Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 3

QUOTE(Joan@ @ 2013 04 05, 12:23)
rugseji kaip zinia prades lankyt tie vaikai, kurie pretenduoja i naujai kuriamas grupes.
Mano didelis jau du metus nepatekes i darzeli, ir db jo prasymas perkeltas i sistema. Tad nors jis (kaip ir daugelis kt nepatekusiu vaiku) lankyti galetu cia ir dabar, savivaldybes tinklapyje matome data lankyti nuo rugsejo. Todel ir rasiau, kad eiles suformuotos rugsejui, sarasas bendras.
Ir tas Jusu "svajojate" man labai neskanus...
na atsiprasau uz ta zodi, pakeiskime ji planuojate, norite (o as tuo paciu dar ir svajoju apie savo pabiruciu patekima i darzeli), taciau Jusu pacios issakyti zodziai nebuvo tikslus apibudinant Jusu situacija ir is dalies priestaraujate pati sau
Blogai perskaitet mano zinute
QUOTE(Joan@ @ 2013 04 04, 21:11)
O savivaldybei gi nepatarines, nes klausimas skamba mazdaug taip "kaip aplenkt kitas mamas"
Turiu visus prioritetus ir nuo rugsejo stoviu 1 eilej
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo june-july: 05 balandžio 2013 - 17:18
Kažkaip abejoju naujos sistemos skaidrumu. Kalbėjau su pažįstamu, jis teigia, jog jo vaikui vietą darželyje 100 % garantuota per savivaldybę, nors oficialiai stovi kažkur eilės viduryje (iš 200 ). Ir manau, jog tokiu atvejų tikrai bus ne vienas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anastzen @ 2013 04 05, 20:04)
Kažkaip abejoju naujos sistemos skaidrumu. Kalbėjau su pažįstamu, jis teigia, jog jo vaikui vietą darželyje 100 % garantuota per savivaldybę, nors oficialiai stovi kažkur eilės viduryje (iš 200 ). Ir manau, jog tokiu atvejų tikrai bus ne vienas  unsure.gif

Pritariu doh.gif Aš irgi žinau žmogų, kurio vaikas per savivaldybėj dirbančius žmones tikrai papuls į darželį. Mano mergaitė per dieną pasislinko per 4 vaikus vienam darželyje. Labai kvepia neskaidrumu.
Ot va ir Zuoko geri darbai doh.gif
Atsakyti
O Jus paminekit kokiam darzelyje bus priimti tie vaikai ne pagal eile. TAi mamos, kuriu vaikai bus pastumti ir nepateks i darzeli, toki skandala iskels doh.gif , kad bus gera pamoka savivaldybes darbuotojams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 06 balandžio 2013 - 17:04
Blogai perskaitet mano zinute mirksiukas.gif
rugseji kaip zinia prades lankyt tie vaikai, kurie pretenduoja i naujai kuriamas grupes. Pagal sarasus skambina tiems vaikams, kurie laukia-nesulaukia, o grupe pilnas komplektas.
O cia nepilnas komlektas! Cia ir yra istatymu spraga. Jums man paaiskinkit, kodel reiketu laukt rugsejo, jei yra vieta dabar. Ir jei yra norinciu lankyt nuo rugsejo, kai grupe praples iki 23 vaiku, tai valio. Bet DABAR yra ta 1 vieta.
Ir tas Jusu "svajojate" man labai neskanus... Turiu visus prioritetus ir nuo rugsejo stoviu 1 eilej, tai kodel tureciau laukt to nelemto rugsejo? jei esam pirmi, yra vieta... ar man laukti kol pries mane ilis kazkas? as nesvajoju, as pergyvenu, kad kol patvirtins galutinius sarasus, si vieta kazkas (labai artimas direktorei) uzims

Kaip žiūriu čia kiekviena mama iš savo varpinės kalba... Niekada nebus vienos sistemos, kuri tenkintų visas smile.gif .

Mano mažoji nuo rugsėjo pretenduoja į darželinę grupę. Ji nebus naujai formuojama, nes ateina vaikučiai iš lopšelinės grupės. Tad bus priimti vos keli nauji vaikai. Iki vasaros ar per vasarą lopšelinėje grupėje tikrai atsiras laisvų vietų. Mano mažoji irgi pirmoji eilėje, mes turime irgi krūvą prioritetų. Už jos yra visa eilė vaikų, kurie nepateko į darželį praėjusiais metais ir su džiaugsmu užimtų tas laisvas vietas. Bet kodėl aš turėčiau vesti savo dukrytę vasarą į darželį bala žino į kokią grupę, bala žino pas kokią auklėtoją, kai grupės jungiamos po dvi-tris??? Vien dėl to, kad mažoji eilėje pirma??? Ir koks gali būti savivaldybės skambinimas pirmam vaikui, jeigu mes norime lankyti nuo rugsėjo, kai bus sukomplektuota pilna grupė, bus pastovi ir ta pati auklėtoja. Žinoma, kad mums turi būti išlaikyta vieta, nepaisant to, kad gerokai anksčiau nei nuo rugsėjo atsilaisvina vieta grupėje.

Atsakyti
Bet šiaip man įdomu, kokios ten darbuotojos sėdi toje savivladybėje prie telefonų. Kažkaip apsižiūrėjau, kad prašyme nenurodžiau savo kontaktų. Parašiau laišką. Atsakė, kad skambinti telefonais arba rašyti el. paštu. Parašiau el. paštu, tai jau tuoj bus mėnuo, kaip nesutvarkyta. Galvoju, paskambinsiu telefonu. O ten pakėlė, nu atleiskit, bet net iš balso jaučiausi, "tikra vištelė". Kuri matyt tik pasodinta kelti ragelį. Bet nieko padėti negalėjo. Aiškiai blaškėsi, kol susigaudė, kas yra. O galų gale liepė rašyti oficialų raštą, kad per mėnesį atsakytų. O mano klausimas gi tikrai nebuvo kažkoks labai sudėtingas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ali @ 2013 04 08, 13:11)
Bet šiaip man įdomu, kokios ten darbuotojos sėdi toje savivladybėje prie telefonų. Kažkaip apsižiūrėjau, kad prašyme nenurodžiau savo kontaktų. Parašiau laišką. Atsakė, kad skambinti telefonais arba rašyti el. paštu. Parašiau el. paštu, tai jau tuoj bus mėnuo, kaip nesutvarkyta. Galvoju, paskambinsiu telefonu. O ten pakėlė, nu atleiskit, bet net iš balso jaučiausi,  "tikra vištelė". Kuri matyt tik pasodinta kelti ragelį. Bet nieko padėti negalėjo. Aiškiai blaškėsi, kol susigaudė, kas yra. O galų gale liepė rašyti oficialų raštą, kad per mėnesį atsakytų. O mano klausimas gi tikrai nebuvo kažkoks labai sudėtingas  rolleyes.gif

Pas mane buvo ta pati problema, kad nebuvo nurodyti mano kontaktai. Tai paskambinau telefonu ir jau net kalbant viską pakeitė ir sutvarkė. Matyt "teisingu" numeriu paskambinau smile.gif Kadangi turiu ne vieną, tai jau nebepamenu kuris buvo tas "teisingas" biggrin.gif
Atsakyti
Kad dabar man atrodo pakeitė sistemą. Jau pokalbius ir įrašinėja. Nelabai galima pasirinkti konsultantą. Aš ir mąstau, kad gal kartą reikės pabandyt paskambint.
Atsakyti
QUOTE(Ali @ 2013 04 08, 14:05)
Kad dabar man atrodo pakeitė sistemą. Jau pokalbius ir įrašinėja. Nelabai galima pasirinkti konsultantą. Aš ir mąstau, kad gal kartą reikės pabandyt paskambint.

Ne visais skambinant įrašinėja smile.gif Aš man atrodo skambinau 211 24 04 arba 211 25 10.
Atsakyti
Na va, mes gavom darzeli biggrin.gif
Aisku gavom tik del nuolatinio mano duomejimosi visus metus ir pirmenybes.
Trumpai dar priminsiu istorija. Nuo 2012 m. rugsejo i darzeli nepatekom, musu darze buvo 2 lopselio grupes. Lapkriti pristaciau i savivaldybe dokumentus, kad esam daugiavaikiai. Ta jie ivertino tik 2013 m. kovo 15 d., kai mes tapom eileje nr. 2.
Tada kaip zadejo Zuokas, kad praples grupes iki 18 -os skambinau nuolat (3 savaites) i savivaldybe, nes zinojau kad musu darze yra 16 ir 17 vaiku. Tai realiai buvo galimybe priimti. Atsakydavo dirbama ir laukit.
Si penktadieni man pasake, kad musu darzas nepriims vaiku iki rudens. As kodel cia taip. Na sake, dar pasiaiskins ir pasuks. Paskambino, kad viskas ok, galit eiti, pirmi eileje atsisake, skambinkit direktorei. Ji gaus pranesima kad priimti esat.
Direktore nenorejo imti, nes vasara jungs grupes, mazai bus aukletoji, liks tik 3 grupes, bet sake, jei labai reikia, ateikit smile.gif Pasakiau, kad labai reikia. Tai susitarem nuo kitos savaites, nes man dar reikia pazyma is gydytojo gaut, pasiruost truputi.
Tai va taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2013 04 08, 14:40)
Aisku gavom tik del nuolatinio mano duomejimosi visus metus ir pirmenybes.
Trumpai dar priminsiu istorija. Nuo 2012 m. rugsejo i darzeli nepatekom, musu darze buvo 2 lopselio grupes. Lapkriti pristaciau i savivaldybe dokumentus, kad esam daugiavaikiai. Ta jie ivertino tik 2013 m. kovo 15 d., kai mes tapom eileje nr. 2.
Tada kaip zadejo Zuokas, kad praples grupes iki 18 -os skambinau nuolat (3 savaites) i savivaldybe, nes zinojau kad musu darze yra 16 ir 17 vaiku. Tai realiai buvo galimybe priimti. Atsakydavo dirbama ir laukit.
Si penktadieni man pasake, kad musu darzas nepriims vaiku iki rudens. As kodel cia taip. Na sake, dar pasiaiskins ir pasuks. Paskambino, kad viskas ok, galit eiti, pirmi eileje atsisake, skambinkit direktorei. Ji gaus pranesima kad priimti esat.
Direktore nenorejo imti, nes vasara jungs grupes, mazai bus aukletoji, liks tik 3 grupes, bet sake, jei labai reikia, ateikit smile.gif Pasakiau, kad labai reikia. Tai susitarem nuo kitos savaites, nes man dar reikia pazyma is gydytojo gaut, pasiruost truputi.
Tai va taip smile.gif

sveikinu
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2013 04 08, 13:40)
sveikinimai:)
Atsakyti