Pudim de leite Reikes: - 1 indelio kondensuoto pieno
- pieno
- 4 - 6 kiausiniu
- cukraus
- vandens
Desertas yra "verdamas" pagal Bain-marie metoda. Kai vienas puodas yra istatomas i kita didesni su vandeniu ir verdama ant mazos ugnies.
Brazilijoje yra specialus sio deserto puodai ir jie atrodo stai taip:


Visgi man pasake, kad galima virti ir mazesniame puode idejus i didesni.
Karamelinis padazas:Reikes paruosti karamelini padaza siam desertui. Jis ruosiamas is
puse puodelio cukraus ir puse puodelio vandens:

SVARBU: kai karamele pradeda ruduoti, reikia pastoviai maisyti, kad neprisviltu. Prisvilusi karamele duos nemalonu skoni desertui. Taip pat karamele labai ikaista ir svarbu ziureti, kad nenusidegint pirstu ja maisant ar ja veliau pilant i deserto forma. Karamele paruosta :sypsaus:
Papildyta:Desertas: Tuo tarpu, kai karamele verda, sumaisom 1 kondensuoto pieno indeli, ispylus kondensuota piena i puoda, ipilam piena i tuscia indeli ir toki pati kieki supilam i puoda, imusam 4 - 6 kiausinius ir viska mikseriu ismaisom:



Kadangi abu darbai eina lygiagreciai, t.y. tuo tarpu kai verda karamele, mes sumaisome deserto likusius ingridientus, tai tuo metu, kai karamele isverda, mes greitai ja supilame i deserto forma ir istepame deserto formos krastus, dugna bei istepus supilame sumaisyta kondensuoto pieno,pieno ir kiausiniu mase: e



Uzdengiame dangciu, istatome i puoda, kuriame ant dugno per pirsta yra ipilta vandens ir verdame ant mazos ugnies apie 1,5 - 2 val. Verdant reikes prideti vandens, nes jis garuos.

Baigus virti, reikia atausinti.
Desertas paruostas. Skanaus!

Ir dar nuotrauka, kuriame Pudim de leite buvo virtas ne "standartiniam" Braziliskam puode, o mazesniame puode istatant i didsni:

Desertas turi gan nemazai to karamelinio "padazo" ir valgoma gausiai uzsipylus padazo :sypsena: Skanaus.