Ateinu pagaliau su savo patiekalu - Svogūnų apkepas.
Papločiui: 100g tarkuoto sviesto sumaišyti su 50g tarkuotu fermentiniu sūriu, 1/4stikl. neriebios grietinėlės, 1-1,5 stikl. miltų. Minkyti, kol pasidarys vientisa tešla. Ja išlipdyti 24cm skersmens blėtos dugną ir kraštus (prieš tai ištepus riebalais).
Įdarui: svieste apkepti pusžiedžiais pjaustytus 5 didelius svogūnus. Į indą sutarkuoti apie 150g. ferment. sūrio, įmušti 3 kiaušinius, įpilti 1/3 stikl. neriebios grietinėlės, žiubsnį druskos, muškato, krapų, juod. pipirų. Viską gerai išmaišyti.
Ant tešlos sukrėsti svogūnus, išlyginti, ant svogūnų supilti kiaušinių plakinį. Viską pašauti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 30min. Patiekiau su raudonu vynu. Tikrai verta... niam.
..nu grazuolis ...
Nu vaizdeliai Einu rimciau ka uzkast, nes po vakariniu blynu, pazvelgus cionai, skrandis pasijuto viska suvirskines .O tie blyniukai dar su obuoliais.
O buolio vidu graziai ispjauti ir isstumti.Supjaustyti griezineliais ir kepti apvoliojus tesloje(kiausinis, kefyras, miltai, druska).Iskepus uzbarstyti cinamonais ir pudra.
O buolio vidu graziai ispjauti ir isstumti.Supjaustyti griezineliais ir kepti apvoliojus tesloje(kiausinis, kefyras, miltai, druska).Iskepus uzbarstyti cinamonais ir pudra.
QUOTE(Dajli @ 2009 01 19, 20:47)
Kiaulienos suktinukai
reikes:
Kiaulienos (nugarines ar kumpio)
sonines
marinuotu agurkeliu
sultinio kubelio
Uzmarinuojam is vakaro kiauliena (cesnakas,garstycios,majonezas,sojos padazas,pireskoniai).
Ant kiaulienos dedam sonines gabaliuka ir agurkeli.
Susukam ir susmeigiam dantu krapstukais.
Apkepam keptuveje trumpai,ir sudedam i kepimo inda,ir uzpilam azdaug 300g sultinio. Pasaunam i orkaite 200 laisniu temperaturoje,kepam apie 1val. Skanaus!
reikes:
Kiaulienos (nugarines ar kumpio)
sonines
marinuotu agurkeliu
sultinio kubelio
Uzmarinuojam is vakaro kiauliena (cesnakas,garstycios,majonezas,sojos padazas,pireskoniai).
Ant kiaulienos dedam sonines gabaliuka ir agurkeli.
Susukam ir susmeigiam dantu krapstukais.
Apkepam keptuveje trumpai,ir sudedam i kepimo inda,ir uzpilam azdaug 300g sultinio. Pasaunam i orkaite 200 laisniu temperaturoje,kepam apie 1val. Skanaus!
ryt smaguriausim sitoki patiekala
Svogunu apkepas LABAI skaniai atrodo, tik dar tokio nesu ragavus, reiks kada ismeginti.
Srove,tavo drugelis mane suzavejo ... tavo blynu nebeliko ir drugelis kartu buvo suvartotas tiesiai is ekrano
Srove,tavo drugelis mane suzavejo ... tavo blynu nebeliko ir drugelis kartu buvo suvartotas tiesiai is ekrano
QUOTE(Briliantas @ 2009 01 20, 18:13)
Na tą vyrišką ir aš suvalgyčiau
QUOTE(drugelis. @ 2009 01 20, 21:15)
Labai gražus pyragas ir įsivaizduoju, kad skanu
QUOTE(Srove @ 2009 01 20, 22:27)
Kiekvieną kartą vis naujas šedevras
Srove- duodi tu
pavasariu jau kvepia pas tave: drugeliai, gelytes.. ..
pavasariu jau kvepia pas tave: drugeliai, gelytes.. ..
drugeli mirstu kaip noriu apkepo reiks pabandyt jauciu man patiktu
QUOTE(fatima74 @ 2009 01 20, 23:35)
ryt smaguriausim sitoki patiekala
O ka butu galima ideti vietoj marinuoto agurko? MB nevalgo jokiu agurku. Gal svoguna stambiai pjaustyta ir pamarinuota truputi...?
QUOTE(drugelis. @ 2009 01 20, 21:15)
Ateinu pagaliau su savo patiekalu - Svogūnų apkepas.
nooooooooooooooooooriu, labai gražiai atrodo
svogunu pyragas
butinai reiks bandyt, tik, snd kiauso neturiu nei vieno
butinai reiks bandyt, tik, snd kiauso neturiu nei vieno
noreau paklausti, o svogunus kiek apkepti? smarkiai ar kad tik vos spalva pakeistu? ar kaip na atrodo pasakiskai, bet as svogunu kaip ne itin megeja....... vyrui manau patiktu, o labai jauciasi svogunu kvapas/skonis?