Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas

QUOTE(annomis @ 2011 11 11, 14:16)
Kad man išvis jos nekyla - man tiesiog nuolat gerklę peršti (nors gal čia ir yra rūgštys  g.gif ), ir nesvarbu, valgius aš ar ne.  Būna, kuriam laikui praeina ir pvz kokias 2 sav nebeperšti, po to vėl užeina. O jokių žaizdelių pas mane nėra. Šiandien kortelę pasiėmiau į rankas ir paskaičiau, nes tie gydytojo žodžiai, kad "gal ir yra nežymus refliuksas" man nieko nepaaiškino. Pažiūrėjau - aišku, nieko nesuskaičiau, nes gi žinot, su kokia vištos koja daktarai rašo  biggrin.gif , bet ten, kur buvo išvada, aiškiai parašyta - be pakitimų. Tada viskas aišku, kodėl vaistų man nerekomendavo. Žodžiu, eisiu pas psichiatrą, nes čia psichosomatika kvepia - ne kitaip.

pas mane ir jos kaip ir nekyla, as tokio neturiu jausmo kad kaip kitiems eda remeni, bet man persti gerkle, nakti koseju ( nevisada tik kai paastreja), uzeina ent negaliu nuryti maisto, jauciu tarsi kasni burnoj, o ir baisiai skrepliuojus, na taip tarsi atryju,zalius tokius, va cia ir yra tas mano refliuksas, kuris labai ryskuspo kokio vakaro su vynu aesidru,del vaistu isbandziau visokiu, bet taip ir nesupratau jie cia man padeda ar ne, praeina ir vel uzeina.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2011 11 11, 20:10)
pas mane ir jos kaip ir nekyla, as tokio neturiu jausmo kad kaip kitiems eda remeni, bet man persti gerkle, nakti koseju ( nevisada tik kai paastreja), uzeina ent negaliu nuryti maisto, jauciu tarsi kasni burnoj, o ir baisiai skrepliuojus, na taip tarsi atryju,zalius tokius, va cia ir yra tas mano refliuksas, kuris labai ryskuspo kokio vakaro su vynu aesidru,del vaistu isbandziau visokiu, bet taip ir  nesupratau jie cia man padeda ar ne, praeina ir vel uzeina.

Kaip suprantu, kaip ir daugeliu kitų ligų, o šia - ypatingai suserga jautrūs, viską į širdį imantys žmonės. Reiktų kažkaip mokytis ramiau reaguot į įv.gyvenimo stresus, pavartot kokių raminančių žolelių, arbatėlių. Žinoma, maisto derinimas niekuomet nepakenks.
O dėl skrepliavimosi - tai gali būt ir kt.priežastys. Man lor gydytoja pasiūlė pasidaryt kraujo tyrimus dėl mikoplazmos ir chlamidijų. Ir ką jūs manot? Rado tų zarazų. Gėriau antibiotikus 10 dienų ir turiu pasakyt, kad tikrai apmažėjo tas skrepliavimasis, plius nebėra to nenormalaus nuolatinio nuovargio jausmo.

Apie tas infekcijas galit pasiskaityti čia
http://eklinika.lt/c...o...a&Itemid=65
Atsakyti
O as norėjau tiesiog pasiklausti, ar kuri nors esar gėrusi tuos rūštį mažinančius vaistus ilgiau nei metus?, nes mane seimos gydytoja prigąsdino, kad kuo ilgiau juos gersiu tuo blogiau darysis.. nebegeriu jų, bet rūštys tai tikrai kankina, ypač ryte.. verysad.gif o dar tas pykinimas, va tas tai mane tikrai pražudys.
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 11 09, 19:51)
O kaip geri - prieš, po valgio, tarp valgymų, ar šiaip, be sistemos?

Geriu be sistemos, bet stengiuosi daugiau link vakaro, nes man pagrinde vakarais rūgštis labai kyla rolleyes.gif Tai džiaugiuosi, kad jau kokia gera savaitė, kai jaučiasi ryškus apmažėjimas, nes jau iš tikro atsibodo vaistus gerti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(egggluttte @ 2011 11 14, 09:48)
O as norėjau tiesiog pasiklausti, ar kuri nors esar gėrusi tuos rūštį mažinančius  vaistus ilgiau nei metus?, nes mane seimos gydytoja prigąsdino, kad kuo ilgiau juos gersiu tuo blogiau darysis.. nebegeriu jų, bet rūštys tai tikrai kankina, ypač ryte.. verysad.gif o dar tas pykinimas, va tas tai mane tikrai pražudys.

as Nexium geriu jau trecius metus, ir galo nematyti.Pirmadieni vel dare tyrima, dabar jau ir skrandzio isvarza atsirado doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2011 11 16, 13:39)
as Nexium geriu jau trecius metus, ir galo nematyti.Pirmadieni vel dare tyrima, dabar jau ir skrandzio isvarza atsirado doh.gif

apie ka as jums ir kalbejau doh.gif vaistai tik tam kartui,bet su metais gleivine kinta,merginos!!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 11 16, 14:54)
apie ka as jums ir kalbejau doh.gif vaistai tik tam kartui,bet su metais gleivine kinta,merginos!!!! wub.gif

nu juk man operacija padare pries gerus pusia metu doh.gif , o rezultatas 0
Atsakyti
Sveikos, įtariu ir aš refliuksą, o gal kas dar blogiau, jau prisigalvojau visokių nesąmonių doh.gif
Pradžioje pora dienų pūtė vidurius, bet taip ištisas dienas, paskui pradėjau jausti sunkumą skrandyje, atsisėdus, lyg remtusi į krūtinkaulį, paskui pajutau skausmą duobutėje, kol galiausiai dabar užstrigęs "kąsnis" gerklėje, kartais atrodo, kad smaugtų mane. Būtų lyg ir nieko, bet antra diena jaučiu lyg sudiegia net ausyje, pora dienų pakilus tempa buvo, galvos skausmas doh.gif O talonėlį turu tik penktadieniui.
Ar gali nuo refliukso diegti ausį? Jau net apie vėžį prisigalvojau. O tas kąsnis iš proto varo, turėčiau kokį kablį, atrodo pati iškrapštyčiau doh.gif doh.gif
Vakare išgeriu raniberl, o iki penktadienio seselė pasiūlė pagerti Omeprazole unsure.gif
Neramu dėl tų diegliukų ausyje unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Maja*: 16 lapkričio 2011 - 22:35
QUOTE(*Maja* @ 2011 11 16, 23:17)
Sveikos, įtariu ir aš refliuksą, o gal kas dar blogiau, jau prisigalvojau visokių nesąmonių  doh.gif
Pradžioje pora dienų pūtė vidurius, bet taip ištisas dienas, paskui pradėjau jausti sunkumą skrandyje, atsisėdus, lyg remtusi į krūtinkaulį, paskui pajutau skausmą duobutėje, kol galiausiai dabar užstrigęs "kąsnis" gerklėje, kartais atrodo, kad smaugtų mane.  Būtų lyg ir nieko, bet antra diena jaučiu lyg sudiegia net ausyje, pora dienų pakilus tempa buvo, galvos skausmas  doh.gif  O talonėlį turu tik penktadieniui.
Ar gali nuo refliukso diegti ausį? Jau net apie vėžį prisigalvojau. O tas kąsnis iš proto varo, turėčiau kokį kablį, atrodo pati iškrapštyčiau  doh.gif  doh.gif 
Vakare išgeriu raniberl, o iki penktadienio seselė pasiūlė pagerti Omeprazole  unsure.gif
Neramu dėl tų diegliukų ausyje  unsure.gif

Manyti daug ka galima,bet galutinai siulyciau nueiti pas endoskopuotoja! wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ADREV @ 2011 11 16, 17:09)
nu juk man operacija padare pries gerus pusia metu doh.gif , o rezultatas 0

vau,kazka praziurejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 11 17, 12:27)
Manyti daug ka galima,bet galutinai siulyciau nueiti pas endoskopuotoja! wub.gif
Papildyta:

vau,kazka praziurejau doh.gif

Ryt einu jau pas šeimos gydytoja, nes jau ir ryjant skauda stemplę doh.gif O ji gal nusiųs ir kitur, bet manau vel laiko dar praeisi, kol talonėlį gausiu verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2011 11 17, 20:53)
Ryt einu jau pas šeimos gydytoja, nes jau ir ryjant skauda stemplę  doh.gif  O ji gal nusiųs ir kitur, bet manau vel laiko dar praeisi, kol talonėlį gausiu  verysad.gif  doh.gif

sveikateles ir sekmes tau,parasyk po vizito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Redauta @ 2011 11 17, 19:57)
sveikateles ir sekmes tau,parasyk po vizito 4u.gif

dekui, butinai 4u.gif
Atsakyti