SuperMamos portalas stipriai plečiasi. Tiek temų, tiek narių skaičiumi. Atrodo, puiku, čia gali rasti viską. Gali diskutuoti, gali gauti reikiamą informaciją. Ar jūsų neerzina dažnam teminiam forume kai kurių narių "tuščios" žinutės?
Atsiverčiu man aktualią temą...Vaje, per vieną dieną prirašyta 20 puslapių! Skaitau... pusę iš jų "labai reikšmingi": "prisiduodu ir aš į naujus namučius", "ačiū už naują temelę(šią frazę būtinai pasako bent 15 forumo dalyvių)", "kaip noriu valgyti".... ir tokių "ne į temą" pasisakymų yra daugiau nei pusę 50-ties puslapių temoje. Ką tai reiškia? Kad mes neturime apie ką kalbėti? Kad mes visais būdais bandome prisukti kuo didesnį skaičių savo žinučių ir tapti supersenbūviu? Sakysite, juk žmonės ir susirinko čia bendrauti. Teisingai! Yra tam temų padalinimas. Nieko tokio pavienis "ne į temą" pasisakymas. Dabar santykis gerokai viršija temos esmę.
QUOTE(Nikkita @ 2009 01 11, 14:19)
SuperMamos portalas stipriai plečiasi. Tiek temų, tiek narių skaičiumi. Atrodo, puiku, čia gali rasti viską. Gali diskutuoti, gali gauti reikiamą informaciją. Ar jūsų neerzina dažnam teminiam forume kai kurių narių "tuščios" žinutės?
Atsiverčiu man aktualią temą...Vaje, per vieną dieną prirašyta 20 puslapių! Skaitau... pusę iš jų "labai reikšmingi": "prisiduodu ir aš į naujus namučius", "ačiū už naują temelę(šią frazę būtinai pasako bent 15 forumo dalyvių)", "kaip noriu valgyti".... ir tokių "ne į temą" pasisakymų yra daugiau nei pusę 50-ties puslapių temoje. Ką tai reiškia? Kad mes neturime apie ką kalbėti? Kad mes visais būdais bandome prisukti kuo didesnį skaičių savo žinučių ir tapti supersenbūviu? Sakysite, juk žmonės ir susirinko čia bendrauti. Teisingai! Yra tam temų padalinimas. Nieko tokio pavienis "ne į temą" pasisakymas. Dabar santykis gerokai viršija temos esmę.
Visiškai sutinku ! Ir mane "nervina" tas tuščiažodžiavimas. Juk ir SM taisyklėse parašyta: draudžiama forumą naudoti irc tipo pokalbiams - forumas skirtas pasidalinti naudinga informacija, sukaupti tokią kaip ir žinių duombazę, kad pvz. per google pagal raktažodžius susiradęs žmogus galėtų gauti informacijos.. o dabar pliurpalų sankaupa... laiko gaišinimas...Atsiverčiu man aktualią temą...Vaje, per vieną dieną prirašyta 20 puslapių! Skaitau... pusę iš jų "labai reikšmingi": "prisiduodu ir aš į naujus namučius", "ačiū už naują temelę(šią frazę būtinai pasako bent 15 forumo dalyvių)", "kaip noriu valgyti".... ir tokių "ne į temą" pasisakymų yra daugiau nei pusę 50-ties puslapių temoje. Ką tai reiškia? Kad mes neturime apie ką kalbėti? Kad mes visais būdais bandome prisukti kuo didesnį skaičių savo žinučių ir tapti supersenbūviu? Sakysite, juk žmonės ir susirinko čia bendrauti. Teisingai! Yra tam temų padalinimas. Nieko tokio pavienis "ne į temą" pasisakymas. Dabar santykis gerokai viršija temos esmę.
O pabandyk tu kuriai duot pastabą, girdi koks čia reikalas prisidavinėti toj naujoj temoj..
QUOTE(laumzirga @ 2009 01 18, 11:46)
Visiškai sutinku ! Ir mane "nervina" tas tuščiažodžiavimas. Juk ir SM taisyklėse parašyta: draudžiama forumą naudoti irc tipo pokalbiams - forumas skirtas pasidalinti naudinga informacija, sukaupti tokią kaip ir žinių duombazę, kad pvz. per google pagal raktažodžius susiradęs žmogus galėtų gauti informacijos.. o dabar pliurpalų sankaupa... laiko gaišinimas...
O pabandyk tu kuriai duot pastabą, girdi koks čia reikalas prisidavinėti toj naujoj temoj..
aš tai irgi nedrįstu duoti pastabos, nes tikrai nesuprastų, ko čia kabinėjiesi. Šiaip šitą problemą turėtų spręsti už forumus atsakingi asmenys. Man patiko torrent.lt forumuose. Už tokias tuščias žinutes gaunami įspėjimai. Tik čia gal mąstai didesni. Vienintelis sprendimas - patiems moderatoriams skatinti lankytojų savimoningumą, raudonai rašant forumuose įspėjimus. Man pvz., visai priimtini įspėjimai dėl parašų. Pasitvarkiau. Netiks, dar tvarkysiu. Juk atėjus pas ką nors į svečius nerašyta taisyklė - laikytis šeimininko tvarkos
taip, turėtų spręsti moderatoriai.. tik įsivaizduoju, kokie jų darbo mastai
Galima bandyt bent atkreipt mergičkų dėmesį į tokį elgesį, kad bent sužinotų, kad toks dalykas yra blogas. Galvoju, gal įsidėt į savo parašą ką nors tokio "Prieš rašydama žinutę "Registruojuos naujoj temutėj", "Čiur aš pirma šioj temoj", "Ačiū už naujus namučius", "Iškepiau vyrui pusryčiams kiaušinienės" susimąstau, kiek panašių žinučių užšiukšlinę forumą ir užgožę naudingą turinį". Griozdiška
Galvosim šmaikščiau

nieko nepasikeis , viskas vistiek bus taip kaip yra , abejoju ar pasvarstymai šioj temoj kažka pakeis

QUOTE(laumzirga @ 2009 01 18, 11:46)
Visiškai sutinku ! Ir mane "nervina" tas tuščiažodžiavimas. Juk ir SM taisyklėse parašyta: draudžiama forumą naudoti irc tipo pokalbiams - forumas skirtas pasidalinti naudinga informacija, sukaupti tokią kaip ir žinių duombazę, kad pvz. per google pagal raktažodžius susiradęs žmogus galėtų gauti informacijos.. o dabar pliurpalų sankaupa... laiko gaišinimas...
Taisyklė
5. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką ir jos skirtumą nuo pokalbių/chat'o. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o chat'e jos egzistuoja tik keletą valandų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu skaityti visiems lankytojams ir po kelių mėnesių/metų nuo jų parašymo. Todėl naudoti forumą chat'o tikslais yra draudžiama. Tam jūs galite pasinaudoti mūsų pokalbių kambariu (chat'u).
Taisyklė sako nenaudoti kaip "chato" ir eiti į jį. Tokio pokalbių kambario sm-as jau senokai nebeturi, todėl kai kuriuose skyreliuose (bendraminčiuose, kaimynuose ir pan.) leidžiama nenusikalstant jokioms taisyklės bendrauti ir nekaupiant jokios didelės išliekamosios vertės informacijos, o šios temos po kurio laiko tiesiog ištrinamos.
jei tokie dalykai vyksta diskusinio pobūdžio temose, tada negerai. bet jei nėštukių plepaluose, bendraminčiuose ar bendraamžiuose (o juk daugumoj atvejų būtent ten), nematau nieko bloga. Juk tam tos temos ir skirtos -plepalams, tos dienos įvykiams. Už ten parašytas žinutes žinučių bendras skaičius nedidėja. Gali parašyt nors 1000 ir vis tiek liksi naujoku. Tos temos rakinamos ir trinamos. Jos ilgai neišlieka.
QUOTE(Karbynė @ 2009 01 18, 18:39)
Taisyklė sako nenaudoti kaip "chato" ir eiti į jį. Tokio pokalbių kambario sm-as jau senokai nebeturi, todėl kai kuriuose skyreliuose (bendraminčiuose, kaimynuose ir pan.) leidžiama nenusikalstant jokioms taisyklės bendrauti ir nekaupiant jokios didelės išliekamosios vertės informacijos, o šios temos po kurio laiko tiesiog ištrinamos.
.. kartu su ten pasitaikančia kartais išties naudinga informacija. Bendraamžiuose juk aptariami ir gydytojai, ir prekės, ir paslaugos, ir t.t. Juk niekas jų į atitinkamas temas neperkelia -> kai kurios iš tų dedikuotų temų merdi.
QUOTE(laumzirga @ 2009 01 18, 23:06)
.. kartu su ten pasitaikančia kartais išties naudinga informacija. Bendraamžiuose juk aptariami ir gydytojai, ir prekės, ir paslaugos, ir t.t. Juk niekas jų į atitinkamas temas neperkelia -> kai kurios iš tų dedikuotų temų merdi.
tai jau negi žmonės nebegali bendraminčiuos ir ką nors rimtesnio kalbėt? Laisvesnė forma ir tiek...neprivalo gi šiaip žmonių bendravime būt tik chi chi, cha cha ir labanakt. Tiesiog toks būdas su savais, kur gali kalbėt apie viską ir bus "į temą". Norėtų kad būtų kitur - rašytų kitur ir tiek. Dar to betrūko kad kas iš bendraminčių imtų žinutes perkėlinėt niekieno neprašyti.
Tsakant tiksliai pasakyta - oro virpinimas...
QUOTE(Karbynė @ 2009 01 18, 23:16)
tai jau negi žmonės nebegali bendraminčiuos ir ką nors rimtesnio kalbėt? Laisvesnė forma ir tiek...neprivalo gi šiaip žmonių bendravime būt tik chi chi, cha cha ir labanakt. Tiesiog toks būdas su savais, kur gali kalbėt apie viską ir bus "į temą". Norėtų kad būtų kitur - rašytų kitur ir tiek. Dar to betrūko kad kas iš bendraminčių imtų žinutes perkėlinėt niekieno neprašyti.
truputį atvirkštokai supratote. Tiek to, nebevirpinu.
QUOTE(Karbynė @ 2009 01 18, 23:16)
taip ir nesupratau, kas Jus papiktino? Kad aš užvedžiau tokią temą, ar kad įsidėjau į parašą? Kadangi man tai buvo aktualu, tai ir užvedžiau. Dėl to, kad tas skyrelis retokai užlankomas, įdėjau, kad jį matytų. Norėjau diskusijos. Turiu tokią teisę. O jūsų gan grubūs komentarai rodo tik norą nusodinti. Auksinė taisyklė - nepatinka, neskaityk! Kaip supratote, kiekvienam aš neaiškinu, kas ką turi rašyti. Tai Jūs neaiškinkite man, kokią temą užvesti ir ką mes čia galim kalbėti.
Kuo netinkamas pasiūlymas rašyt raudonai įspėjimus? Kai dalyvės nepilnai baigę vieną temą, pradeda rašyti kitą, moderatorės įspėja. Į tai sureaguojama. Kodėl netinka tokia įspėjimo forma? Pasiūlymai forumui buvo konkretūs - nepildyti forumo visiškai nereikšmingom frazėm. Ir jei jūs gerai įskaitėt, rašiau, kai tai yra vienas kitas pasisakymas, tai jis net sakyčiau, atlaisvina bendravimą. Bet tokių būna daugiau nei pusė visoje temoje.
Na taip, nėštukės dažniausiai pasižymi plepalais, nieko tokio. Per dieną gal kokią 10 kartų aptariama ką valgyti. Tai joms tuo metu aktualu, nesiginčiju. Bet ką reiškia: "registruojuos naujuose namučiuose", "labas rytas"ir kt... ?
Beje, Karbyne, tolerancija niekam dar nepakenkė