QUOTE(samo @ 2010 03 17, 20:29)
Aciu
As tu aparatu realybej neciupinejusi. Kazi, ar pieno talpa issiima? Isideda i saldytuva? Kazkaip nezavi naudoti Muuu piena, pilna chemijos. Noretusi naudoti toki, kuris galioja maziau, nei metus
Aš anksčiau tą patį galvojau, kad toks pienas yra iš miltelių su chemijom ir pan. Bet kai pasidomėjau, tai galiu pasakyti, kad nei piene Mū, nei kitame piene ant kurio yra ženkliukas UHT nėra visiškai jokios chemijos. Čia truputis info apie tokį pieno apdorojimą:
UHT
Ultra-high temperature processing (UHT) remiasi momentiniu, 1-2 sekundžių sušildymu iki 100 °C (135-150 °C pienui) ir taip pat momentinių atšaldymu iki kambario temperatūros. Visas procesas trunka 4-5 sekundes. Tokia pasterizacija žudo bakterijas, nekeičiant pieno skonio.
Pradžioje toks pasterizacijos metodas buvo naudojamas pieno pramonėje, tačiau dabar jis naudojamas visoje produktų gamoje ypač Tetra Pak pakavimo sistemoje.
Kita UHT versija: akimirksnio pieno pašildymas iki 130-160 °C, per 1 sekundę priveda prie pieno garų susidarymo, o vėliau greitu sušaldymu.
Taigi , pienas išlieka ilgai šviežias ne šaldytuve būtent dėl jo apdirbimo technologijos

Geriame dabar visa šeima tokį pieną iš tetra pakų ir nesukam galvos, o ir puta iš jo gaunasi