Įkraunama...
Įkraunama...

Angina

Sveikos mamytes
Negaliu Jums pirsti savo gydymo budo, gink dieve dar kas pasidarys,
bet mano vaikams padejo. O sirgdavo 5-6 k. per sezona. Patikekit tai buvo baisu.
Tai rupuze uzpilta su degtine.
Soryy, soryy neparasiau, kad pasidaryti uzpilo galima birzelio menesi.
(tada jos buna aktyviausios), nors as pati esu pasidariusi uzpilo ir rugsejo menesi,
(tada tik sugebejau pasigauti),- vistiek veikminga buvo.
Esu girdejusi ivairiu gydymo budu:"kiek metuku, tiek lasiuku duoti isgerti"
"po arbatini saukstuka...."as pati darydavau taip:kol mazi budavo, 2-3k per diena (priklausomai nuo ligos ir temperaturos, dazniausiai neleisdavau net isiseneti ligai) apsukdavau pirsta su vata, apvyniodavau siulu, kad nenusmuktu, ir gerai pamirkiusi, istepdavau gerklyte, biskuti nuspaudama, o kai paaugo, duodavau valgoma sauksta pagargaliuoti ir ispjauti. Su vyru, net buvome sugalvoje vaikams zaidima, kas ilgiau isgargaliuos vandeni, taip is anksto mokeme gargaluoti, daug budavo juoko ir vandens ant grindu, bet savo pasiekem... smile.gif
Viena taisykle: jokiu vaistu, kol gydau su rupuze.
Gavus "vaistuku" dukrelei ar sunui po 3-4 val pradedavo mazeti temperatura... ir taip 3-4 dienos ir i mokykla.(Kai paugejo)
Jei nuspresite pasinaudoti,- rasau toliau:
Pasigauni rupuze, ileidi i trilitri su vandeniu (2/3 trilitrio), uzdengi su plastmasiniu dangteliu, pries tai padariusi jame skylutes orui, 2-savaitem, ji ten issikakoja, nusineria oda,( ji buna gyva ir est duoti nereikia), poto nusiperki degtines (megstamiausios ) tik be prieskoniu, supili i litrini stiklaini ir ileidi ten rupuze. Laikai tamsoj 1 men, isgriebi ir tada jau naudoji uzpila, kai reikia.
Esu girdejus ir kitu ruosimo budu, bet as darau taip, kaip mane moke mano mociute. O dieve, kokia as baisi, bet ko tik nepadarai del savo vaiku.
P.S. vaikai uzaugo, be operaciju, ir tonzilas issaugojo... nors dabar girdziu ivairiu nuomoniu del ju reikalingumo, bet per sirgimus ju ir nejo isoperuoti... Sekmes rasa14@yahoo.com
Papildyta:
QUOTE(Pamparam @ 2009 01 09, 15:41)
Homeopatinėj vaistinėj (Vilniuj, turėtų būt ir Kaune) yra spec.vaistukai - tokie balti maži grūdeliai nuo anginos, mums labai padėjo, po 3 savaičių gėrimo nesirgo nė karto per 2 metus  thumbup.gif

Itariu, kad tai buvo vaistukai su rupuze, apie tai yra aprasyta skyrelyje
<angina operacijos ir kt> placiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa and: 01 vasario 2009 - 23:39
Sveikos, mamytes, i sia temele uzejau su patarimu kaip ir Rasa and
tikrai mano isbandyti ir pirmas vaistas gerklytes gudymui. Nebutinai pulingai, bet ir siaip tik raudona gerklyte iskart duodu rupuzes lasiuku. Juos perku homeopatinej vaistinej jau uztaisytus. Taip ir as duodu : kiek metuku tieks ir lasiuku, 3 kartus per diena. Tikrai jau isbandytas ir draugems rekomenduotas vaistukas, kuris padejo thumbup.gif
Atsakyti
Ir as prisidedu prie tu mamyciu, kurios gydo pulinga angina rupuzes uzpilu. Mes neseniai irgi isbandeme siuos vaistukus, tai musm jau kita diena temperatura sumazejo nuo 39.5 iki 37,5... MEs turime ne vaistines uzpila, o naturau...
Atsakyti
Na ka,reiks ieskot artimiausios homeopatines vaistines g.gif ,nes ir mes susipazinom su sia liga...O tai padaryt tikrai nelengva verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MODELiukai @ 2009 02 06, 12:52)
Sveikos, mamytes, i sia temele uzejau su patarimu kaip ir Rasa and
tikrai mano isbandyti ir pirmas vaistas  gerklytes gudymui. Nebutinai pulingai, bet ir siaip tik raudona gerklyte iskart duodu rupuzes lasiuku. Juos perku homeopatinej vaistinej jau uztaisytus. Taip ir as duodu : kiek metuku tieks ir lasiuku, 3 kartus per diena. Tikrai jau isbandytas ir draugems rekomenduotas vaistukas, kuris padejo  thumbup.gif

o idomu tuos lasiukus galima kartu su antibiotikais vartot?
Atsakyti
Labas. mano dukra labai sirgi angina. kartais pūlinga, dažniausiai paprasta. ir sirgdavo kiekvieną mėnesį, išbandėm viską ir homeopatiją ir rupužės užpiltinę. niekas nepadėjo, dažnai antibiotikus gerdavome. kai užrašė anginos operacijai-labai priešinausi. bet kai išoperavo, o buvo dukrytei tik 3 metukai, tai mes nuo to laiko galime normaliai gyventi, kaip gerai, kad sutikau padaryt operaciją. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lazdona @ 2009 12 03, 11:09)
Labas. mano dukra labai sirgi angina. kartais pūlinga, dažniausiai paprasta. ir sirgdavo kiekvieną mėnesį, išbandėm viską ir homeopatiją ir rupužės užpiltinę. niekas nepadėjo, dažnai antibiotikus gerdavome. kai užrašė anginos operacijai-labai priešinausi. bet kai išoperavo, o buvo dukrytei tik 3 metukai, tai mes nuo to laiko galime normaliai gyventi, kaip gerai, kad sutikau padaryt operaciją.  thumbup.gif

sveiki.ir mes vargstam su ta gerkle,tos tonziles didziules verysad.gif .ir mum reikejo rugsejo operuot,bet kazko pabijojom.nuo rudens vartojam tik homeopatinius vaistus,bet jie mum nieko nepadeda,jau manau turetu but kazkoks rezultatas g.gif .nieko negereja.ziuresim kaip cia praziemavosim su ta gerkle,ir matysim pjaut ja ar ne.
Atsakyti
sveikos. turi ir mano dukryte sia problema. per du menesius sugebejo susirgti pulinga angina jau trecia karta doh.gif bandysiu ieskoti jusu rekomenduojamu rupuzes lasiuku g.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2009 12 03, 22:48)
sveikos. turi ir mano dukryte sia problema. per du menesius sugebejo susirgti pulinga angina jau trecia karta doh.gif bandysiu ieskoti jusu rekomenduojamu rupuzes lasiuku g.gif

o mano patirtis tokia kad odontologe patare nusipirkti burnai skalauti po taisymo dantų Octenidol skalavimo skyscio. Ten 250 ml buteliukas, tai viso nesunaudojau ir kazkaip pašalau, todėl juo gerkle issiskalavau ir labai gerai padejo. as nuo vaiskystes turejau problema su ausksiniu stafilokoku ir turbut kaip tik sito man reikejo, nes tabletes ciulpiamos su chlorheksidinu man visai neveikia.
Ir vaikui duodu, nes tada jau paskaiciau aprasyma, kad tinkamas vaikams burnai skalauti irgi. Tai va taip visai netycia ir atradau priemone thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif sveiki gal kas turite žinių apie trimečio vaikiuko anginą, adenoidus ir kada operuoti, nes mums paskyrė operacija, kažkaip baugu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oxsiukas @ 2010 02 22, 15:45)
4u.gif  sveiki gal kas turite žinių apie trimečio vaikiuko anginą, adenoidus ir kada operuoti, nes mums paskyrė  operacija, kažkaip baugu doh.gif

Mes turejom daznai angina ir nuo menkiausiu persalimu g.gif tfu tfu tfu bet si sezona nesergam 4u.gif o jau buvom beuzsirasantys adenoidu operacijai. Bet ausu bugnelio tyrimukas pas kitus gydytojus parode, kad operacija dar nebutina.
Del anginos jau kazkur rasiau, kad beveik garantuoju, jog as buvau bacilos nesiotoja, ir pati ja pries pora menesiu issioperavau, tai manau del to mano vaikas visa ziema sveikas ax.gif g.gif
O siaip vaikuciams iki 5-6m (tiksliai nepamenu) tonziles ir adenoidai zymiai sumazeja neoperuoti. Todel kol dar tie organai funkcionuoja (kaip apsauga nuo rimtesniu infekciju) nereiketu skubeti ju pasalinti, nebent jau extra atvejais. O lyg po to jie jau neatlieka savo funkciju ir jei kartojasi uzdegimai nuolat, tada jau reiktu operuoti.
Bet kaip zinia, kiek gydytoju, tiek nuomoniu g.gif
Atsakyti
Mes jau virs metu vis sergam angina,o siemet mazyliui suejo 3 metukai, tai pavasari butinai sake operuotis, nors baisiai bijau unsure.gif
Atsakyti