ziuriu, kad niekas nesusiduria su problema ,kur palikti savo vaikus vasara, kai uzsidaro darzelis?! Negi pas visus yra tokie rupestingi seneliai, kurie vasara neturi savu reikalu, o rupinasi anukais??? Na tada jums pasiseke. O pas mus situacija kitokia, vieni seneliai dirbantys, kito tokie, kuriuos labiau reiketu pacius priziureti, o ne duoti savus vaikus. Man vasara pats darbymetis, todel apie atostogas ,net nedristu pagalvoti, taigi situacija tokia, kad visa vasara reikalingas darzelis. Gal yra dar tokiu seimu, kurios susiduria su tokia pacia problema. Noriu paklausti, ar jusu darzelio direktore parupino jums kita darzeli vasarai, ar nekilo problemu???
QUOTE(marichuana A @ 2009 03 19, 20:05)
ziuriu, kad niekas nesusiduria su problema ,kur palikti savo vaikus vasara, kai uzsidaro darzelis?! Negi pas visus yra tokie rupestingi seneliai, kurie vasara neturi savu reikalu, o rupinasi anukais??? Na tada jums pasiseke. O pas mus situacija kitokia, vieni seneliai dirbantys, kito tokie, kuriuos labiau reiketu pacius priziureti, o ne duoti savus vaikus. Man vasara pats darbymetis, todel apie atostogas ,net nedristu pagalvoti, taigi situacija tokia, kad visa vasara reikalingas darzelis. Gal yra dar tokiu seimu, kurios susiduria su tokia pacia problema. Noriu paklausti, ar jusu darzelio direktore parupino jums kita darzeli vasarai, ar nekilo problemu???
Visada darželio administracija parūpina vietas budinčiuose darželiuose, bent jau pas mus.
QUOTE(Ziemine @ 2009 03 15, 13:38)
Sveikos mamos,gal kuri nors vedat savo vaikutį į sanatorinį darželį "Eglutė"? Žadam pradėti lankyti,tad labai norėtųsi išgirsti įvairių nuomonių...Niekas iš pažįstamų šio darželio nelankė... 

Lankom, esu patenkinta.
QUOTE(jėga @ 2009 03 17, 11:17)
Nu, ot maniškiai sirgo vėjaraupiais skirtingom dienom, ale daržan nėjo visi kartu. Vėjaraupiams skiriama 10 d. (įprastai). O pažymas gavo visi vienodas - 3 sav.
Ir + dar savaitę darželio buhalterė leido namie pasėdėt

Nepareiginga buhalterė, pati sau kilpą neriasi ant kaklo. Kaip ji paaiškintų neapmokėtas dienas, pvz. kokiam auditui?

QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2009 03 17, 18:35)
Bet va prie to namų riežimo mamai tai biliotenio neduoda
Tai ką imt nemokamas tadu reik
Va mums po operacijos išrašė iš Santariškių su tokiu išrašu darželio nelankyt mėnesį, o man biliotenį uždarė
Tai va pasirodo tokie įstatymai vaikui į daržą negalima, bet slaugyt jo nereikia, o vaikui dar nebuvo 4 metų 

Nebūtina imti nemokamas, tiesiog gydytojai privalo parašyti pažymą, kad slaugėt vaiką, o pažyma yra pateisinama priežastis darbe, kaip ir nedarbingumo pažymėjimas. Skirtumas, už nedarbingumą gaunat pašalpą iš Sodros, o už paprastą pažymą - ne.

QUOTE(ČIČI @ 2009 03 19, 09:42)
Anksciau prasydavo, kai apmoki atnesti irodyma, bet jau daugiau kaip metai nusprende, kad tai tevu reikalas irodineti, kad tikrai sumokejo, jei ka...
Pas mus vienų prašo, kitų - ne. Prašo tų, kurie linkę vėluoti ar nemokėti.
QUOTE(indrute83 @ 2009 03 19, 17:23)
Mamos, o paskambinate aukletojom, pasakote kad sergate ir neateisite kokia savaite ar dvi? Ar to daryti nebutina? 

Nebūtina, bet visada paskambinu.
Mamytės, o kaip Jums TAI.

Mielosios mamytes!!! mums jau 4men. norime uzsirasyti i darzeli. "Gintareli" reik pazymos is ortopedo,o "atzalynas" kazkoks tuscias ir ten parasyta lopselis-darzelis
o mes lankysim nuo 3metuku. beja apie atzalyna cia daug gero skaiciau,bet gal ji remontuoja? noreciau patarimu ir informacijos apie vaiku darzelius toje Klaipedos puseje!
Padekite prasau!

QUOTE(marichuana A @ 2009 03 19, 20:05)
Aišku kad tai dauguma tėvų problema, tai vieni lanko vasarinius darželius, kiti vaikus "priduoda" seneliams, auklėms, o yra mamų kurios turi leliukus ir pačios žiūri vyresnėlius...šiemet manoji bus su manim nes yra sesė.
QUOTE(Maliku @ 2009 03 20, 00:38)
vakar per žinias rodė.....siaubaz

QUOTE(Dinariukas @ 2009 03 20, 08:16)
Mielosios mamytes!!! mums jau 4men. norime uzsirasyti i darzeli. "Gintareli" reik pazymos is ortopedo,o "atzalynas" kazkoks tuscias ir ten parasyta lopselis-darzelis
o mes lankysim nuo 3metuku. beja apie atzalyna cia daug gero skaiciau,bet gal ji remontuoja? noreciau patarimu ir informacijos apie vaiku darzelius toje Klaipedos puseje!
Padekite prasau!

O šiaip varykite užsirašyti kuo skubiau - kai savo princesę užrašinėjau, tai 2008m. rugsėjį gimusio vaikučio net į eilę nerašė, bo sulauktų geriausiu atveju tik prieš mokyklą vietos. Toji mama man guodėsi, kad juos nuo 3 metų tik "Obelėlėje" į eilę įtraukė, kituose šiaurinės dalies darželiuose net į kalbas nesileidžia.
na as pries programa "gender loops".juk vaikai smalsus,man atrodo jai apie tai pasakos,tai jie ir neduok die galvos,kad tai normalu ir dar sumastys bandyti
grieztai NE

QUOTE(Dilma @ 2009 03 18, 17:16)
pas mus irgi
QUOTE(Maliku @ 2009 03 19, 23:38)
pakraupus, skaitau Respublikos, jau kelintas straipsnis ...
QUOTE(Maliku @ 2009 03 19, 23:38)
Nepareiginga buhalterė, pati sau kilpą neriasi ant kaklo. Kaip ji paaiškintų neapmokėtas dienas, pvz. kokiam auditui?
o pažyma yra pateisinama priežastis darbe, kaip ir nedarbingumo pažymėjimas. Skirtumas, už nedarbingumą gaunat pašalpą iš Sodros, o už paprastą pažymą - ne.

o pažyma yra pateisinama priežastis darbe, kaip ir nedarbingumo pažymėjimas. Skirtumas, už nedarbingumą gaunat pašalpą iš Sodros, o už paprastą pažymą - ne.
Ne man spręst pareiginga ji ar ne. Visų pirma tai pati auklėtoja pasakė, kad yra tokia galimybė po ligos nelankyt dar 5 dienas, už kurias nereikia mokėti. Užsitikrinimui kartu su ja nuėjom pas buhalterę, kuri patvirtino tą patį - yra toks įstatymas (įsakymas?). Toliau nesidomiu, man to užtenka. Tai tiek žinių

Įsivaizduoju darbdavio veidą, jei atneštum paprastą pažymą

Ir as nesutikciau, kad su mano vaiku butu daromas eksperimentas. Dabar sako, kad neirodyta, kad kenkia, bet ar nebus irodyta po 10 metu, remiantis musu vaiku patirtimi
Vasara as galiu viena menesi atostogauti, bet likusius menesius mano mazoji eina i darzeli, i ta kuris dirba...

Vasara as galiu viena menesi atostogauti, bet likusius menesius mano mazoji eina i darzeli, i ta kuris dirba...
va va, CI CI teisi,o jei po 10metu? tik pasireiks. fui,kalbet net baisu.
aciu Baltike uz patarima,tai sendie pat ir bandysime uzsiregistruoti.
aciu Baltike uz patarima,tai sendie pat ir bandysime uzsiregistruoti.
QUOTE(jėga @ 2009 03 20, 09:29)
O pas Jus niekas nėra nešęs?