Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

Sveikos,
norejau paklausti kaip su svoriu -ar kam nors padidejo svoris po mirenos idejimo
Atsakyti
QUOTE(gugiene @ 2009 08 02, 18:06)
Sveikos,
norejau paklausti kaip su svoriu  -ar kam nors padidejo svoris po mirenos idejimo

taip as kai turejau man priaugo,per 4 metus apie 12 kg
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2009 07 23, 11:21)
Įdėta spiralė veikia iškarto. Papildomos apsaugos tikrai nereikia.

mano patirtis kitokia verysad.gif trečią mėnesį po įdėjimo pastojau (aišku, negimdinis). ir daktarai būtent aiškino taip, kad pradžioj galbūt nepakankama apsauga dar buvo susidariusi (nors iš kitos pusės, be galo stebėjosi, tokiu atveju). tai dabar kiekvieną mėnesiuką nekantriai laukiu nors kokių patepliojimų doh.gif

Merginos, kai dingsta mėnesinės, nepriimkit to kaip natūralų mirenos poveikį - pasidarykit dėl visa ko nėštumo testą.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 08 03, 06:36)
mano patirtis kitokia verysad.gif trečią mėnesį po įdėjimo pastojau (aišku, negimdinis). ir daktarai būtent aiškino taip, kad pradžioj galbūt nepakankama apsauga dar buvo susidariusi (nors iš kitos pusės, be galo stebėjosi, tokiu atveju). tai dabar kiekvieną mėnesiuką nekantriai laukiu nors kokių patepliojimų doh.gif

Merginos, kai dingsta mėnesinės, nepriimkit to kaip natūralų mirenos poveikį - pasidarykit dėl visa ko nėštumo testą.

Bet tai čia tik gydytojų interpretacijos. Informaciniame lapelyje aiškiai nurodyta, kad veikia iškart ir nieko papildomo nereikia. Gamintojas tikrai nenurodytų nepatikrintos info, nes paskui ieškiniams patenkintų reikėtų nežmoniškų sumų cool.gif
Dėl negimdynio nėštumo taip pat kuo puikiausiai viskas išaiškinta. Ir nuo to nepasaugota nei 1 metus ją turinti, nei kelis mėnesius.
Ir apie nėštumo testų atlikimą yra labai gerai viskas išdėstyta.
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2009 08 03, 10:32)
Bet tai čia tik gydytojų interpretacijos.

taip, tik interpretacijos. ir, apskritai, tas pastojimas tik teorinis dalykas su mirena. bet passirodo vis tik buna...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 08 03, 11:06)
taip, tik interpretacijos. ir, apskritai, tas pastojimas tik teorinis dalykas su mirena. bet passirodo vis tik buna...

Nu bet gi apie tai ir rašo informaciniame lapelyje. Aš visiškai nenustebčiau, nes kaip ir įspėta esu. Tik tiek, kad tai reti atvejai.
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2009 08 03, 12:10)
Aš visiškai nenustebčiau, nes kaip ir įspėta esu.

o medikai ginekologai nustemba... keistuoliai, vienok...
Atsakyti
sveikutes, norejau pasiklaust jusu, ar jum kuriai yra ar buvo kad ir turint metus mirena vistiek teplioji, kraujuoji, sergi? ir kiek ilgai tai tempet? nes man jau beveik metai kaip turiu ir man pastoviai teplioja, skauda pilv, nugaros apacia, zodziu gavu, kad man netinka ji, ir galvoju kad jau laikas ja imti laukan, kaip jus galvojat, gal ka patarsit? blush2.gif
Atsakyti
sveikos, dažnai skaitinėju šią temą, nes ir man tai aktualu. Mirena turiu jau 1,9m. Daznai paskauda strėnas, bet kaip tik ten turiu pasislinkusi diską stubure, skaudendavo dar iki spiralės, prieš mm ir pirmas kelias dienas jaučiu maudimą pilvo apačioje, o mm su patepliojimais tesiasi apie 10-12d. Iš pradžių buvo ir uždegimų, ir perštėjimų, bet per gerą pusmetį susitvarkė. Dėl to ilgo tepliojimo tai gyd sakė kad 2m. ir ilgiau gali būt, kol neišplonės makšties gleivinė. Kiek tiesos tame-nežinau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonitute20 @ 2009 08 03, 18:33)
sveikutes, norejau pasiklaust jusu, ar jum kuriai yra ar buvo kad ir turint metus mirena vistiek teplioji, kraujuoji, sergi? ir kiek ilgai tai tempet? nes man jau beveik metai kaip turiu ir man pastoviai teplioja, skauda pilv, nugaros apacia, zodziu gavu, kad man netinka ji, ir galvoju kad jau laikas ja imti laukan, kaip jus galvojat, gal ka patarsit? blush2.gif

tikrai nebekenteciau ir mesciau laukan unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(sindi @ 2009 08 02, 18:07)
taip as kai turejau man priaugo,per 4 metus apie 12 kg

brrr

zadu detis,tai del svorio labiausiai pergyvenu sad.gif
Atsakyti
Sveikutes, as Mirena turiu beveik 3 metus, ir atsidziaugti negaliu.Tepliojo per MM kokius metelius, bet ne reguliariai, o siaip jokiu nusiskundimu neturiu, ir svorio priaugimas cia ne prie ko, isliko toks pat.Vaiku daugiau neplanuojam, tabletes as uzmirstu isgerti, tai man geriausias dalykelis ta spirale, o svarbiausia nereikia galvoti apie MM ir paketu pirkima.Ir atsiperka tikrai, paskaiciuokit nors ir pigias KT + paketukai = suma nemenka, o kur dar komfortas, na zodziu, jei yra noras ir galimybe, tai tikrai geras dalykas ta Mirena.
Atsakyti
QUOTE(gugiene @ 2009 08 02, 17:06)
Sveikos,
norejau paklausti kaip su svoriu  -ar kam nors padidejo svoris po mirenos idejimo

Man per nepilnus 4 metus priaugo 14 kg. Bet augo netolygiai, o tokiais šuoliais. Pvz. per pirmą mėn. nuo įdėjimo priaugau 5 kg, tada kokius metus svoris buvo stabilus, tada po kurio laiko vėl staigiai vos ne per savaitę plius 5 kg., na ir visai neseniai irgi taip pat staigiai dar plius 4 kg. Man dar gal dažnai svaigsta galva, pakilo kraujospūdis. Artimiausiu metu galvoju imti mireną lauk.
Atsakyti