QUOTE(Kikaxx @ 2009 01 20, 13:17)
kepejeles gal kuri zitote striudelio receptuka? kaip pasidaryti su obuoliais ar su varske? tokiu kaip baruose buna labai jau jie ten skanus
Obuolių štrudelis.
300 g miltu
1 kiausinis
100 ml aliejaus
puse stiklines vandens
ziupsnelis cukraus ir druskos.
Idarui:
1 kg obuoliu
50 g maltu migdolu (as dejau migdolu drozliu)
100 g razinu
50 g sviesto
50 g cukraus
cinamono
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaleliais ir sumaisyti su kitais idaro komponentais. Miltus ir cukru suberti i dubeni, supilti alieju, vandeni, imusti kiausini ir uzminkyti tesla. Ja plonai iskocioti, istiesti i kepimo skarda, patepti tirpintu sviestu, suberti idara ir gerai susukti. Virsu aptepti plaktu kiausiniu. Kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 40 min.
Papildyta:
obuoliu pyragas:
100 cukraus, 100 miltu, 4 dideli obuoliai ir 4 kiausai. kiausiniu baltymus isplakti iki standziu putu, trynius su cukrum ispalkti iki baltumo ir viska atsagiai sumaissyti, tada pilti tesla i forma ir i ja pripjaustyti obuoliu.

o sis pyragas labai pigiai gaunasi, ji radau kazkur SM platybese. Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.
Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.