. 150-200 laipsnių temperatūroje. Vartojau džiovintus obuolius dėl žarnyno ir kalio, bet tik gerai išvirtus: kompotą, pavirindavau gal 10 min.) Kepta pavojus kepenims, jūros gėrybės vėl gi valgomos tik atšildytos, o neapdorotos aukštoje temperatūroje, turiu galvoje krevetes, ir visa kt.)
GABIJA Jums atneša ir valgyti leidžia viską, lašindami chemiją. Lašinimo metu koks yra kraujas? Tik geras, (visi kraujo rodikliai pilnumoje atsistatę, juk tam prieš lašinantir atliekami kraujo tyrimai), kitaip chemijos nelašina. Kodėl taip svarbu yra temperatūra? Kai kraujas nukritęs, ji rodo, kad jau organizme yra infekcija, ir kraujas su ja nesusidoroja. Todėl tokia griežta dieta būtina tik esant kraujo kritimui, kai leidžiatės neupogeną ar kitą medikamentą (krizėje). Ne visos chemijos suvaro kraują į taip vadinamą 0 padėtį, bet dauguma, o kraujo manau visos. SVETOS K. vaistų veikimo pikas ir kraujo kritimas būna, kiek supratau, 6-8 paroje. Kadangi jos chemija ne kas 21 d., o kas 14 d. tai praktiškai visą laiką turi saugotis ir žiūrėti maistą.
Esant kraujo kritimams negalima net gėlių laistyti, nei kačių ar šuniukų glostyti. Mažiausia infekcija iš šalies ir jau atkritimas. Čia nejuokai, nes gali išsivystyti net kraujo sepsis.