Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:05)
beje, cukinijos netrink su blenderiu, o sutarkuok stambia tarką, įmušk kiaušinį, įberk miltų, gerai išmaišyk ir kepk tada blynus. Labai skanu, su grietine, panašu kažkiek į bulvių blynus bigsmile.gif

O riebalų neprisisiurbia į juos daug g.gif
Papildyta:
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:09)
dar vienas variantas - supjaustyk cukiniją gabaliukais, pamarinuok su žuvies prieskoniais, tada mirkyk į tešlą, pagamintą kaip žuviai kepti (alus arba vanduo, kiaušinis ir miltai) ir kepk - skonis panašius į keptą žuvį gaunasi bigsmile.gif

Kiek idėjų su cukinijom - vakar "Maxėj" nukainotos ir geros kokybės po 39 ct buvo - gaila neužpirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 09, 13:09)
O riebalų neprisisiurbia į juos daug g.gif

kaip ir bulvių blynus, cukinijų blynus kepu nelimpančioje keptuvėje su šiek tiek riebalų. kuo daugiau riebalų pilsi - tuo daugiau sugers, kaip ir paprasti miltiniai blynai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:12)
kaip ir bulvių blynus, cukinijų blynus kepu nelimpančioje keptuvėje su šiek tiek riebalų. kuo daugiau riebalų pilsi - tuo daugiau sugers, kaip ir paprasti miltiniai blynai mirksiukas.gif

Miltiniai man neprisigeria, bet va cukinijos, baklažanai baisiai siurbia riebalą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 09, 13:14)
Miltiniai man neprisigeria, bet va cukinijos, baklažanai baisiai siurbia riebalą unsure.gif

daržovės tuo pasižymi drinks_cheers.gif kai troškiniams kepinu kokias morkas, tai stengiuosi pirma jas aptroškint keptuvėj su vandeniu, o tik paskui riebalus pilu. bet, kaip jau sakiau, kepdama blynus pilu mažai riebalų, tai mažai ir sugeria. pvz. keptuvę blynų iškepu su 1 arbatiniu šaukšteliu aliejaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:09)
g.gif o kodėl?


neskanu biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:17)
bet, kaip jau sakiau, kepdama blynus pilu mažai riebalų, tai mažai ir sugeria. pvz. keptuvę blynų iškepu su 1 arbatiniu šaukšteliu aliejaus ax.gif

Aš bandžiau kept visai be riebalų, bet skonis nukenčia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 09, 13:31)
Aš bandžiau kept visai be riebalų, bet skonis nukenčia rolleyes.gif

tai savaime aišku biggrin.gif bet reikia kažką aukoti - arba lišnos kalorijos, arba šiek tiek kitoks (nenoriu sakyt "prastesnis") skonis ax.gif
Atsakyti
kepu tuos blynus su blenderiu sutrintom cukinijom - nu tokie "kislotni" gavosi pagal spalvą biggrin.gif šiaip gal ir nieko, bet dažnai tai nevalgytume, nes ilgai kept rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 09, 16:49)
kepu tuos blynus su blenderiu sutrintom cukinijom - nu tokie "kislotni" gavosi pagal spalvą biggrin.gif  šiaip gal ir nieko, bet dažnai tai nevalgytume, nes ilgai kept rolleyes.gif

O neištižo bekepant? man kažkaip atrodo, kad jie labai skysti turėtų būt g.gif
Atsakyti
Aš tai baklažanus džiuvėsėliuose su puse a. šaukštelio pavolioju ir į keptuvę su aliejuku. Skanu, nebrangu! thumbup.gif . Baklažanų patys auginam ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 16:54)
O neištižo bekepant? man kažkaip atrodo, kad jie labai skysti turėtų būt g.gif


aš dar dėjau kiaušinį, miltų, pieno. bandžiau skystenę tešlą, bet prastai apversti sekėsi, tai dar įdėjau miltų. skaniausi šilti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 07, 17:37)
PERKELIU IŠ KITOS TEMOS, NES ČIA LABIAU TINKA ax.gif

MĖSA, TROŠKINTA ŽIRNIUOSE

geriausiai tam reikalui tinka kiaulės karka, bet naudoju įvairiausią mėsą, kokią tik turiu (beje, riebesnė tinka labiau). Taigi, imi mėgstamais prieskoniais ištrintą ir porą valandų pamarinuotą mėsos gabalą, dedi į troškintuvą (stiklinis arba ketaus indas su dangčiu), tada supili skaldytus žirnius (tik nemirkykit prieš tai), kad jie pasiskirstytų aplink mėsą (mėsa turi iškilti VIRŠ žirnių). Tada žirnius užpili sultiniu, kad apsemtu per kokį 1 pirštą. Uždengi troškintuvą ir troškini karštoje orkaitėje. kai žirniai jau suminkštėja, nudengi troškintuvą, padidini karštį arba perjungi grilio režimą ir dar kiek palaikai, kol mėsa apskrunda. taigi pietums turi kepsnį su labai skania žirnių koše. beje, esu taip gaminusi mėsą su perlinėmis kruopom - labai skanu, su grikiais irgi neblogai. Mėsa virš žirnių bus apskrudusi, o žirniuose - minkšta ir sultinga essen.gif:

jei kepsite karką - įpjaukite mėsą kas kokius du-tris cm iki pat kaulo - tada kepant mėsa išsisklaidys kaip vėduoklė, atrodo tikrai gražiai. Tokį kepsnį ne gėda ir svečiams artimesniems paduoti su visu troškintuvu - pjaunat mėsą ir uždedat žirnių košės - biški egzotika, bet skanumėlis bigsmile.gif pirštus laižysit tikrąja ir perkeltine prasme mirksiukas.gif

dar galima ant žirnių viršaus užberti pakepintų daržovių (tarkuotos morkos, cukinija, svogūnai ir pan. - bus irgi skanu, kai tos daržovės įsimaišys į žirnius (nors labiau tinka su perlinėm kruopom mirksiukas.gif )



jau iskepta smile.gif labai patiko, tik paprastu zirniu neturejau, dejau avinzirnius, tai jie nesuvire, o isliko birus, ne kose. bigsmile.gif mb labai suzavetas, o ir darbo mazai 4u.gif
Atsakyti