Įkraunama...
Įkraunama...

RECEPTAI SU NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Flowwer @ 2009 01 23, 11:01)
o as kaip desreliu noreciau ax.gif o jeigu dar su raugintais kopūsčiukais doh.gif

kartais labai gera, skanu ir greita buna: pieniška dešrelė ir rauginti kopūstai essen.gif man tokie pietus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 01 23, 12:03)
kartais labai gera, skanu ir greita buna: pieniška dešrelė ir rauginti kopūstai essen.gif man tokie pietus  thumbup.gif

drinks_cheers.gif niam
Atsakyti
QUOTE(Eladaina @ 2009 01 23, 12:03)
Norėjau paklausti-kepsiu mėsos pyrgą Mantingos tešloje:
1. Ar viršų aptepti tik plaktu baltymu, ar visu plaktu kiaušiniu?
2. Ar aptepti iš karto, t.y. prieš šaunant į orkaitę?
3. Kiek laiko kepti, jeigu faršą su daržovėmis jau dėsiu apkeptus?
Ačiū.


Aptepk tryniu, graziai blizges, baltymas kietina pavirsiu, nors gali ir su juo.
Tepk is karto.Matysi pagal spalva, kai prades graziai rausti, bus iskepes.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 23, 13:06)
Aptepk tryniu, graziai blizges, baltymas kietina pavirsiu, nors gali ir su juo.
Tepk is karto.Matysi pagal spalva, kai prades graziai rausti, bus iskepes.

Didelis ačiū.
Atsakyti
Studentiskai...ryt dvi sventrs, tai snd viskas paprasciau...
fri bulvytes supjaustytos, svogunas, cesnakas, vegeta ir bazilikas, viskas iskepta ant keptuves, i pabaiga imeciau tarybiniu desreliu ir salia agurkiuko wink.gif

user posted image
Atsakyti
Vištienos kepsniukai su įdaru
Vištiena pamušiau, pabarsčiau vištienos prieskonių. Įdarą dėjau keptas mokas+svogūnai. Viską susukai, mirkiau į kiaušinių plakinį, po to į džiuvesėlius, vėl į kiaušinių plakinių ir vėl apvoliojau džiuvesėliuose (žodžiu 2 kartus). Tada pakepiau šiek tiek keptuvėje ir pašoviau į orkaitę.
user posted image

„Pončkos“ (mes taip jas vaidiname biggrin.gif )
Išsiverdu atskirai bulves ir mėsa (naudojau kiaulieną). Atskirai susimaliau bulves ir mėsą (kartu su mėsa dar sumalu svogūnų). Druską ir prieskonius sudėjau dar verdant. Įdedu dar porą šauktų į bulves krakmolo ir viską formuoju kaip cepeliną. Verdu aliejuoju ax.gif
user posted image

Vištienos blyneliai
Išsiviriau vištienos krutinėlę, tada smulkiai supjausčiau ir viską sumečiau į blynų tešlą su trupučiu druskos. kadangi MB mėgsta aštriau, tai į tešlą įmaišiau ir aštrių prieskonių. Kepiau keptuvėj mirksiukas.gif
user posted image

Daržovių troškinys
Bulves susipjaustau kubeliais (apie 10vidutinio dydžio). 2 didesnes morkas susitarkuoju. Pusę nedidelio kopūsto susipjaustau ar sutarkuoju. 6-8 pieniškas dešreles susipjaustau griežinėliais. 1 svogūno galvutę taip pat supjaustau smulkiau.
Iš pradžių ant keptuvės pakepti dešreles. Po to pakepti kartu su morkom.
Į puodą ant dugno iš eilės dedu: pusę supjaustytų svogūnų, pusę sutarkuotų kopūstų, pusę bulvių (užbarstau druskos) ir pusę dešrelių su morkom. Ir vėl viską taip pat sudedu iš eilės likusius svogūnus, sutarkuotus kopūstus, bulves (+druska) ir dešreles su morkom. Užpilu apie 2 stiklines vandens ir troškinu uždengus dangčiu kol išverda bulvės. Mums skaniausia su grietine ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiosyte: 23 sausio 2009 - 12:48
Šauniosios forumietės, turiu didelį prašymą: parašykit kuri nors man į až kaip įkeliat nuotraukas rolleyes.gif Bandau per fotki.com kelt, bet neveikia psl. Pavaišinčiau kotletukais, virtinukais ir menke, troškinta piene oro_buckis.gif
Atsakyti
Tiosyte 4u.gif
ypac ponckos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dedu savo terliones, baisiai nebarkit ax.gif Radau pati kaip nuotraukas sukelt, dabar neatsikratysit manes drinks_cheers.gif

Paprasti kotletukai. Į faršą vietoj batono dėjau užplikintų avižinių dribsnių, kurie mėsytėje "prapuolė" - išdūriau šeimyną lotuliukas.gif , bet buvo lb skanu. Pamirkiau kiaušinyje ir miltuose.

user posted image

Menkė, troškinta piene. Žuvytės gabaliukus apkepiau su kiaušu bei miltais, tada sudėjau į indą, užpyliau keptomis morkomis su poru, truputį sviesto, pieno ir troškinau orkaitėje apie 40 min.

user posted image

Virtinukai. Baisiai nemėgau aš jų gaminti, kol neatradau šiame forume superinio receptuko tešlai. 160 ml pieno, 160 ml vandens, šaukštą aliejaus, druskos, cukraus užvirinti ir sumaišyti su 2 st. miltų, tada dar supilti 2 st. miltų, bet man užteko ir 1 st. (viso 3 st.) ir psio bigsmile.gif Tešla minkštutėlė, nelimpa. Įdaras iš triušienos faršo. Dariau šaldymui, todėl nevirti ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 23 sausio 2009 - 13:39
Labai skanei ta menkė atrodė, reikės pabandyti mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiosyte @ 2009 01 23, 12:46)
„Pončkos“ (mes taip jas vaidiname biggrin.gif )
Išsiverdu atskirai bulves ir mėsa (naudojau kiaulieną). Atskirai susimaliau bulves ir mėsą (kartu su mėsa dar sumalu svogūnų). Druską ir prieskonius sudėjau dar verdant. Įdedu dar porą šauktų į bulves krakmolo ir viską formuoju kaip cepeliną. Verdu aliejuoju ax.gif
user posted image


labai skaniai atrodo rolleyes.gif būtinai išbandysiu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiandienos pietūs perlinių kruopų košė ax.gif
Turbūt kaip virt visos žino,bet pagal taisykles dar kart priminsiu ax.gif
Taigi kruopas iš vakaro užsimerkiu, kitą dieną į puodą su vandeniu ir verdu kol užvirs,kai užverda nupilu ir nuplaunu,tada išnaujo vandenuko įpilu ir verdame dr įdėjus druskytės ir prieskoniukų verdame kol sukinkštės.Kai suminkštėja įpilu pieno ir dar šiek tiek paverdu,pabaigai įtarkuoju 1 žalią bulvę ir dar paverdame kelias minutes maišant,kad neprisviltų.
Valgėme su baltu padažiuku(kepintašoninė,svogūniukas,miltai,pienukas,prieskoniukai) Skanaus 4u.gif

user posted image
Atsakyti