PERKELIU IŠ KITOS TEMOS, NES ČIA LABIAU TINKA
MĖSA, TROŠKINTA ŽIRNIUOSEgeriausiai tam reikalui tinka kiaulės karka, bet naudoju įvairiausią mėsą, kokią tik turiu (beje, riebesnė tinka labiau). Taigi, imi mėgstamais prieskoniais ištrintą ir porą valandų pamarinuotą mėsos gabalą, dedi į troškintuvą (stiklinis arba ketaus indas su dangčiu), tada supili skaldytus žirnius (tik nemirkykit prieš tai), kad jie pasiskirstytų aplink mėsą (mėsa turi iškilti VIRŠ žirnių). Tada žirnius užpili sultiniu, kad apsemtu per kokį 1 pirštą. Uždengi troškintuvą ir troškini karštoje orkaitėje. kai žirniai jau suminkštėja, nudengi troškintuvą, padidini karštį arba perjungi grilio režimą ir dar kiek palaikai, kol mėsa apskrunda. taigi pietums turi kepsnį su labai skania žirnių koše. beje, esu taip gaminusi mėsą su perlinėmis kruopom - labai skanu, su grikiais irgi neblogai. Mėsa virš žirnių bus apskrudusi, o žirniuose - minkšta ir sultinga

:
jei kepsite karką - įpjaukite mėsą kas kokius du-tris cm iki pat kaulo - tada kepant mėsa išsisklaidys kaip vėduoklė, atrodo tikrai gražiai. Tokį kepsnį ne gėda ir svečiams artimesniems paduoti su visu troškintuvu - pjaunat mėsą ir uždedat žirnių košės - biški egzotika, bet skanumėlis

pirštus laižysit tikrąja ir perkeltine prasme

dar galima ant žirnių viršaus užberti pakepintų daržovių (tarkuotos morkos, cukinija, svogūnai ir pan. - bus irgi skanu, kai tos daržovės įsimaišys į žirnius (nors labiau tinka su perlinėm kruopom

)