Mielos mamos,
pasidalinkite, prasau, nuomonemis kaip vertinate darzelio ir vaiku dienos centro skirtumus? Kuriam is ju teiktumete pirmenybe?
Sveikos, mamos,
turiu tokią situaciją - mano mažajam (2 metukai) akivaizdžiai trūksta bendravimo. dabar jį prižiūri auklė ir aš, kiek galiu. Dukra eina į darželį (valstybinį), bet sūnui vietos ten nėra, nebent nuo kitų metų rudens ir tai vargu... kiek paskaitinėjau SM, radau artimą Titija (mes gyvename prie Bendorėlių), bet ar jis veikia? gal kas nors ten vedate vaikučius? kur tiksliau jis yra ir, aišku, kokios kainos ir kokybė? būčiau labai dėkinga už informaciją.
turiu tokią situaciją - mano mažajam (2 metukai) akivaizdžiai trūksta bendravimo. dabar jį prižiūri auklė ir aš, kiek galiu. Dukra eina į darželį (valstybinį), bet sūnui vietos ten nėra, nebent nuo kitų metų rudens ir tai vargu... kiek paskaitinėjau SM, radau artimą Titija (mes gyvename prie Bendorėlių), bet ar jis veikia? gal kas nors ten vedate vaikučius? kur tiksliau jis yra ir, aišku, kokios kainos ir kokybė? būčiau labai dėkinga už informaciją.
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 26, 16:10)
Maistui tikriausiai kokie 200 Lt?
Maistas, jei nepainioju su kitu darziuku, lyg 10 Lt uz diena. Bet tas menesinis mokestis, jei vaikas serga ir tipo turit pazyma is gydytojo, tai kazkiek procentu sumazeja. Kadangi mano mazoji nuolat serga dar neidama i darzeli, tai man tas aktualu. Pamenu, kai sunus lanke privatu, ten ar eini ar neini, ar sergi ar nesergi vistiek moki 800 Lt. Tai va cia kerta per kisene labiausiai..
Jei vaikas serga, privaciuose darzeliuose dazniausiai fiksuota mokesti uz ugdyma pasilieka. Nereikia moketi tik uz maitinima ir jei vaikas lanko papildomus mokamus uzsiemimus
Yra kai kurie darzeliai, kurie sumazina ir ugdymo mokesti (tam tikra procenta).
10 Lt i diena- tai panasiai ir gaunasi uz maitinima apie 200 Lt

10 Lt i diena- tai panasiai ir gaunasi uz maitinima apie 200 Lt
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 04 27, 08:04)
Jei vaikas serga, privaciuose darzeliuose dazniausiai fiksuota mokesti uz ugdyma pasilieka. Nereikia moketi tik uz maitinima ir jei vaikas lanko papildomus mokamus uzsiemimus
Yra kai kurie darzeliai, kurie sumazina ir ugdymo mokesti (tam tikra procenta).

Ir yra kur niekas nesikeicia ar vaikas serga,ar neina,ar atostogauja.
Tiesiog moki ketvirciais ir psio,nes esi uzemes vieta.
QUOTE(Blueta @ 2010 04 27, 13:14)
Ir yra kur niekas nesikeicia ar vaikas serga,ar neina,ar atostogauja.

Uz maista manau turetu atskaityti visi darzeliai, jei vaikas serga. O kas del pazymu - jas poliklinikos duoda net vaiko nemaciusios, taigi gali siaip sau tinginiauti, o pazymas pristatineti..

QUOTE(vakare-tyla @ 2010 04 27, 14:35)

Nzn,niekad nenesiau jokios pazymos,kai sirgo. Bet nelabai isivaizduoju,kaip galetu kompensuot kazka,nes moku i prieki,uz ketvirti.
QUOTE(Blueta @ 2010 04 27, 14:33)
Bet nelabai isivaizduoju,kaip galetu kompensuot kazka,nes moku i prieki,uz ketvirti.
Permoka turetu isminusuoti is sekancio mokejimo/.
Tam ir ne tik, yra sutartys, kuriose viskas surasyta.
Man realiausia atrodo- jei vaikas nebuvo, kam moket uz maitinima. Uz ugdyma- suprantu ir pritariu

Man realiausia atrodo- jei vaikas nebuvo, kam moket uz maitinima. Uz ugdyma- suprantu ir pritariu

QUOTE(vakare-tyla @ 2010 04 27, 19:02)
Tam ir ne tik, yra sutartys, kuriose viskas surasyta.

Pritariu, kad uz maista darzeliai neturetu imti, kai vaikas serga, bet man patiko, kad atsirado zmoniu, kurie neims ir uz ugdyma visos sumos.
Gal nera jau tokie visi apgavikai ir issima pazymas, kai tikrai reikia, bet jei yra, tai jau ju sazines reikalas

QUOTE(kur @ 2010 04 28, 15:52)
Pritariu, kad uz maista darzeliai neturetu imti, kai vaikas serga, bet man patiko, kad atsirado zmoniu, kurie neims ir uz ugdyma visos sumos.
Gal nera jau tokie visi apgavikai ir issima pazymas, kai tikrai reikia, bet jei yra, tai jau ju sazines reikalas
niekas tikrai tokiu nesukontroliuos...

Normaliomis rinkos salygomis turetu buti paisomi abieju saliu interesai - ir tevu interesas nemoketi uz nelankytas dienas ir darzelio interesas gauti atlygi uz laikoma vieta vaikuciui. Todel manau, kad mamytes turetu nesivarzyti individualiai derinti sutarties salygas, kad jos butu kiek imanoma palankioms abiems salims. Manau nera normalu, jei darzelis nesileidzia i jokias derybas.