Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(akvilyte @ 2009 08 06, 12:04)
pasildizau jam vakarykstes bulvių košes.. pasivaipė ir nuėjo.. tada emiau tą košę, įmušiau kiaušą, miltų.. prieskonių ir iškepiau blynus  ax.gif  tris supucino su grietine  bigsmile.gif


jei dėtumėt vietoj priekonių tik druską ir dar pridėtumėt šiek tiek krakmolo, tai būtų švilpikai mirksiukas.gif
mes juos valgom su baltu spirgučių padažus. labai švilpikus mėgstu essen.gif
Atsakyti
[quote=fuksė,2009 08 06, 07:21]
Dariau - 1 karta...ui.... doh.gif prie ranku ta kose limpa, o keptuveje kazkodel subliusko pats blynas, sone pasimate farsas. Vienzo...neisejo, gal imestumete talkava recepta, bandyciau. Itariu, i kose reikia prideti ....? blink.gif

KELIU I VIRSU, GAL IMESKITE RECEPTELI NORMALIU ZEM.BLYNU? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 08 06, 12:04)
pasildizau jam vakarykstes bulvių košes.. pasivaipė ir nuėjo.. tada emiau tą košę, įmušiau kiaušą, miltų.. prieskonių ir iškepiau blynus  ax.gif  tris supucino su grietine  bigsmile.gif

thumbup.gif
Niekaip nesugebu paskaiciuoti kiek per diena iseina lt maistui...as darau maziausiai 3 dienoms ir jau kas yra brangieji namie, ta ir prasom valgyti biggrin.gif - neperku kasdien , nebent ten kazko labai prireikia... O jei uzsimanau kokiu blynu ar ko- taigi spintelese vis kazka randi...Kavines pamirsome jau nuo siu metu pradzios unsure.gif - kai jau dejo tai nepagailejo krize...
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 06, 12:10)
jei dėtumėt vietoj priekonių tik druską ir dar pridėtumėt šiek tiek krakmolo, tai būtų švilpikai  mirksiukas.gif
mes juos valgom su baltu spirgučių padažus. labai švilpikus mėgstu  essen.gif


blink.gif pirma karta girdziu... i ka cia panasu, niu pagal skoni?
Atsakyti
[quote=fuksė,2009 08 06, 12:12]
[quote=fuksė,2009 08 06, 07:21]
Dariau - 1 karta...ui.... doh.gif prie ranku ta kose limpa, o keptuveje kazkodel subliusko pats blynas, sone pasimate farsas. Vienzo...neisejo, gal imestumete talkava recepta, bandyciau. Itariu, i kose reikia prideti ....? blink.gif

KELIU I VIRSU, GAL IMESKITE RECEPTELI NORMALIU ZEM.BLYNU? 4u.gif
[/quote]


NA paprastai man atrodo:) išsiverdi bulves, leidi atvėsti joms, sutrini, įkuli viena du kiaušinius, krakmolo (jeigu reikia įkratai) išminkai viską. tada pasidedi dubenėlį vandens- pasišlapini rankas, kad neliptų masė. Aš mėsą visada apkepu dar su svogūnais ir česnaku ir tik apkepintą dedu į bulvių tešlos vidų. tada formuoju patį blynąsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 08 06, 12:04)
o jei neturi kaimo ir viską reik susipirkt tai ne taip jau ir pigu... ir išvis ką jūs skaitot pigu?? ty kiek litųasmeniui per dieną yra pigu???
aš va dabar su sūnum pietauju iš kirvio  lotuliukas.gif


Tai kad ir perkant nedaug gaunasi, juk kilogramais pirkt nereikia. Brangiau gal tik kefyras kainuotu, bet as dazniausiai jei perku, tai renkuosi pasukas - ir pigiau, ir mums skaniau ax.gif Marinuoti burokeliai iki 2 lt, pora agurku irgi ne daugiau, svogunu laisku ir krapu galima balkone uzsiaugint, o kiausiniu ir siaip pas daugeli manau saldytuve kasdien buna ax.gif Na, cia bent jau mano tokie pasvarstymai
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 06, 12:10)
gal 10 lt.? Mazoka... g.gif

na tai jei 4 asmenu seima tai 40lt dienai 30 dienu tai 1200men... mes į mažiau turim tilpt sad.gif
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 06, 12:10)
jei dėtumėt vietoj priekonių tik druską ir dar pridėtumėt šiek tiek krakmolo, tai būtų švilpikai  mirksiukas.gif
mes juos valgom su baltu spirgučių padažus. labai švilpikus mėgstu  essen.gif

tai cia kazkas panašaus.. aš kažkaip su krakmolu nedtaugauju nes jis man šiurpina blush2.gif na tas jo čežėjimas blush2.gif

QUOTE(liniote @ 2009 08 06, 12:17)
Tai kad ir perkant nedaug gaunasi, juk kilogramais pirkt nereikia. Brangiau gal tik kefyras kainuotu, bet as dazniausiai jei perku, tai renkuosi pasukas - ir pigiau, ir mums skaniau ax.gif Marinuoti burokeliai iki 2 lt, pora agurku irgi ne daugiau, svogunu laisku ir krapu galima balkone uzsiaugint, o kiausiniu ir siaip pas daugeli manau saldytuve kasdien buna ax.gif Na, cia bent jau mano tokie pasvarstymai

na galbūt smile.gif o kefyro tai jau nepamenu kada pirkau.. jau n metų raugintas pasukas perku thumbup.gif daug skaniau už kefyrą.. ir pigiau gerokai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 06 rugpjūčio 2009 - 11:26
QUOTE(fuksė @ 2009 08 06, 12:14)
blink.gif pirma karta girdziu... i ka cia panasu, niu pagal skoni?


nu skonis kaip kepto bulvių košės blynuko biggrin.gif
Atsakyti
Kai dabar jau daug daržovių yra, pigiai galima pavalgyti pasigaminus kopūstų, morkų kotletukųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbyte @ 2009 08 06, 12:15)
NA paprastai man atrodo:) išsiverdi bulves, leidi atvėsti joms, sutrini, įkuli viena du kiaušinius, krakmolo (jeigu reikia įkratai) išminkai viską. tada pasidedi dubenėlį vandens- pasišlapini rankas, kad neliptų masė. Aš mėsą visada apkepu dar su svogūnais ir česnaku ir tik apkepintą dedu į bulvių tešlos vidų. tada formuoju patį blynąsmile.gif



na jo paprasta blink.gif : nieko nedejau as i tas bulves, dabar aisku, kodel skereciojosi tie blynai keptuveje ir vandens salia nebuvo, kose ant ranku ir likdavo..... doh.gif
Aciuz, bandysiu pagal Jusu recepta. thumbup.gif

Ir dar: turiu daug kefyro, kurio galiojimas greit pasibaigs ir skonis levas, ka is jo galima butu padaryt, kitaip tulikan keliaus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 06 rugpjūčio 2009 - 11:33
QUOTE(fuksė @ 2009 08 06, 12:30)
Ir dar: turiu daug kefyro, kurio galiojimas greit pasibaigs ir skonis levas, ka is jo galima butu padaryt, kitaip tulikan keliaus. g.gif


Saltibarscius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2009 08 06, 12:32)
Laba,
žemaičių blynus darau irgi panašiai pagal vienos supermamytės receptą, visada puikiai išeina. Taigi išvirtas ir sumaltas bulves dubenyje suploju, kad išeitų lygus blynas. Tada tą blyną dalinu į keturias dalis, vieną dalį išimu, padedu ant likusios bulvių masės, o į tuščią vietą įdedu tiek krakmolo, kiek vietos užėmė išimtoji dalis. Įdedu kiaušinį (visą arba tik trynį), druskos, išminkau, tada įdaro ir kepu. Visada išeina ir niekas nesubyra. Iš tos pačios tešlos kartais išverdu mažas bandutes, cepelinus, kartais iškepu visai be jokio įdaro - kaip kada norisi.


oi kaip cia profesionaliai... clap.gif dabar tikrai padarysiu MB zemaiciu blynu, nustebinsiu. Sugalvojau, rytojui bus, pasitiksiu su blynais. assa.gif
Papildyta:
QUOTE(liniote @ 2009 08 06, 12:37)
Saltibarscius lotuliukas.gif


Liniote, skonis buiiiiiii, kad netektu tulikan versti.... (neveltui anyta parupino kefyru)

Atsakyti