Įkraunama...
Įkraunama...

Privatūs darželiai: kur ir kiek?

Teisingai, jei ziuret pagal pateiktus savivaldybes skaicius (Vln 11 000 vaiku laukia vietos darzelyje)- paklausa maza, bet...paziurekit kiek steigiasi nauju. Zinoma, nemazai yra, kurie dirba tyliai, ramiai, nesiviesindami labai.

Domiuosi ir as jau seniai. Svietimo sistemoje 17 metu dirbu ax.gif

Taip, yra ir tokiu teveliu, kurie palieka vaikus savaitiniuose darzeliuose ir pakankamai. O kas zmonems daryt??? Nors man taip pat sirdis plystu palikus vaika svetimam zmogui, bet juk nenumesi jo i gatve.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 12:54)
Mano akimis žiūrint( o vaikų ugdymu domiuosi daug metų), pasiūla nėra labai didelė. Pvz., nesu girdėjus, kad būtų darželis, dirbantis ištisą parą septynias dienas per savaitę; taip pat nėra darželių, kurie priimtų sergančius vaikus. Trūksta privačių darželių rusiškai ir lenkiškai kalbantiems vaikams. Trūksta darželių, dirbančių pagal Štainerio, Montesori, Suzuki ir kt. metodikas.

privatus vienas prie avizieniu yra ar buvo...
del serganciu-dzin darbas reikalai...geriau juoda duona valgysim nei kas mano vaika serganti slaugys blink.gif aukle ar darzas gali cheminiu vaistu suduot bet mes tokiais stengiames nesigydyt, kiek imanoma. is su manim pasveiksta greit smile.gif

spec metodikas taikanciu darziuku truksta ir truks, tokia salis... 4u.gif

[quote=vaižgantė,2010 05 04, 13:08]
* O kodėl gi ne, jeigu jis būtų atskirame kambaryje ir prižiūrimas medikės? Argi tai nėra įmanoma?

nudurnes jis tam kambary, kad ir serga duksta laksto, kasdien laukan einam, kaip besirgtu.

[quote=Blueta,2010 05 04, 16:39]
As neisivaizduoju kokio svarbumo man turetu but darbas/komandiruote,kad palikciau vaikus darzelyje blink.gif Taigi isproteciau is strioko palikus.O jeigu kas nutiks?

drinks_cheers.gif ner tokiu darbu schmoll.gif vaikas svarbiau uz viska wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2010 05 04, 08:33)
Sveikos,

Gal kas žinote namudinį/privatų darželį D.Riešėje ar šalia jos? Žinau tik metu laikus netoli. Truputį brangu mums  unsure.gif .
Labiausiai norėčiau vesti dalį dienos - pvz 3 kartus per savaitę po pusdienį. Ar priima taip namudiniai darželiai?

taip dauguma namudiniu darzeliu lankstus.
is savo pavyzdies sakau,kad pas mus lanko ir nuolatiniu vaikuciu ir tik tam tikromis dienomis ateinanciu ir valandiniu vaikuciu.
Viskas yra suderinama 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 05 04, 06:42)
Saunuoliai 4u.gif
Mano B taip pat padeda man visaip kaip tik gali, bet i savo valdas as jo neisileisiu. Tik kaip svecia tongue.gif vien del to, kad jau kartu dirbom doh.gif

o mes is dalies dirbam kartu su vyru,tam tikru pareigybiu MB turi 4u.gif
Bet as savo atveju izvelgiu tik pliusu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Savannaa @ 2010 05 04, 08:44)
priima namudiniai visaip siais sunkiais laikais  smile.gif

sunkmetis ne visiems namudiniams darzeliams turi itakos.
Lankstumas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 11:42)
Na, jeigu viena darželio auklėtoja būtų netradicinės medicinos atstovė, tosk darželis galėtų pasirūpinti ir susirgusiais vaikais. Mama juk irgi dažniausiai neturi medicininio išsilavinimo smile.gif
Man tai irgi nebeaktualu, nes dukrai liko paskutinės dienos darželyje.

toks darzelis turietu buti ddiziulis,kad turetu nemazai atskiru patalpu sergantiems vaikams,taip pat papildomu zmoniu,kurie tais vaikuciais rupintusi.Manau geresnis variantas butu asmenine budinti aukle vaiko ligos atveju.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 14:27)
2. Pvz., būna tokių atvejų, kai tėvams reikia išvykti į komandiruotę savaitei ar dviem. Kur tokiu atveju dėti vaiką, jei nėra močiučių? Mano pažįstamai teko su vyru darbo reikalais net dviem mėnesiams išvykti į JAV. Jie vaikus paliko auklei.
Žmonės dabar važinėja, o ir darbų visokių yra. Pvz., gydytojos ar seselės dirba paromis. O ir situacijų būna pačių įvairiausių.

taip kartais buna tokiu situaciju,nors nedirbu apskrita para,bet buvo keletas atveju kai reikejo vaikuti darzelyje priziureti savaite,kol teveliai buvo isvyke.Kadangi musu darzelis toks seimyninis,tai vaikas tiesiog isiliejo labai jaukiai ir graziai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Blueta @ 2010 05 04, 14:39)
As neisivaizduoju kokio svarbumo man turetu but darbas/komandiruote,kad palikciau vaikus darzelyje  blink.gif Taigi isproteciau is strioko palikus.O jeigu kas nutiks? o jeigu i ligonine pateks?jetus,simtas jeigu man kiltu.

jei nepasitikesite tai ir negalesite ramiai palikti mirksiukas.gif kiekvienai situacijai savas variantas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Droka @ 2010 05 05, 23:16)

O del to kad serganti savo vaika palikti  schmoll.gif nesutinku niekam nepalikciau, nes tuo laikotarpiu mama ir tik mama jam reikalinga vien nuo jos prisilietimo greiciau ir vaikutis sveiksta ir maziau jam ten ka skauda...

Teoriškai taip, bet praktiškai situacija kita: jokiame darbe nereikia nei ligonių, nei mamų, kurių maži vaikai pastoviai serga...
Atsakyti
Gal kas zinot privatu darzeli netoli Pilaites (aplinkiniuose rajonuose), gal yra mamyciu kur lanke ir galetu pasidalinti apie salygas, prieziura, kainas?
Atsakyti
Nu juokinga butu, jei ne graudu..TIK 11 000 vaiku laukia darzelio, tai kiek reikia, kad lauktu milijonas? tada statytu, nes tipo apsimoketu? g.gif nu gerai, darzelis tik 4 metai, bet ir mokyklu nedaugeja, o jau ten tai metu daugiau vaikai eina...tai ka...reikia migruoti, tam, kad i mokykla pakliutu vaikas blink.gif ar tik i kaima vaziuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte_dukryte @ 2010 05 14, 14:22)
Gal kas zinot privatu darzeli netoli Pilaites (aplinkiniuose rajonuose), gal yra mamyciu kur lanke ir galetu pasidalinti apie salygas, prieziura, kainas?

Girdėjau, kad Pilaitėje yra du privatūs darželiai, bet adresų nežinau.
Atsakyti
Mamytės gal kuri žinot kur priima mažesnius nei 2 metukų vaikučius, nes peržiūrėjau čia pateiktą darželių sąrašiuką tai tik vienas Mockaus priima. Mano mažiukui bus 1m. ir 3 mėn. kai reikės jį kažkur palikti, tai dabar intensyviai ieškau darželio.
Atsakyti
QUOTE(U_gutė @ 2010 05 24, 13:28)
Mamytės gal kuri žinot kur priima mažesnius nei 2 metukų vaikučius, nes peržiūrėjau čia pateiktą darželių sąrašiuką tai tik vienas Mockaus priima. Mano mažiukui bus 1m. ir 3 mėn. kai reikės jį kažkur palikti, tai dabar intensyviai ieškau darželio.

Šis darželis (nuorodoje)priima tokio amžiaus vaikučius.Mes pradejome lankyti kaip tik nuo 1.3 metukų.
http://www.supermama...?...545760&st=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britta: 24 gegužės 2010 - 15:56
QUOTE(Britta @ 2010 05 24, 16:56)
Šis darželis (nuorodoje)priima tokio amžiaus vaikučius.Mes pradejome lankyti kaip tik nuo 1.3 metukų.
http://www.supermama...?...545760&st=0

Labai didelis ačiū už nuorodą, ten radau ir kontaktus, bandysiu rytoj pat pasiskambinti, tikiuosi nebus per vėlu, nes iš atsiliepimų supratau, kad su vietomis ten sunkoka. Ir vieta tiesiog ideliai tinka, mums po langais smile.gif
Atsakyti
Nu va naujos zinios:
Saules zuikuciais kazkur issikelia unsure.gif
Uz tai salia ju Kalvariju 255 atsidaro "Boruzeles", pagal lankstinuka, tai siandien lankymo diena. Klausiau, tai dirbs psichologe ir auklyte dirbusi darzelyje, dar paskui viena aukletoja priimines. Kainos nepaklausiau doh.gif vaikai nuo 2 metu, bet prieziurai visos dienos, ne valandine.Maista uzsakines atvezama is firmos, kuri tiekia maista i ligonines ir mokyklas. Siaip sake vaiku amzius bus dar koreguojamas pagal paklausa. Sakiau reiks eiti pabandyti apziureti, kaip atrodo patalpos is vidaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2010 05 04, 12:46)
2.Bet argi TAI butu galima laikyti darzeliu?
Maniau,cia sovietu palikimas tie visa para veikiantys darzeliai,t.y. savaitiniai.
Neduok tu dieve schmoll.gif

Sovietu ne sovietu, bet ka daryti pvz. vienisai mamai kasininkei, dirbanciai kokioje Maximoje, kurios pamaina baigiasi 00.00? Nesakau, kad reikia palikti vaika visai savaitei - cia gal per daug, bet kad butu tokios grupes, kur vaikus galetu palikti butent tokios mamytes, tikrai butu gerai.

QUOTE(Droka @ 2010 05 05, 23:16)
O del to kad serganti savo vaika palikti  schmoll.gif nesutinku niekam nepalikciau, nes tuo laikotarpiu mama ir tik mama jam reikalinga vien nuo jos prisilietimo greiciau ir vaikutis sveiksta ir maziau jam ten ka skauda...

As palieku auklei smile.gif Ramia sirdimi, nes aukle superine. Biuletenius imu tik pirmom sunkiu ligu dienom. Nes kitaip praejusiais metais buciau i darba ejusi gal 5 savaites is viso doh.gif

Beje, niekas cia berods nemini "Pusyno kelio" darzelio "Auk sveikas" ar kaip ten jis vadinasi. Noriu vaika ten vesti, nes serga daznai, siandien apziurejome patalpas - viskas ten labai grazu, aukletojos irgi berods geros. Bet butu labai smalsu isgirsti mamyciu atsiliepimus.
Atsakyti