Cipciuk, sveikinu su būsima tema

Lauksim atidarymo
Įmesiu ir aš šį bei tą
"Naujametinis tortas" Baigtas pertepinėt ir puošt likus 5 minutėms iki Naujųjų metų
Po šito įvykio pasižadėjau sau daugiau niekada niekada niekada gyvenime torto jokiais jokutėliausiais būdais nepalikt paskutinei dienai
Niekada niekada niekada
Biskvitas:
4 kiaušiniai
100 g cukraus
200 g miltų ir krakmolo mišinio (krakmolo 3 v.š., likusi masė - miltai)
mažas pakelis vanilinio cukraus (nepamenu kiek ten, gal 5 gramai

)
žiupsnelis druskos
Pertepimas:
400 ml plakamosios grietinėlės
300 g juodojo šokolado
200 ml smulkintų lazdynų riešutų
5 v.š. cukraus pudros
5 v.š. brendžio
pusės citrinos sultys
Sirupas:
100 ml šilto virinto vandens (šiltas tam, kad medus ištirptų

)
3 v.š. medaus (arba cukraus pudros)
100 ml brendžio
1 v.š. citrinos sulčių
Papuošimas:
200 ml plakamosios grietinėlės
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. cukraus pudros
200 g juodojo šokolado
sauja smulkintų riešutų
Biskvitą kepu tradiciniu būdu

Miltus, krakmolą ir druską persijoti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus plakti mikseriu iki standžių putų, apvertus indą gerai išplakti baltymai iš jo neiškrenta. Kai baltymai pradeda putoti, beplakant po pora šaukštų suberti apie puse pasiruošto cukraus.
Kitame inde išplakti trynius su likusiu cukrumi. (Aš plaku kol trynių masė pabąla ir pasidaro gan tiršta

).
Tada išplaktus trynius supilti ant baltymų ir atsargiai išmaišyti mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu, nepermaišyti!
Tuomet dalimis berti miltų-krakmolo mišinį ir labai atsargiai maišyti mikseriu pačiom mažiausiom apsukom arba šaukštu. Irgi labai svarbu nepermaišyti, reikia maišyti tik kol nesimatys sausų miltų, nes per daug maišant tešla gali sukristi.
Kepti apie 30 min.
Biskvitą perpjauti į tiek dalių kiek norite sluoksnių

Aš pjoviau į tris. Pirmą kartą išbandžiau pjovimą siūlu

Nerealu

Peilio šiam reikalui nebenaudosiu
Dabar kremas
Grietinėlę užvirinti. Į indą, kuriame bus plakamas kremas suberti susmulkintą šokoladą. Užpilti karšta grietinėle ir maišyti kol šokoladas ištirps. Tai turėtų būti ganašas. Jį reiktų pasiruošti iš vakaro, ir per naktį laikyti šaldytuve, bet kai laiko nėra tenka suktis
Taigi vos atvėsusį kremą ištrėmiau į balkoną pasidžiaugti šaltuku ir apie tortą užmiršau pusdieniui
Atėjus laikui pertepinėti tortą, kremą truputi paplakiau (pasirodė per skystas, per naktį pabuvęs šaldytuve ganašas būdavo sukietėjęs, o čia buvo skysta masė). Susiplakė

Sudėjau visus priedus išskyrus riešutus ir dar paplakiau. Tada subėriau riešutus ir permaišiau.
O tada jau viskas paprasta. Ėmiau biskvito lakštą, sulaisčiau pasiruoštu sirupu, tepiau kremu.
Tada plakiau dar 200 ml grietinėlės, kurios pasirodė maža tokiam papuošimui kokį įsivaizdavau, tai teko suktis iš padėties kitaip