Cia toms mamytems kurios megsta gaivius tortukus o ne persaldziausius
JOGURTINIS TORTAS SU VAISIAIS
26 cm skersmens kepimo formai
2 kiausiniai
6 saukstai (80g) cukraus
2 saukstai silto vandens
100 g miltu
100 g maltu lazdyno riesutu
KREMUI
9 sauksteliai(lapeliai) zelatinos ( emiau 18 gr nes 2*9ir isbrinkinau 3 saukstuose vandenspo to pasildziau kol istirps)
1 indelis konservuotu vysniu ( apie 340 g nupylus skysti) ( pati emiau saldytas atitirpinau ir siek tiek pabarsciau curkaus )
1 indelis konservuotu abrikosu ( apie 340 g nupylus skysti)
600 g jogurto
100 g medaus
2 saukstai citrinu sulciu
sutarkuota puses citrinos zieveles dziovintos ( emiau sviezios

)
200 g grietineles
EIGA
Forma isklokite kepimo popieriumi. orkaite ikaitinkite iki 180C . Kiausiniu baltymus su 3 sausktasi cukraus isplakite iki standziu putu, o trynius isplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi.
miltus sumaisykite su maltais lazdyno riesutais ir su baltymu putomis sukreskite i tryniu mase. viska ismaisykite ir sukreskite i forma. kepkite 15 min. ( geriausia tirkinti pagaliuku ens man gavosi ilgiau apie 25 min)
Nupilkite skysti is konservuotu vaisiu ir uogu indeliu. jogurta sumaisykite su 80 g medaus, citrinu sultimis ir tarkuota citrinos zievele. istirpinkite zelatina ir sumaisykite ja su jogurtu. suplakta grietinele supilkite i jogurta ir ismaisykite.
Abrikosu skysti sumaisykite su likusiu medumi ir pasildykite. misiniu sudrekinkite torto pagrinda. trecdali kremo uztepkite ant pagrindo , isdeliokite abrikosus ir vysnias. uztepkite dar kremo ir idekite i saldytuva. puoskite pagal savo fantazija


P.S. nuotraukos prastos atsiprasau laikas keisti foto aparata.
o cia pagol vienos mamytes pateiktus sokoladinius krepselius bandymas padaryti kazka panausaus. na pagal valganciuju reakcija manau adk pavyko nustebinti net ir daug ka maciusiu