Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas

na man skanu rolleyes.gif is pradziu reikia tik priprasti,bet ko nepadarysi del sveikatos smile.gif . gerai,kad geriate naturalius papildus. pagal paskutinius duomenis skaiciau,kad heminiai vaistai mazinantis rugsti ,kuriuose yra aliuminio gali tureti ytakos alzheimerio ligos vystymuisi. unsure.gif
Atsakyti
As taip pat su skrandziu savo nedraugauju... nors dabar lyg ir nieko, bet pora sykiu i ligonine teko vaziuoti. Pirma syk, atostogavau, jokio streso, gal tik maistas is kaviniu neitiko, tai su asarom vyras isveze, kad suleistu du ukolus nospos ir analgino, na ir dar vaistuku prirase... o antra syki stresas prisidejo irgi i ligonine veze, kad vaistu suleistu, na prie to dar ir samone prarast sugebejau doh.gif ... Zodziu, suprantu visas, kas sia problema turit, blogai buna... vienintelis dalykas kuo esu labai patenkinta vaistukais "nolpaza", rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(BiteMaja* @ 2011 01 05, 15:15)
As taip pat su skrandziu savo nedraugauju... nors dabar lyg ir nieko, bet pora sykiu i ligonine teko vaziuoti. Pirma syk, atostogavau, jokio streso, gal tik maistas is kaviniu neitiko, tai su asarom vyras isveze, kad suleistu du ukolus nospos ir analgino, na ir dar vaistuku prirase... o antra syki stresas prisidejo irgi i ligonine veze, kad vaistu suleistu, na prie to dar ir samone prarast sugebejau doh.gif ... Zodziu, suprantu visas, kas sia problema turit, blogai buna... vienintelis dalykas kuo esu labai patenkinta vaistukais "nolpaza", rekomenduoju thumbup.gif

as geriau metus, bet man tai jokio fekto, dabat perejau prie nexium, tai pagerejimas akivaizdus biggrin.gif
Atsakyti
man nuo nolpazos bloga buvo unsure.gif pykino,galva skaudejo,pilva pute,zarnynas tiek skaudejo,kad nezinojau kur detis..
Atsakyti
Na tikriausiai kiekvienam individualiai vaistai suveikia... pati jokio salutinio paveikio nepastebejau. Svarbiausia tikriausia atsirinkti kiekvienam organizmui kas labiau tinka rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif jungiuosi prie jūsų pašnekesių su ta pačia problema.Esu kaip ir nauja,nes nustatė refliuksą prieš 2 savaites ax.gif
Išrašė vaistų,rūgštingumui mažinti ir pasakė daug maž ką valgyti.Norėjau paklausti ar jūs atsisakote saldumynų išvis ar tik šokolado?Ir ką valgote vakarienei? g.gif Kadangi racionas lb ribotas,tj nesugalvoju ką čia pasiruošti.Ačiū už atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
reikia mazinti is vis saldumynus, geriausiai saldainiai su saldymedziu, o vakarienei as daugiausia geriu kefyra arba valgau jogurta. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2011 01 07, 17:17)
reikia mazinti is vis saldumynus, geriausiai saldainiai su saldymedziu, o vakarienei as daugiausia geriu kefyra arba valgau jogurta. biggrin.gif

Na aišku su tais saldumynais,reiškias mest ir nežiūrėt net į juos lotuliukas.gif O jogurtą galima su skoniu ar tik natūralų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juicystar @ 2011 01 07, 18:44)
Na aišku su tais saldumynais,reiškias mest ir nežiūrėt net į juos lotuliukas.gif  O jogurtą galima su skoniu ar tik natūralų? ax.gif

Rekomenduojama: natūralus jogurtas, jogurtas (be vaisių gabaliukų), geriau - biojogurtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eighteen: 07 sausio 2011 - 17:55
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktorija9 @ 2010 12 29, 03:35)

Viska labai teisingai darai,bet,deja,tam reikia labai daug laiko... verysad.gif Pvz.,kaip sugebeti nevalgyti 2-3 val.iki miego jei grizti namo pervargusi,isbadejusi ir uz valandos butinai turi buti lovoje,o dar juk ir pasigaminti reikia... doh.gif bet per iseigines yra to laiko,tai jau is anksto pavalgau ax.gif Del vaistu-jau trecius metus nuolat geriu raniberla,kitaip negaliu dirbti,o dienos metu-renie,omeprazoliai nepadeda.Velgi situacija-kad normaliai gyventi be vaistu reikia tinkamai maitintis,kad gydytis liaudiskomis priemonemis velgi reikia nemazai laiko.Kiek galiu,mazinu kavos kieki,visa beda,kad nelabai galiu-darbe negaliu buti mieguista,bet pries rytine kava suvalgau gabaliuka alijosiaus ir isgeriu pieniu saknu uzpilo,tik vat intervalu tinkamu neina islaikyti,i darba reik susiruost per pusvalandi smile.gif
Dabar va del skrandzio turejau nedarbinguma tris savaites,gydytoja sake kad visos mano bedos del nuolatinio pervargimo,deja,to pakeisti neiseina,gyvent juk reikia...Atsikapsciau,isejau i darba-o ten pirma savaite vieni nervai,masina genda,normalaus darbo nera,istisine itampa...vnz.,jauciuosi issunkta kaip citrina ir vos gyva,skrandis vel streikuoja,vel rugstys...O vakar visa diena be maisto teko isbut,tik isvaziavau ir sugedo masina,partempe,o namo nepaleido,dave kita,isvaziavau i kita marsruta,o pietu tai nebuvau pasiemus,nes turejau grizti pietums namo doh.gif Pietu pertrauka buvo Sauletekyje,ten jokios parduotuves,nieko,vnz.,grizau namo ketvirta valanda,ir valgyt,nei pasidaryt kazka jau nebegalejau,labai bloga buvo,tai tik zolyciu arbatos pageriau...Nu ir kur cia zmogus tokiom salygom skrandi issigydisi... doh.gif Tos rugstys dar butu puse velnio,galima butu kentet,bet vat neisgeri tabletes-tai paskui pykinimai nezmoniski,skausmai,ir valgyt jau visai nieko nebegali,akyse tamsu nuo silpnumo,o dirbti taigi reikia kazkaip,uz biuletenius mazai moka dabar,negali istisai ju imti...
Papildyta:
QUOTE(ADREV @ 2011 01 07, 18:17)

O nuo kefyro rugstys nekyla? Nes as tai negaliu kefyro kai paumejimas,tik kai daugmaz gerai viskas buna isgeriu retkarciais po truputi,norisi vis del to...o ka prie kefyro vakarienei? Ar cia viskas? Siandien va verdu bulviu kose,tai prie jos bus kefyras... rolleyes.gif
Tiesa,man dar labai vistienos buljonas padeda atsigauti,ir rugstis numazina neblogai,bet vistyte perku ekologiska,parduotuvine tokio poveikio kazkaip neturi...
Atsakyti
QUOTE(Hoffnung @ 2011 01 04, 12:38)
Tikiuosi ne del gandru man cia taip  biggrin.gif

Na gal ir ne del gandru,bet atsarga gedos nedaro,vertetu pasitikrinti mirksiukas.gif .
As su pirmu vaiku taip pat gydziausi skrandzio problemas,badavau,jei valgiau,tai tik koses,blogai jauciausi,o pasirodo laukiausi mirksiukas.gif .
QUOTE(denaxa @ 2011 01 08, 20:09)
Viska labai teisingai darai,bet,deja,tam reikia labai daug laiko... verysad.gif Pvz.,kaip sugebeti nevalgyti 2-3 val.iki miego jei grizti namo pervargusi,isbadejusi ir uz valandos butinai turi buti lovoje,o dar juk ir pasigaminti reikia... doh.gif bet per iseigines yra to laiko,tai jau is anksto pavalgau ax.gif Del vaistu-jau trecius metus nuolat geriu raniberla,kitaip negaliu dirbti,o dienos metu-renie,omeprazoliai nepadeda.Velgi situacija-kad normaliai gyventi be vaistu reikia tinkamai maitintis,kad gydytis liaudiskomis priemonemis velgi reikia nemazai laiko.Kiek galiu,mazinu kavos kieki,visa beda,kad nelabai galiu-darbe negaliu buti mieguista,bet pries rytine kava suvalgau gabaliuka alijosiaus ir isgeriu pieniu saknu uzpilo,tik vat intervalu tinkamu neina islaikyti,i darba reik susiruost per pusvalandi smile.gif

Taip,intensyviai dirbant sunku saugoti skrandi.Siuo metu esu isejusi vaiko auginimo atostogu,ir jauciuosi daug geriau,nes maitinuosi visai kitaip sededama namuose.O kai dirbau,tai stengiausi ryte suvalgyti kokios koses,atsigerti siltos arbatos.Geriu pankolio arbata,grudeliais,is vaistines.Man ji labai tinka skrandziui.Pietu kazko suvalgyti taip pat silto,jei yra galimybiu.Vengiau uzkandziauti,kai isalkdavau tokiais kaip sausainiais,sokoladukais,riesutais ar panasiai.O vakare grizdavau apie devinta tik.Todel pavakariu suvalgydavau jogurto kokio.Vakariene valgydavau grizus apie puse desimt,tada miegoti eidavau tik apie puse pirmos.Arba net veliau,esu peleda,tai man ne problema.
Valgau daug sriubu,ir daznai vakarienei,ar pusryciams.Tik jokiu kubeliu,ir rukytu mesyciu i puoda.Jei yra rugsties paumejimas,geriau valgyti be grietines.Labai man tinka burokeliu sriuba,vistienos.
Jei darbas daugiau uz vairo,veziokis termosa su siltu vandeniu,ir daznai gerk.Ir kai grauzia rugstis ir kai norisi valgyti,o pietus dar toli.Dar,jei nesulaukdavau pietu,o jau norisi,darbe turedavau isidejusi zaliu morku,prisiskusdavau ir prisidedavau.Vis geresnis uzkandis,nei koks sausainis.
O su raniberl manau taip pat reiktu atsargiai.Daryk pertraukas.Jei neklystu,kai as buvau nusipirkusi,infor.lapelyje rase,kad gerti pries tai isityrus ar neturite skrandzio vezio.Idomu tada,koki jis poveiki turi,jei sitaip uzrasyta.Patikslinkit lapelyje,gal as klystu.
Saldumynu vistiek kartais uzvalgau,neturiu tam valios.Bet tada kai gerai jauciuosi,ir su saiku mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktorija9: 09 sausio 2011 - 16:21