Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(ulyja @ 2009 08 07, 12:00)
o tai tie grikiai nepabyra?reiks pabandyt.o ant kiek grikių tas vienas kiaušas?ant maišiuko gerai?ar daugiau jų reikia?

nepabyra mirksiukas.gif , ant maisiuko kokio? na, mazdaug 10 dideliu saukstu grikiu - vienas kiausinis. ir pilnas su kaupu saukstas krakmolo. as tai viska is akies dedu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškinija: 07 rugpjūčio 2009 - 12:29
kepiau ir as ,- labai skaniai gaunasi thumbup.gif prieskoniu visokiu ir liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškinija @ 2009 08 07, 12:57)
reiks prisidaryt vel miltinuku - eziuku, koldunu su varske (su mesa kazkaip man neskanus gaunas  blush2.gif ), o va zemaiciu blynu uzsaldymui niekad nesu darius - reiks pabandyt  ax.gif

sita.. kai lieka grikiu koses, visad kitadien is jos padarau kotletuku. dedu kiausini, krakmolo, daug prieskoniu, apvolioju dziuveseliuose ir kepu. mb pirma karta paragaves sake, kad jei nebuciau pasakius, kad grikiniai, but manes, kad is mesos tie kotletukai  hihihi.gif


va cia su grikiais labai gerai galima prasisuk, reiks pabandyt. MB kruopu visai nerodyk, gal pavyks tai pakisti? g.gif
Atsakyti
Man iš grikių kažkodėl nepavyko, bet pigu ir skanu - paprasčiausi makaronai su sūriu užtarkuotu, ir sviestuku.
Dar pakepu duonos , pabarstau česnakine druska, ir dar karštus tarkuotu sūriu.
Atsakyti
PERKELIU IŠ KITOS TEMOS, NES ČIA LABIAU TINKA ax.gif

MĖSA, TROŠKINTA ŽIRNIUOSE

geriausiai tam reikalui tinka kiaulės karka, bet naudoju įvairiausią mėsą, kokią tik turiu (beje, riebesnė tinka labiau). Taigi, imi mėgstamais prieskoniais ištrintą ir porą valandų pamarinuotą mėsos gabalą, dedi į troškintuvą (stiklinis arba ketaus indas su dangčiu), tada supili skaldytus žirnius (tik nemirkykit prieš tai), kad jie pasiskirstytų aplink mėsą (mėsa turi iškilti VIRŠ žirnių). Tada žirnius užpili sultiniu, kad apsemtu per kokį 1 pirštą. Uždengi troškintuvą ir troškini karštoje orkaitėje. kai žirniai jau suminkštėja, nudengi troškintuvą, padidini karštį arba perjungi grilio režimą ir dar kiek palaikai, kol mėsa apskrunda. taigi pietums turi kepsnį su labai skania žirnių koše. beje, esu taip gaminusi mėsą su perlinėmis kruopom - labai skanu, su grikiais irgi neblogai. Mėsa virš žirnių bus apskrudusi, o žirniuose - minkšta ir sultinga essen.gif:

jei kepsite karką - įpjaukite mėsą kas kokius du-tris cm iki pat kaulo - tada kepant mėsa išsisklaidys kaip vėduoklė, atrodo tikrai gražiai. Tokį kepsnį ne gėda ir svečiams artimesniems paduoti su visu troškintuvu - pjaunat mėsą ir uždedat žirnių košės - biški egzotika, bet skanumėlis bigsmile.gif pirštus laižysit tikrąja ir perkeltine prasme mirksiukas.gif

dar galima ant žirnių viršaus užberti pakepintų daržovių (tarkuotos morkos, cukinija, svogūnai ir pan. - bus irgi skanu, kai tos daržovės įsimaišys į žirnius (nors labiau tinka su perlinėm kruopom mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Meškinija @ 2009 08 07, 12:57)
sita.. kai lieka grikiu koses, visad kitadien is jos padarau kotletuku. dedu kiausini, krakmolo, daug prieskoniu, apvolioju dziuveseliuose ir kepu. mb pirma karta paragaves sake, kad jei nebuciau pasakius, kad grikiniai, but manes, kad is mesos tie kotletukai  hihihi.gif


man tiek is grikiu, tiek is ryziu gerai ir skaniai gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 17:24)
Man iš grikių kažkodėl nepavyko, bet pigu ir skanu - paprasčiausi makaronai su sūriu užtarkuotu, ir sviestuku.
Dar pakepu duonos , pabarstau česnakine druska, ir dar karštus tarkuotu sūriu.

Nesupratau - čia 2 patiekalai ar 1 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 07, 21:47)
Nesupratau - čia 2 patiekalai ar 1 blush2.gif


As kaip suprantu, tai cia 2 patiekalai, nes kad makaronus su suriu valgytu su kepta duona ir dar karta su suriu, tai neteko girdet mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 07, 21:47)
Nesupratau - čia 2 patiekalai ar 1 blush2.gif

Na čia labiau patiekalas ir užkandis amžinai alkanam vyrui ir vaikams.

Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 22:10)
Na čia labiau patiekalas ir užkandis amžinai alkanam vyrui ir vaikams.

Sudomino būtent tas užkandis, nes šaldytuve yra jau senstančio "Rokiško" sūrio šmotelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 07, 22:12)
Sudomino būtent tas užkandis, nes šaldytuve yra jau senstančio "Rokiško" sūrio šmotelis ax.gif

Jei turit mikrobangų krosnelę- galima ant pakepintos duonos užberti ir įkišti į mikr. minutei. Aš kadangi neturiu- barstau ant karštų- tada patirpsta, kažkiek sulimpa, bet maniškiai šveičia pasigardžiuodami.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 22:52)
Jei turit mikrobangų krosnelę- galima ant pakepintos duonos užberti ir įkišti į mikr. minutei. Aš kadangi neturiu- barstau ant karštų- tada patirpsta, kažkiek sulimpa, bet maniškiai šveičia pasigardžiuodami.

Rytoj idėja bus realizuota smile.gif
Atsakyti