Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Gal galetumete isvardinti gyvenimo patikrintus pigius patiekalus? ax.gif
pvz. koldunai, ar apsimoka daryti paciai? blynai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 19:45)
pvz. koldunai, ar apsimoka daryti paciai? blynai?  ax.gif

Koldūnų negaminu - tik ruošiuosi, bet neabejoju, kad apsimoka ir skonis nepalyginamas su pirktiniais. Prakštiškai tik mėsa kainuoja, miltai, vanduo, visa kita - mizeris. O iš 1 kg mėsos nemažai koldūnų galima išraityt smile.gif
Blynai - taip, įvairių konfigūracijų rolleyes.gif
Atsakyti
Labai pigus maistas-balandeliai rolleyes.gif
Atsakyti
pvz. koldunai, ar apsimoka daryti paciai? blynai?  ax.gif

Pvz žemaičių blynus laaaaabai apsimoka gamint.
Kuo daugiau padarai vienu "prisėdimu" tuo labiau apsimoka.
Bulves išverdi, mėsą išverd ir sumali, suklijuoji tuos blynus, sukiši į šaldiklį, ir valgai po to pusę metų biggrin.gif
Neapsimoka vien tik dėl figūros. O piniginei praktiškai įtakos nedaro.
Atsakyti
Is cukinijos gaminu nebrangu patiekala-didele cukinija supjaustau storais griezineliais,nulupu ir isimu seklas,dedu i skarda,gaunasi tokie lyg ir dubeneliai. i juos dedu farso sumaisyto su apvirtais ryziais,prieskoniais ir kepu. baigiant kepti galima uzbarstyti tarkuoto surio.labai tinka su vistienos farsu.
Atsakyti
Mano firminis patiekalas ir pigus ir skanus. Gal kas ir bus rašę, visos temos neperskaičiau. Taigi:

vištų odelių, o jos tikrai pigios, 1 kg apie 2 lt. Ištrini druska, pipirais, česnaku.
Ruoši įdarą: puse mėsos faršo, pusė virtų ryžių, na maždaug, kiek tuo momentu mėsos turim. Pakepinam morkas. Sudedam. Įmušam kiaušinį, nors dedu aš jį irgi ne visada. Viskas. Vynioji į odeles ir į orkaitę.
Galima apdėti dar bulvėm.
Atsakyti
supjaustau cukiniją griežinėliais (nuluptą be sėklų) pabarstau prieskoniais, kaip nuotaika, tokie ir prieskoniai, kartais vištienos naudoju, kartais, paprastai česnaką su pipirais. pamarinuoju kokią valandėlę, o po to kepu pamirkytus tešloje. Kartais tešlą užmaišau su alum.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2009 08 05, 22:16)
Bulves išverdi, mėsą išverd ir sumali, suklijuoji tuos blynus, sukiši į šaldiklį, ir valgai po to pusę metų  biggrin.gif

apsimoka aš visada vienu prisėdimu trim kartam padarau kaip nieko, o ir kuldunu taip paaukoju kelia gera valandas bet užtai nereikia bėgti pirkti 3 koldunū už 10 lt, kai išsitraukti gali iš kameros namie biggrin.gif

miltiniai blynai irgi nėra brangu, juos galima tik su padažu o galima ir su idaru kažkur buvo jau rašyta kiek visokiu idaru galima pridėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2009 08 05, 22:16)
Bulves išverdi, mėsą išverd ir sumali, suklijuoji tuos blynus, sukiši į šaldiklį, ir valgai po to pusę metų  biggrin.gif

Dariau - 1 karta...ui.... doh.gif prie ranku ta kose limpa, o keptuveje kazkodel subliusko pats blynas, sone pasimate farsas. Vienzo...neisejo, gal imestumete talkava recepta, bandyciau. Itariu, i kose reikia prideti ....? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Rugiaveideee @ 2009 08 05, 23:08)
Mano firminis patiekalas ir pigus ir skanus. Gal kas ir bus rašę, visos temos neperskaičiau. Taigi:

vištų odelių, o jos tikrai pigios, 1 kg apie 2 lt. Ištrini druska, pipirais, česnaku.
Ruoši įdarą: puse mėsos faršo, pusė virtų ryžių, na maždaug, kiek tuo momentu mėsos turim. Pakepinam morkas. Sudedam. Įmušam kiaušinį, nors dedu aš jį irgi ne visada. Viskas. Vynioji į odeles ir į orkaitę.
Galima apdėti dar bulvėm.

Keptos vistu odeles ne maistas, bet nuodas. Internetas mirga....nuo info apie tokius dalykus. Metu laukan tokius dalykus.
Papildyta:
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 08 05, 23:00)
Is cukinijos gaminu nebrangu patiekala-didele cukinija supjaustau storais griezineliais,nulupu ir isimu seklas,dedu i skarda,gaunasi tokie lyg ir dubeneliai. i juos dedu farso sumaisyto su apvirtais ryziais,prieskoniais ir kepu. baigiant kepti galima uzbarstyti tarkuoto surio.labai tinka su vistienos farsu.

Susidomejau.... biggrin.gif
kiek laiko reikia kepti ir kokioje temper.? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 05, 19:17)
drinks_cheers.gif Ir dar sako tos fasuotos būna išmirkytos kažkokioj chemijoj, kad tos ašakėlės ištirptų cool.gif

kalio permanganato tirpale ax.gif

QUOTE(karra @ 2009 08 05, 19:19)
na nzn... pries pora savaiciu maximoj kaip tik uz vnt 2.49 kaina buvo tokios liesutes, o vakar as turguj pirkau tokia grazia ne puse versio bet i viena keptuve troskinimui netilpo - mokejau 1.10 (2 lt uz kg). maximines paprastai apie 330 g buna.

o man tos mažos skanesnės, nes jose sėklos beveik neišsivysčiusios.

QUOTE(vilite @ 2009 08 05, 23:28)
apsimoka aš visada vienu prisėdimu trim kartam padarau kaip nieko, o ir kuldunu taip paaukoju kelia gera valandas bet užtai nereikia bėgti pirkti 3 koldunū už 10 lt, kai išsitraukti gali iš kameros namie  biggrin.gif

miltiniai blynai irgi nėra brangu, juos galima tik su padažu o galima ir su idaru kažkur buvo jau rašyta kiek visokiu idaru galima pridėti  biggrin.gif

o kaip šaldot koldūnus? mano mama tai sudėdavo ant medinės lentelės ir į kamerą įkišdavo, bet aš tiek lentelių neturiu, kad galėčiau kameroj laikyt biggrin.gif

blynai įvairiems skoniams ir kišenėms

QUOTE(fuksė @ 2009 08 06, 07:21)
Keptos vistu odeles ne maistas, bet nuodas. Internetas mirga....nuo info apie tokius dalykus. Metu laukan tokius dalykus.

dėl interneto mirgėjimo nežinau, bet žinau, kad visas š... kaupiasi vištos riebaluose. tai juos stengiuosi visada nupjaustyti. odelės irgi to riebalo nemažai turi. valgau odeles tik tada, kai vištą kepu orkaitėj ant butelio, tada tų riebalų nebelieka.
Atsakyti

pvz. koldunai, ar apsimoka daryti paciai?

apsimoka žiauriai bigsmile.gif tik man asmenioškai tai nuotaika gera turi būt terlionėms blush2.gif nes jei jau darau tai bent keliems kartams ax.gif

QUOTE(prieblanda @ 2009 08 06, 08:08)
bet aš tiek lentelių neturiu, kad galėčiau kameroj laikyt biggrin.gif

as i skardą įdedu kepimo popieriaus ir sušaldau.. tada jau sušalusius sudedu į dėžutę... ir jie jau nesulimpa wink.gif taip galima ir kelias skardas į vieną dėžutę sudėt ir pasiimt paskui kiek reikia ax.gif
Atsakyti
koldunai, balandeliai, iv. blynai.... kas dar? g.gif
Atsakyti