Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas

yra ko pykt smile.gif daktaru aplaidumas siaubingas...israso visiem tuos pacius vaistus ir gyvenk sau laimingas,gilintis jie nesiteikia.Saunuole tu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ondatra @ 2011 03 28, 21:49)
tos gėlės??? tiesiog paimi atsipjauni ir suvalgai viska??

Taip,tiesiog paimi ir suvalgai smile.gif Labai gerai rugstis nuima,ir erozijas uzgydo jei ju yra ax.gif
Atsakyti
ui kiek as ju praejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cibjusa @ 2011 03 30, 10:17)
Tai 2005m žurnale "Gydymo menas" radau: nestemplinė gastroezofaginio refliukso liga.Man apie tokią ligą niekas nesakė.Ir pas mane būtent laringofaginė forma.Ir tokia atipine forma sergantiems buna susilpnėjas psi poveikis.Tai atsišviečiau krūvą lapų viską pabrauksiu ir nešiu savo šeimos gyd. ir padėsiu po nose, o tai psichine mane baigia padaryti.Labai pykstu gun_bandana.gif

Spėju,kad mano diagnozė tokia taip pat g.gif o jau gydo,gydo... Išskyrus,kad nuo rūgščių dar guzas išauga dešinėj ir trukdo gyvent,baisu jį kas dieną jaust,o gydytoja tik pažvingauja,išsigalvoji ponia ligas,išsigalvoji. doh.gif
Papildyta:
Nestemplinė gastroezofaginio refliukso liga

Gastroezofaginio refliukso liga (GERL) – patologinio gastroezofaginio refliukso sukelti simptomai ir morfologiniai stemplės ir/ar kitų organų pokyčiai, bloginantys gyvenimo kokybę. GERL vis dažniau diagnozuojama visame pasaulyje, ypač gerai ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse, todėl šią patologiją galima vadinti civilizuotų kraštų liga. Tai gali būti susiję ne tik su padidėjusiu sergamumu, bet ir su žinių apie šios ligos klinikines formas bei tyrimo metodus plitimu, pagerėjusia diagnostika.

Pakankamai gerai žinoma ir ištirta standartinė arba tipinė GERL, pasireiškianti tipiniais simptomais – rėmeniu, atpylimais rūgščiu turiniu, raugėjimu, regurgitacija, pykinimu. Endoskopu gali būti nustatomas erozinis pepsinis ezofagitas, tačiau apie 50 procentų atvejų endoskopinių pakitimų stemplėje nerandama.

Tačiau vis daugiau rašoma apie netipinius GERL požymius. Vis dažniau į gastroenterologus kreipiasi ANG gydytojai, pulmonologai ar net stomatologai, prašydami konsultuoti gastroezofaginio refliukso ligos diagnozės ir gydymo klausimais. Nestemplinio refliukso sukelta liga gali būti vadinama nestempline GERL, atipine GERL, ekstraezofagine GERL.

Klasifikacija

Galima išskirti keletą nestemplinės GERL formų:
• Laringofaringinė forma
• Bronchinė-pulmoninė forma
• Stomatologinė forma
• Krūtinės skausmų forma

Patogenezė

Vienas iš svarbiausių etiopatogenezinių mechanizmų – tiesioginis refliuksato poveikis sričiai aukščiau stemplės. Skrandžio turinys, kurio pH paprastai būna <4, labai agresyvus burnos, nosiaryklės, gerklų gleivinei. Sukeliamas vietinis dirginimas, jei refliuksate yra ir tulžies ar pankreatinių sulčių priemaiša – tai gali veikti dar labiau žalojamai. Nėra tiksliai žinoma, koks pH yra žalingas, kaip dažnai turi vykti refliuksai, kiek laiko jie turi trukti, kad sukeltų gleivinių pakitimų ir simptomų. Tai gali būti susiję ir su apsauginių funkcijų susilpnėjimu – stemplės motorikos sutrikimais, seilių gamybos sutrikimais, nepakankama gleivinės apsaugine funkcija (regeneracija), gretutiniais gleivinę žalojančiais ir kraujotaką bloginančiais veiksniais (rūkymu, alkoholiu, karštu, pikantišku maistu, gretutiniais medikamentais ir kt.). Svarbus ir alerginis mechanizmas, ypač bronchinės-pulmoninės GERL formos patogenezėje.

Netipinių GERL simptomų išsivystymui svarbus ir refleksinis atsakas į apatinio stemplės trečdalio dirginimą atpilamu skrandžio turiniu. Šį ryšį užtikrina klajoklis nervas, sudarytas iš motorinių, juntamųjų ir parasimpatinių skaidulų, inervuojantis ryklę, stemplę, gerklas, išorinę klausomąją landą, širdį, bronchus, plaučius. Tuo galima paaiškinti netipinės GERL formos simptomų įvairovę. „Aukštas“ gastroezofaginis refliuksas agresyviu turiniu gali dirginti nervų galūnes ir sukelti refleksinius kvėpavimo takų spazmus, kraujotakos sutrikimus, o kartu ir simptomus (laringospazmą, bronchospazmą, skausmo pojūtį ir kt.). Labai svarbus ir viršutinio stemplės sfinkterio tonuso sumažėjimas bei jo koordinuotos funkcijos. Galvojama, kad nestemplinės GERL formoms pasireikšti labai svarbus patologinis naktinis refliuksas, nes pacientui esant horizontalioje padėtyje refliuksatui daug lengviau patekti aukščiau stemplės.

Laringofaringinė forma

Tai dažniausiai pasireiškianti nestemplinės GERL forma. Dėl topografinių ir fiziologinių ypatumų ryškiausi nestemplinio refliukso nulemti pokyčiai atsiranda gerklose. Stemplės kaklinės dalies viršutinį galą nuo užpakalinės gerklų jungties skiria tik nedidelė gleivinės raukšlė, todėl nestemplinio refliukso metu refliuksatas pirmiausia patenka į gerklas. Ryklės ir gerklų gleivinės reakcija į atpilamą skrandžio turinį nulemia morfologinių pokyčių išsivystymą kontaktiniuose paviršiuose, kadangi skrandžio turinys nėra įprasta terpė kvėpavimo takų gleivinei. Veikiant refliuksatui, iš pradžių atsiranda gleivinės paburkimas, paraudimas, padidėja gleivių sekrecija, vėliau, – tai priklauso nuo gleivinės reakcijos, – vystosi nespecifinė gleivinės hiperplazija (granuliozinis mukozitas, granulomos ir kt.). Kai kuriais atvejais dėl ilgalaikio nestemplinio refliukso poveikio kvėpavimo takuose išsivysto stenozė: užpakalinės gerklų jungties, poklostinės srities, trachėjos. Reakcija į refliuksatą nėra vienoda visiems individams. Įrodyta, kad ir sveikiems asmenims nustatomas refliuksas į ryklę, gerklų apžiūros metu diagnozuojami GERL būdingi užpakalinės gerklų dalies sudirginimo požymiai, nesukeliantys jokių negalavimų. Manoma, kad skirtingą reakciją į refliuksatą bei morfologinę išraišką gali lemti individualus asmenų ryklės ir gerklų gleivinės atsparumas atpilamam skrandžio turiniui bei nevienoda gleivinės regeneracija.

Didžiausia refliuksato ekspozicija tenka užpakalinei gerklų daliai (vedeginiams gumburams, tarpvedeginei išpjovai, prieangio ir balso klosčių užpakaliniams trečdaliams), kur dėl kontaktinio refliuksato poveikio išsivysto nespecifinis gleivinės uždegimas. Šie pokyčiai vadinami užpakaliniu laringitu (laryngitis posterior), arba refliuksiniu laringitu.

Literatūroje nurodoma, kad su GERL susiję 4–10 proc. lėtinių nespecifinių gerklų ligų. Pagal J.Koufman (1995), GERL yra beveik dviejų trečdalių gerklų ligų priežastis ar reikšmingas jų išsivystymo kofaktorius. Su laringofaringine GERL forma galima susieti šiuos morfologinius pokyčius:

Faringitas
Lėtinis užpakalinis laringitas
Kontaktinė opa/granuloma
Gerklų-trachėjos stenozė
Gerklų vėžys
Užpakalinės gerklų jungties stenozė
Vedeginio gumburo fiksacija
Balso klosčių mazgeliai, cista, vagelė
Polipoidinė balso klosčių degeneracija
Laringomaliacija
Gerklų papilomatozė
Leukoplakija, keratozė

Ši ligos forma gali pasireikšti šiais simptomais
• balso prikimimas,
• krenkštimas,
• gerklės perštėjimas
• gleivių pojūtis ryklėje
• kąsnio jausmas gerklėje

Paprastai ryte simptomai stipresni, per dieną išsikrenkščiama. Kai kuriuos ligonius vargina dažnas peršalimas (angina, faringitas).

www.medicine.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 31 kovo 2011 - 07:39
QUOTE(denaxa @ 2011 03 30, 21:57)
Taip,tiesiog paimi ir suvalgai  smile.gif Labai gerai rugstis nuima,ir erozijas uzgydo jei ju yra ax.gif

ačiū, ieškosiu alijošiaus
įtariu sunku bus prisiverst suvalgyt
Atsakyti
QUOTE(cibjusa @ 2011 03 30, 11:17)
Labukas.Tai žinokit išsiaiškinau savo ligą pati. Kankinuosi jau 6mėn,daug daktarų aplankiau jokie vaistai nepadeda(gasec,nexium,donperidon,gastroval ir kiti virškinimo vermentai)kelis mėn vartojau ir nieko blink.gif Ištyrus endoskopu 1l išvarža ir gastritas,tipo kas antras čia toks.O man negera liežuvis nuplikytas,burna išdžiūvusi ir tt. Tai 2005m žurnale "Gydymo menas" radau: nestemplinė gastroezofaginio refliukso liga.Man apie tokią ligą niekas nesakė.Ir pas mane būtent laringofaginė forma.Ir tokia atipine forma sergantiems buna susilpnėjas psi poveikis.Tai atsišviečiau krūvą lapų viską pabrauksiu ir nešiu savo šeimos gyd. ir padėsiu po nose, o tai psichine mane baigia padaryti.Labai pykstu gun_bandana.gif

Man irgi nustatyta atipinė forma. Pastoviai turėjau problemų su gerkle, vis perštėdavo, kartodavosi laringitas, balsas nuolat pakimęs. Pernai pavasarį taip paūmėjo, kad išgraužė visą gerklę, burna paliko išdžiūvusi, jautėsi kąsnio ir gleivių pojūtis ryklėje. Neįtariau, kad problemų priežastis - refliuksas, tai kreipiausi į LORistą, kuris iš karto ir nustatė diagnozę. Gydausi vaistais ir dieta iki šiol, bet visiškai pasveikti neišeina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2011 03 31, 13:21)
Neįtariau, kad problemų priežastis - refliuksas, tai kreipiausi į LORistą, kuris iš karto ir nustatė diagnozę. Gydausi vaistais ir dieta iki šiol, bet visiškai pasveikti neišeina  verysad.gif

Kokį gydymą paskyrė loristas? Mane taip pat apžiūrinėjo,bet vis tik omeprozolį rekomendavo g.gif ir darbą pasiūlė keist,gali būti ,kad dėl aitrių kvapų,dulkių ryklė reaguoja ir graužimas nenustoja.
Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2011 03 31, 15:42)
Kokį gydymą paskyrė loristas? Mane taip pat apžiūrinėjo,bet vis tik omeprozolį rekomendavo g.gif ir darbą pasiūlė keist,gali būti ,kad dėl aitrių kvapų,dulkių ryklė reaguoja ir graužimas nenustoja.

Man paskyrė pantaprozolį (Controloc).
Atsakyti
Na apie šarmini vandeni nelabai daug ka ir pati žinau. žinau tik kad nuo mūsų maisto kur daug konservantų labai užrūgštėja organizmas , o geriant šarmini vandeni rūgštis skrandyje neutralizuojasi, gal dar kur irgi neutralizuojasi. Nu kažkaip vien ant vaistu sėdėt irgi negerai.
Man tai tulžis kažkaip per pus sulinkusi ir pakibusi, gal po nėštumo paskutinio vaikai pakėlė ir priaugo prie lašiaku... užtat skrandyje pastovus uždegimas.

Esu bandžiusi gert šilta vandeni su medum... bet padeda geriau paprastas šiltas vanduo.... dar šaltalankio aliejus gerai, bet jis plevele saugančia skrandi dengia,o ne rūgšti muša. Bet aš tai negaliu prisiverst jos gert.
nu ir gėriau arbata nuo opaligės irgi gerai padeda.

O prie šarminio vandens priėjau todėl,kad aš negaliu gert paprasto vandens.Jie geriu nešilta o šalta,tai automatiškai rūgštis sukyla. Nu o pabandžiau šarmini ir išgeriu duagiau nei 1,5l ir viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2011 03 31, 14:59)
Man paskyrė pantaprozolį (Controloc).

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2011 03 31, 18:16)

O prie šarminio vandens priėjau todėl,kad aš negaliu gert paprasto vandens.Jie geriu nešilta o šalta,tai automatiškai rūgštis sukyla.  Nu o pabandžiau šarmini ir išgeriu duagiau nei 1,5l ir viskas ok.

Kur gaunat ar perkat? Aš iš gręžinio parsivežu,bet nežinau ar jis labai geras,praleidžiu per filtrą ir taip jau įsivaizduoju,kad geras biggrin.gif doh.gif gal ką patarsit?
Atsakyti
šeip yra aparačiukai, elektriniai, mano teta turi.Tai kartais iš jos parsivežu, bet kol kas perku koralu miltelius, juos beriu i filtruota vandeni ir tada geriu.
bet vis dažniau pagalvojukad gal ta aparatuka reiktu nuiipirkt, nes kažkaip kai perki miltelius ati atsipirktu greit.
Ale nepigus reikalas, tai bijau kad paskui nestovėtų pirkinys.... nu tai ir svarstau dar.
manau iki gimtadienio pamislysiu, o tada bus matyt.

http://sveikatossalt...s-vaduo-24.html
šeip pasakysiu kad pirma kart skaitau ši straipsni, nu net juokinga pasidrė. Bet man tai tikrai geriau ji geriant, bent jau išgert dienos norma galiu ir skrandžio neskauda o kai geriu ir mano artritas ramesnis. tik pamirštu gert žiūrėk nauja banga skausmu pareina. tai gal ir surišta kažkiek.
Atsakyti
Manau,kad tai tik gera reklama,kaip nuo vandens galima pasveikti,o dar turint isvarzas? bigsmile.gif
Atsakyti