Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(juupeer @ 2009 06 13, 20:10)
naca, pakabutis tikrai grazus, man ypac patinka ta gelyte ir israitymas prie jos  wub.gif  Ir toks klausimas kyla, ar pati ir ta gelyte darei?  ax.gif

aciu. aisku pati- tai pats paprasciausias dalykas rolleyes.gif

Duzgai, destyk apie ta granuliavima cool.gif
Atsakyti
Na ir man labai įdomu apie granuliavimą be lydmetalio,papasakokit smulkiau. Tiesa vakar buvau gariūnuose ir radau tas špilkas jų yra kelių dydžių mažiausių kaina 0.50lt
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2009 06 14, 10:35)
Na ir man labai įdomu apie granuliavimą be lydmetalio,papasakokit smulkiau. Tiesa vakar buvau gariūnuose ir radau tas špilkas jų yra kelių dydžių mažiausių kaina 0.50lt

Kaip tik reikejo imti didesnes,kad tarpas tarp pagrindo ir gaminio kuo didesnis butu
Atsakyti
Kaip tik reikejo imti didesnes,kad tarpas tarp pagrindo ir gaminio kuo didesnis butu
Tai nieko nuvažiuosiu vėl į gariūnus ir didesnes nusipirksiu, o be to vyrui kai parodžiau pasirodo jis turi tokias tas špilkas tik daug didesnes, reikės iš jo konfiskuoti.
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2009 06 14, 17:14)
vyrui kai parodžiau pasirodo jis turi tokias tas špilkas tik daug didesnes, reikės iš jo konfiskuoti.

biggrin.gif Tau gerai siuo atveju.Mano vyras kadangi prie masinos nesikrapstineja,tai reikia ieskoti po visa pasauli kur ka rasti biggrin.gif I autoservisa ,kur masina visada tvarko, nera kaip nueiti,nes ,kai paprasysim špilkų,tai tie turbut nukristų biggrin.gif biggrin.gif ,sakytu-tie emigrantai visai nupušo biggrin.gif biggrin.gif .
Laukiu nesulaukiu,.kad Duzgas pasakytu ,kaip su tuo granuliavimu,labai jau idomu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 14 birželio 2009 - 18:11
Ot gudrus Duzgas, užsiminė ir pabėgo. Žino, kad mes moteros smalsios, iškart susidomėsim. Tai kokiu būdu reikia paprašyti, kad papasakotum??

Aš turiu tokią knygą, kur atskirai parašyta apie "granulation solutions". Nu jei bus įdomu, nurašysiu kelias pastraipas. Aš ten dar sunkiai ką nors suprantu... Bet iš principo tie tirpalai ruošiami kažkaiptais iš vario ir vario druskų unsure.gif

O man toks klausimas iškilo. Niekad dar nenaudojau legatūros. Ir vat Santime radau tokią sidabro legatūros kainą:

Legatūra sidabrui, Ag.925, lydimosi temperatūra 980C, Liquidus:920C, SOLIDUS:900C, antioksid., preciziniam liejimui ir rankų darbui [SF928CH]

Kaina : 9.00 LTL / 50 gr

Kažkaip man įtartinai maža atrodo unsure.gif Ar čia normali kaina???
Papildyta:
Ir apskritai, legatūra tai kas? Aš iki šiol įsivaizdavau, tai kad sidabras kokios nori prabos, jį išsilydai ir gauni gabaliuką sidabro, su kuriuo ką jau nori darai. Tai taip išeina, kad 50gr sidabro man tokiu atveju kainuotų tik 9lt??
Atsakyti
Tu juokauji!!9 lt-50gr.Kazkas tai ne to.Eik tu sau.Vos nuo kedes nenukritau.O Santimas" Kaune yra?Gal jie sumaišė,gal 5gr.-9 lt,tai dar patikeciau
Legatura-tai koks kiekis yra gryno sidabro.pvz.:0,999*10/0,925=10,8;
10,8-10=0,8 vadinasi 0,8 vario deti i 10gr.gryno sidabro ir gausi 925 prabos sidabra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 15 birželio 2009 - 17:36
Ten parašyta, kad 925 legatūra.. Ir kitos pas juos kažkokiom įtartinom kainom... Nu bandysiu ryt skambint, išsiaiškinsiu. Naca, gal tu ką nors žinai?

Kaune jų, deja, nėr... Bet kiek žinau, siunčia į visus miestus smile.gif

O man dar toks klausimas iškilo. Kada naudoti kokius "padelius" litavimui ir lydymui? Kada tą šamotinę plytą, kada medžio anglies, o kada keramikinę su skylutėm? Ir kas tie tigeliai? Ar būtinai reik, jei lydai, lydyt juose, ar galima ant tos pačios šamotinės?? unsure.gif
Atsakyti
nezinau ir net visai nesuprantu apie tas lageturas schmoll.gif

juk tu lydei ant plytos, tai koks dar tau klausimas kyla.
ant tos drozliu plokstes tai skylutes isdega lydant.
Atsakyti
Lydžiau... rolleyes.gif Bet kai pamačiau internete visas medžio anglies, keramikines su skylutėm (?), tigelius ir t.t. iškilo klausimas kam jų reik?? Kuo jie visi skiriasi? Čia tik taip, kaip kam patogiau, ar kiekvienas savo paskirtį turi?
Atsakyti
Juoda(anglies) lenta naudojama granulėms pasidaryti,keraminė lentelė su skilutėmis naudojama grandinėlėms lituoti, paprasta keraminė lentelė naudojama litavimui, o lydimui ta pati keraminė be skilučių tik po apačia reikia pasidėti šamotinę plytą,nes jeigu ilgiau pakaitinsi gali stalas pradėti svilti.
Tigeliai naudojami įvairūs nes vieni skirti žiedui padaryti(apvaliam arbakitokios formos) ,akutėms apvadėliams padaryti.
Šiandien bandžiau daryti granulias visai neblogai išėjo,klausiau mokytojo kaip tuos mažus rutuliukus prilituoti be lydmetalio jis man trumpai atsakė, kad reikia labai gerai ugnį sureguliuoti, o kaip tiksliai tai ir neaiškino.
Atsakyti
manau Gintarelis pradejo dirbti, kai tokiu dalyku nebudavo, tai jo savita metodika. tie visi dalykai ir del patogumo, ir del specifikos. bet manyciau, jog pradzioj pakaktu tik svarbiausiu irankiu, o jau paskui pleskis. darbu eigoj matysi, ko labiausiai reikia, o kas gali palaukti. juk viskas labai brangu, o sis uzsiemimas gali ir nebepatikti mirksiukas.gif
Atsakyti