LIESI IR PIGŪS PIETŪS "VISKAS VIENAME"
200g grikių
200g morkų
galvutė svogūno (apie 50g)
1a.š. aliejaus
3 griežinėliai mėsos apie 150g (naudojau kalakutieną)
1 sultinio kubelis
Pili į troškintuvą grikius, tada ant viršaus dedi tarkuotas morkas o ant jų sukloji griežinėliais supjaustytą suprieskoniautą mėsą. Užpili viską vandeniu su sultinio kubeliu kad apsemtų. Tada dedi troškintuvą į orkaitę. Kai išsitroškina, turi visai nelikti vandens. (GALIMA TADA, KAI UŽVERDA, IŠJUNGTI ORKAITĘ, TROŠKINYS BAIGIA TROŠKINTIS NUO KARŠČIO). Tuo tarpu pakepini ant aliejaus galvutę svogūno. Tada nuiimi mėsą, grikius su morkom išmaišai, įmaišai svogūnus. jei reikia - dar kokio prieskonio įbarstai ir viskas. valgai mėsą su grikių-daržovių koše

čia paskaičiuota 2 porcijos, moteriai ir vyrui

(jei reikia ir jei turi, mėsos galima dėti daugiau). Taigi dalini visą kiekį į tris dalis, vieną kartu su vienu griežinėliu mėsos suvalgai pati, o kitą ir 2 gabalėlius atiduodi vyrui

(galima ir atvirkščiai

)
jei patinka, galima į košę įsidėti kečupo. Dar galima užsibarstyti tarkuoto sūrio, kuris nuo karščio išsilydys ir duos puikų skonį patiekalui

: