Norėčiau ir aš svogūnų pyrago. Ale nei vyras nei dukra nevalgo svogūnų.
Dėkui visoms už komplimentus. Patikslinsiu, dėl svogūnų.
Juos gerokai apkepti, kad suminkštėtų visiškai, tik nepadauginti sviesto, kad riebu nebūtų, geriau uždengus troškinti ant silpnos ugnies, pagardinti juos druska, ragaut, kad skanūs būtų. Jaučiasi skonis, bet skanus skonis Aš į įdarą kitąkart dėsiu daugiau sūrio, ne 150gr, o kokius 200gr.
Jei nelabai mėgsti svogūnų, gali jų dėti mažiau, įmaišant kažkiek kartu su jais pakepinto faršo, manau, toks eksperimentas, tikrai nepagadintų pyrago.
Ir dar, miltų papločiui dėjau gerą su kaupeliu stiklinę miltų, ne daugiau. Sėkmės.
Juos gerokai apkepti, kad suminkštėtų visiškai, tik nepadauginti sviesto, kad riebu nebūtų, geriau uždengus troškinti ant silpnos ugnies, pagardinti juos druska, ragaut, kad skanūs būtų. Jaučiasi skonis, bet skanus skonis Aš į įdarą kitąkart dėsiu daugiau sūrio, ne 150gr, o kokius 200gr.
Jei nelabai mėgsti svogūnų, gali jų dėti mažiau, įmaišant kažkiek kartu su jais pakepinto faršo, manau, toks eksperimentas, tikrai nepagadintų pyrago.
Ir dar, miltų papločiui dėjau gerą su kaupeliu stiklinę miltų, ne daugiau. Sėkmės.
QUOTE(drugelis. @ 2009 01 21, 10:20)
Aš į įdarą kitąkart dėsiu daugiau sūrio, ne 150gr, o kokius 200gr.
Jei nelabai mėgsti svogūnų, gali jų dėti mažiau, įmaišant kažkiek kartu su jais pakepinto faršo, manau, toks eksperimentas, tikrai nepagadintų pyrago.
Ir dar, miltų papločiui dėjau gerą su kaupeliu stiklinę miltų, ne daugiau. Sėkmės.
Jei nelabai mėgsti svogūnų, gali jų dėti mažiau, įmaišant kažkiek kartu su jais pakepinto faršo, manau, toks eksperimentas, tikrai nepagadintų pyrago.
Ir dar, miltų papločiui dėjau gerą su kaupeliu stiklinę miltų, ne daugiau. Sėkmės.
o gerai cia sugalvojai, reiks ko papildomai imaisyt, svogunu kokiu vienetu maziau desiu
I tokius pyragus nebutinai dekit svoguno Aisku, jis labai skanus, bet galit keist kumpio gabaliukais, idet apvirtu kalafioru/brokoliu, cukiniju, gal dar kazka sumastysit
Kaip noreciau Mamkos sonkauliuku
QUOTE(drugelis. @ 2009 01 20, 21:15)
Ateinu pagaliau su savo patiekalu - Svogūnų apkepas.
nuostabu!
o as vakar dariau vistienos kumepliu mesytes, pievagrybiu troskinuka
vistienos kulseliu mesyte, pievagrybiai, grietinele, pipirai, druska, vistienos prieskoniai, petrazoles. Mesyte pakepinti ant sviesto, sudeti pievagrybius irgi pakepinti, po to uzpilti grietinele, sudeti prieskonius ir viska patroskinti kol grietinele sutirstes, sudeti smulkintas petrazoles ir skanaus
(is koses bandziau rykli padaryti, kad tik mano vaikas valgytu )
Sita troskinuka as siandien suplanavus daryti man gal skaniausias patiekalas
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 21, 11:24)
Sita troskinuka as siandien suplanavus daryti man gal skaniausias patiekalas
man irgi jis labai patinka darau iv. variantus - su morkom ir porais, su svogunais, su cesnakais ir pan. bet visad buna vistienos kulseliu mesyte, pievagrybiai ir grietinele
oi kaip cia viskas skanu o as is cia jau isbandziau idarytus makaronus,nu gi labai skaniai gavos
aciu tai virejelei,neatsimenu jau jos vardo ,uz receptuka
aciu tai virejelei,neatsimenu jau jos vardo ,uz receptuka
Šiandienos pietūs.....tingėjosi kažką "gudraus " daryt,tai fri bulvytės sy daržovėm rytdienai verdu vištienos šaltieną,ryt įdėsiu foto gal....
dar įdėsiu virtinius darytus,bet nevirtus.Bet visada darau pagal plikytos tešlos receptą.Niekad jie nebūna,kieti,nei sukietėję.....
160gr pieno
160gr vandens
1 šaukštas aliejaus
4 stiklinės miltų
druskos žiupsnelis
cukraus.
kiaušinis
pieną,vandenį,aliejų,druską,cukrų užvirinti,supilti 2 stiklines pieno ir užplikyti.t.y užmaišyti.nukelti nuo ugnies ir supilti likusius miltus,kiaušinį.viską gerai išmaišyti.nu labai man patinka tokia tešla.Aš iš tokios darau ir čeburekus ir čičinsko kepsnius.
QUOTE(Nerytė @ 2009 01 21, 11:17)
(is koses bandziau rykli padaryti, kad tik mano vaikas valgytu )
Labai skaniai atrodo reiks kada ir man taip padaryt tik va dukra grybų nevalgo
O tuos vaikus kažkaip privilioti reikia mano, kai maža buvo ir visokio velnio prigalvodavau, kad tik valgytų
QUOTE(zebra @ 2009 01 21, 13:06)
Kaip senai bulvyčių bevalgiau, skanu
Virtinukais MB apsidžiaugtų , bet aš taip nekenčiu tos tešlos minkyt
Vakar dariau ragu sriubos ir kepiau bandeles su kopūstais prie jos, čia mūsų vakarienė buvo, bet dabar galvoju, kad gal nelabai dėt nuotraukas prie antrų patiekalų nors pas mus jis kaip antras skaitėsi kaip manot?
eji ką tei šiandien darysiu lašišos kotletukus, tai bent tuos įdėsiu
eji ką tei šiandien darysiu lašišos kotletukus, tai bent tuos įdėsiu