QUOTE(Senmergiukas @ 2012 02 01, 15:07)
Aš gerklėj infekcijų ieškojau, tai LOR net į kalbas nesileido - turi GERL, vadinas gerklė paraudus ir peršti nuo to ir jokių kitų variantų. Mano šeimos gydytoja sakė - mada dabar tokia
Įtarinėju, kad ir mano skrandžio rūgštingumas per mažas, gal gali pasidalinti, ką gero išskaitei apie maitinimąsi tokiu atveju? Jeigu čia ne visai į temą, tai gal į AŽ? Bet gal ir kitoms praverstų, ant kokios minties užvestų.
parašysiu čia, vis dėlto su skrandžiu ir dažnai nurašoma GERL, tai manau į temą.
1) vienas pagrindinis dalykas - daaaug
kramtyti, kol jauti, kad seilės tiesiog bėga, tada ir skrandžio rūgštys labiau gaminasi
2)
negerti su maistu jokio vandens ar kitų skiedžiančių rūgštis skysčių (aš galiu pagurkšnoti nesaldžias sultis nedideliais kiekiais, arba kavą, visa kita pasitvirtino, skrandžiui stop). gėrimai iš esmės visiškai atskiras "valgymas".
3) panašiai kaip ir su dideliu rūgštingumu,
valgyti dažniau, bet po mažiau.
4) net kai kyla rūgštys (kas pasirodo visa būdina ir žemam rūgštingumui) - jokių mušančių rūgštis vaistų, nes tos paskutinės kurios buvo skrandyje virškinimui likę sukilę į gerklę, o
paimti kažkokį sunkiau kramtomą dalyką, galima net gana rūgštų, man pvz geriausiai pramuša kietesni obuoliai.
vienas iš būdingų dalykų, skaičiau, kad pykina ir nori valgyt, ir kiek bevalgytum dar labiau pykina, o apetitas lieka. tai man tai dažnai ir būdavo.
5) jei blogai, ir nežinai ką daryti, tai imti
virškinimo fermenų, ir šiaip kurį laiką jų pavartojus visai neblogai susitvarko, tik aišku, nutraukus mityba vis dar lieka svarbi, ištisai juos gert galima, bet galima ir be jų apseit, protingiau valgant
6)
acto (nepadauginant

) /
citrinų padažai salotose,
krienai
7)
imbieras - vartojau jį dideliais kiekiais gerklę gydyti, bet pasirodo, jis puikiai tinka ir žemo rūgtingumo skrandžiui.
8) jei jau geriam

tai
raudonas vynas - žymiai geriau geriau už baltą
dar vienas susijęs dalykas, kas pasitaiko su tokiu skrandžiu, tai
vit B12 trūkumas, nes jis be rūgšties neįsisavinamas su maistu...
čia va yra angliškas trumpas aprašymas apie žemą rūgtingumą:
http://www.puristat....tomachacid.aspx
paieškojus, galima tikrai daug rasti, aš iš daugelio šaltinių prisirankiojau ir pristaikiau kas geriausia man.
vieno tik gal ne pačio geriausio būdo, negaliu atsikratyt, bet man labai tinka, darbe nėr kada dažani valgyt, pietūs tada sotesni, ir sunkesni gaunas, tai po to tenka "kalt" kavos, ir matyt jos kavos rūgštys sujudina viską... reik kažkaip svekesnį būdą atrast